17.9.2010

Hauska tavata, John Masters!

Jatkoa edelliseen postaukseen ja niille, jotka painiskelevat vielä sopivien luonnonkosmetiikan hiustuotteiden kanssa: kampaajallani on myynnissä uusi hiustenhoitosarjaa John Masters Organics, joka on samannimisen jenkkiläisen kampaajan kehittelemä. (Katz NYC, tällä näyttäisi olevan salonki Cityssä - käy tsekkaamassa?) Tyyppi ei halunnut itse altistua enää turhille kemikaaleille ja alkoi kehitellä luonnonmukaisempia tuotteita aloittaen hiustenhoitotuotteista ja laajentaen myöhemmin ihon- ja vartalonhoitoon sekä lemmikkituotteisiin.

Jenkeissä ei ilmeisesti ole kosmetiikalle omaa sertifikaattia (onko jollain parempaa tietoa?), mutta merkin tuotteiden kriteerit ovat aika tarkat ja sarjalle haetaan paraikaa eurooppalaista sertifikaattia. Lisäksi sisällysluettelot ovat avoimesti netissä, jos haluaa syynätä incejä. Sarjassa on muuten hyvin luomuja muotoilutuotteita: mm. hiuksia tuuheuttava Sea mist spray, joka on käytännössä merivettä!

Testerien perusteella olen aika fiiliksissä: tuotteet pesevät hyvin ja tuoksuvat mahtaville (en siis suosittele hajusteyliherkille), mutta kalliitahan nämä pirulaiset ovat, kun hinta pyörii kolmenkympin tienoilla per 236 ml.. Käytän saippuoina nykyään suomalaisia Ole Hyvän tuotteita ja testaan paraikaa sertfioitua SAVE-sarjan shampoota, mutta sen verran kermapeba olen, että kylppärin hyllyllä on tilaa yhdelle hemmottelupurkille.

10 kommenttia:

  1. OU JES! Kiitos tästä uutisesta. Nuo on mun ehdottomia lemppareita, ja olenkin tuskaillut sen ajatuksen kanssa, että jahka paluumuutto Suomeen koittaa, pitäisi etsiä uusi ekosertifioitu merkki. Nyt ei tartte :)

    Ei voi kun suositella!

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Palaan vielä tähän vanhaan kirjoitukseen.

    Mikä ja missä on kampaajasi, jolta näitä voisi käydä ostamassa kokeiluun?

    VastaaPoista
  3. Anu, vaikuttaa kyllä laadukkailta tuotteilta.
    Johanna, eihän tää nyt niin vanha ole.. ;) Liike on Salon Pacifique Annankadulla.

    VastaaPoista
  4. Kiitos, täytyy käydä!

    Näitähän juttujahan on viime päivinä tullut ihan teinimuotiblogitahtia... :) Hyvä vaan, mä sulattelen omaan tahtiin.

    VastaaPoista
  5. Vieläkö Ole Hyvä tuotteissa on sodium laureth sulfatea? Itse jätin ne pyykinpesu- ja tiskiainetta lukuunottamatta aikoinaan kaupan hyllylle juuri tuon sls:n takia. Oma ekokampaajani (Harakanpesä Tampereella) suositteli tarkistamaan shampoosta myös alkoholin. Alkoholi kuivattaa pienissäkin määrissä ja itse ajattelinkin seuraavaksi kokeilla shampoota, jossa ei ole alkoholia, ehkä Argitalin.

    VastaaPoista
  6. Niin ja pakko vielä lisätä että SAVEn käsivoide on paras kokeilemani. En siedä monenkaan käsivoiteen voimakkaita tuoksuja, yleisesti käytetyt laventeli ja tyrni ovat tuoksuinhokkejani. Mm. Laveran muuten oivalliset käsivoiteet ovat tuoksun takia pannassa. SAVEn voide kosteuttaa ja imeytyy hyvin ja tuoksuu namilta.

    VastaaPoista
  7. Lintunen, SLS on vähän aikaa sitten korvattu sodium coco sulfatella, joka on ymmärtääkseni parempi vaihtoehto. Mulle tossa merkissä on tärkeintä kokonaisuus, että sisällyksen lisäksi myös pakkaus, valmistus ja kuljetus on optimoitu mahdollisimman ekologiseksi. Ja kiitti vinkistä, pakko kydä haistelemassa tota käsivoidetta. :)

    VastaaPoista
  8. Jees, kävin muksun kanssa Ruohonjuuressa ja mukaan tarttui kolmea sorttia Ole Hyvän käsipesuja. Ihania ja kyllä toi coco sulfate on parempi vaihtoehto kun SLS. Noilla saippuoilla uskallan pestä myös vaippaikäisen vauvan peffan tarpeen tullen. Ole Hyvän täyttömahdollisuus on parasta ekologisuutta.

    VastaaPoista
  9. Jos haluaa hieman säästää rahaa niin kyseistä merkkiä löytyy feelunique-nettipuodista jossa pullo on n. 20 € kieppeillä.

    SLS vs. sodium coco sulfate asiasta ymmärtääkseni niiden ero on se, että SLS on stydimpää ja puhtaampaa kuin kuin SCS, mutta ovat siis käytännössä samaa kamaa.

    VastaaPoista
  10. Enpä tiedä tuleeko sulle näistä vanhoihin kommentoiduista joku ilmoitus, mutta kokeillaan jos huomaat tämän :)

    Onko sulla mitään tietoa tästä tuotesarjasta: http://www.greenstreet.fi/tuote/Kosmetiikka+%26+hygienia/Hiukset/Shampoot+%26+hoitoaineet/Aloevera+shampoo?return=21 Kun kattelin, ettei olisi pahan hintaista. Toinen mitä mietein oli samoilta sivuilta Tropicain Sensitive Linen shampoo, vaikka se olikin sitten jo hiukan hintavampaa. Vaikeaa kun ei tiedä mikä on hyvää, pitänee vaan kokeilla.

    T: Nea

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...