22.9.2010

Pötkylä


Tässäpä taas tuotevinkki. The Pötkylä. Pötkylään on pakattu raparperia, omenaa, lanttua, punajuuri-perunaa, bataattia ja porkkanaa. Ilahduin erityisesti tuosta punajuuresta, koska punajuuren käsittely as is on kohtuullisen sottaavaa ja keittoaika pitkä. Toiseksi ilahduttaa ohut pakkaus.

Pötkylöistä saa erittäin nopeasti aikaan sosekeittoja, mutta ajattelin seuraavaksi kokeilla lantusta jotain uuniasiaa. Mitä te duunaatte näistä?

Olen ollut Pirkkaan viime aikoina muutenkin tyytyväinen, kohtuuhintaista luomua ja reilua kauppaa löytyy monesta tuoteryhmästä. Vielä kun brandin punasipulien raahaaminen Uudesta Seelannista loppuisi.

12 kommenttia:

  1. Siitä punajuurijutusta tein joskus suklaakaakun, hyvää oli. www.pirkka.fi tai jotain sinnepäin löytyy reseptejä joissa monessa on käytetty just niiden omia pirkka tuotteita.

    Mun suosikki tuote on tällä hetkellä Luomu kauralese. Kotimaista, luomua ja järkihintaista, ja saa meidän lähi K-kaupasta!

    VastaaPoista
  2. Porkkanasoseesta syntyy herkullisia kasvispihvejä (soijarouhe pohjana) ja raparperisoseesta piirakkaa mamman marjapiirakka ohjetta mukaillen.

    VastaaPoista
  3. Meillä on erityisesti käytössä luomu porkkanasose. Siitä pikainen keitto vaikkapa Koskenlaskijalla ja yrteillä. Samalla superhelpolla meiningillä tulee bataattikeittoakin.
    Punajuurisose on näppärä lindströmin pihveissä.
    Porkkanaletut on iisit myös.

    VastaaPoista
  4. En suosittele raparperia. Tein siitä kakun ja maussa ei kyllä ollut häivähdystäkään raparperia :( ....vieraiden veikkaukset vaihtelivat mustikasta viinimarjoihin, omasta mielestäni maku oli lähinnä epämääräinen. Ensi kerralla jos tarvitsen raparperia kauden ulkopuolella, eikä omista varastoista löydy ostan suosiolla raparperihilloa (vaikka siinä on rutkasti sokeria, niin löytyy myös aito maku).

    Muista pötkylöistä ei ole kokemuksia, mutta suhtaudun semi-varautuneesti. Muistaakseni sisältävät ainakin (mielestäni turhaa) tärkkelystä ja suolaa/sokeria pääraaka-aineen lisäksi. Kätevä idea ja pakkaus, mutta omalta osaltani jäävät todennäköisesti tulevaisuudessakin kauppaan.

    VastaaPoista
  5. Punajuuripötkylästä tulee mainio punajuurisosekeitto, lisää vain ison omenan, sipulin ja valkosipulin (nämä ensin haudutetaan pehmeiksi öljyssä), ruokajugurttia tai creme fraicea, kasvisfondia ja yrttejä. Sitten vain sauvalla sekaisin. Tarjoillaan smetanan ja krutonkien kanssa. Olen tehnyt monta kertaa ja hyvin on tehnyt kauppansa niin omille kuin vieraille.

    Minna

    VastaaPoista
  6. Mrs. Marple, siis punajuurta suklaakakussa..? Cool!

    Henkka ja Ani, tosiaan: pihvejä. Tein ihan järjettömän hyviä kasvispihvejä vähän aikaa sitten, mutta taidankin kokeilla noilla.

    Liina, oho, olipas huono kokemus, mä en ole kokeillut tuota raparperia. Ja jos jaksaa väkertää tuoreiden kanssa niin all the better mutta joskus nopeus on valttia ja silloin soseet toimii. Jotta kasvisten käyttö ikinä tän kansan keskuudessa kasvais, on niitä oltava helpossa muodossa.

    Minna, kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  7. Tein viime jouluna ekaa kertaa elämässäni ihan ite joululaatikot. Halusin välttää oman äitini sekopäisen stressaamisen, joten tein porkkana- ja lanttulaatikon noista pötkylöistä. Ei tarvinu kuoria eikä soseutella mitään :)

    VastaaPoista
  8. Minä käytän tuota porkkanasosetta mm. piirakkataikinan pohjassa. Muistaakseni "mitä tänään syötäisiin" -ohjelmasta löytynyt porkkana-feta-pinaatti-piirakka, mikä on muutenkin ihan älyttömän hyvä. Inhoan piirakkapohjien tekoa, ja yleensä ostankin niitä pakastealtaasta valmiina, mutta tämä porkkanasoseeseen pohjautuva pohja on tosi helppo tehdä! Suosittelen!

    VastaaPoista
  9. Bongasin juuri Hyvä terveys -lehdestä reseptin, jossa juuressosetta oli käytetty pannukakkuun jauhojen sijasta. Kuulosti hauskalta ja olisi varmaan peruspannaria terveellisempääkin.

    VastaaPoista
  10. Omenasose on hyvää sellaisenaan puuron tai maustamattoman jugurtin sekaan. Myös Elmo tykkää. Aivan loistava tuote!

    VastaaPoista
  11. AlunperinLieksalainen28. syyskuuta 2010 klo 21.10

    Ainakin osan noista Pirkan pötkylöistä tekee firma nimeltä Lieksan Laatuherkut Oy. Siinäkin mielessä reilun kaupan kamaa että tulee kotomaasta, pienestä yrityksestä alueelta, jolla ei montaa menestyvää puljua ole ja työpaikat kivenalla. Sama yritys tekee mm. pashaa, sulatejuustoja jne. osan omalla brändillä, osan privat labeleille. Tukea syrjäkylille porkkanasosetta ostamalla :)

    VastaaPoista
  12. Punasipulit tulee edelleen (viimeisin havainto tosin viime syksyltä) Uudesta-seelannista. Ihmettelin itsekin että eikö niitä tosiaan löydy yhtään lähempää... Aivan käsittämätöntä! En suostu ostamaan niitä.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...