23.9.2010

Lakkaus

Taustaa: olemme puhuneet kesällä ipanan kanssa varpaankynsien lakkauksesta. Lapsi vaatii minua harva se päivä leikkimään kauneutta ja laittamaan ripsilakkaa. Tosin taannoin kun unohdin tämän toimenpiteen, sain päivähoitoryhmän edessä synninpäästön: "Ei se haittaa, kyllä mä pidän susta silti."

Kun eilen istuimme iltapuurolla ipana kysyi yllättäen, kuinka iso lakkaus hänen kyljessään asuu. Pyysin selvennystä. Lakkausta tuntui kuulemma kyljessä. En löytänyt. Katsoin paitaan ja paidan alle, tarkistin tuolin, maton ja korvat, en löytänyt mitään lakkaan viittaavaa. Kun vakuutin, että mitään lakkaa ei ole, ipana hermostui: ei lakkaa, vaan lakkausta!

Tajusin. Kyljessä asuu rakkaus. Rakkautta. Kun vihdoin olin päässyt kartalle, kysymys toistettiin. En ollut ollenkaan varautunut näin diippiin shittiin, mutta esitin hädissäni vastakysymyksen: miltä sinusta tuntuu? Kuulin, että lakkautta on paljon. Totesin, että sitten asia varmaan on niin ja vannoin mielessäni, että telkkaria pidetään jatkossa paljon enemmän kiinni.

Äiti 0 - Tytär 1.

11 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Ei ole vaikea päätellä, että Maddella on turvallinen ja onnellinen lapsuus :)

  VastaaPoista
 2. Ihana! Kun saa lakkautta niin sitä on sitten toisillekin annettavaksi. Menin itse ihan hämilleni kun oma vähän vajaa 3v viikari tuli halaamaan ja sanoi eka kerran että:"mä lakastan sua äiti". Mulle hölmölle tuli heti mieleen, että oonkohan nyt ihan noin pyyteettömän lakastamisen arvioinen, mutta ymmärsin onneksi vastata että äitikin rakastaa sua ihan hurjasti.

  VastaaPoista
 3. sniff ja kyynel tuli Kassisen mutsin silmäkulmaan ihan. Kaunistakin kauniimpi rakkaudentunnustus. Ei noita saa kaikki, eikä kukaan muilta kuin lapsilta.

  VastaaPoista
 4. Anteeksi kyynisyyteni, mutta kyllä rakkaudentunnustukset omalta lapselta on vähän erilaisia (ja painii eri sarjassa) kuin omalta mieheltä - siis tietenkin lapsi rakastaa mua (äitiään!) ja ne sen jutut on aina niin hellyttäviä ja saa myös ajattelleeksi, että mistä se on tuonkin lauseen oppinut. <3

  Mutta kyllä mieheltäkin tulee kauniita tunnustuksia ja joskus myös hassuja juttuja. ;)

  VastaaPoista
 5. Madde on ihan ykkönen! :D Kuten Petri Tamminen sanoi: kaikki paitsi lasten viattomien kasvojen tuijottaminen on turhaa.

  VastaaPoista
 6. En oikeastaan pitänyt tuota rakkaudentunnustuksena mulle, vaan että ylipäätään kyljessä tuntuu rakkautta. :) Ja olen yrittänyt kuumeisesti pohtia mistä tv-ohjelmasta toi on napattu. :)

  VastaaPoista
 7. Heh, minäkin vanha kyynikko mietin vaan, että mistähän lausahdus on opittu, kun 3v tytär ryntää päiväkodista hakiessa syliin ja huudahtaa "Lakas äiti, minulla on ollut sinua niin ikävä!" Toisaalta, vaikka olisi tv:stä opittua, niin ainakin osaa käyttää sitä oikeassa kontekstissa! ;)
  Meillä hauskat lausahdukset on yleensä opittu Maikki ja pelottava Pontso-ohjelmasta. Kuka se oli joka sanoi, että lapsi ei opi telkkarin avulla puhumaan kun se on niin passiivista... Noh, ehkä tyttö on kuitenkin ensin oppinut puhumaan ja vasta sitten laajentaa oppimaansa tuon ohjelman avulla :)

  Ja joo - olisi mukava kuulla myös aviomieheltä noin spontaaneja rakkaudentunnustuksia!

  VastaaPoista
 8. Nautin huumoristasi, Katja! :-) Kiitos linkittämisestä.

  VastaaPoista
 9. Jep. Tästä pidän minäkin!

  -tiina-

  VastaaPoista
 10. Voi luoja, että mä repesin! :D

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...