13.8.2010

Täydellinen ilta

Anekdootti lomalta. Saimme anopilta vapaaillan ja kävimme syömässä Naantalissa, kahdestaan. Valitsimme uuden tuttavuuden rannan rauhallisemmalla puolella. Tarjoilija vihjasikin meille hienovaraisesti, että lapsiperheet asioivat tuolla Kaivohuoneen tai Merisalin puolella.

Ok.


Terassi oli siisti ja suojainen, viinilista tyylikäs, safka konstailematonta ja laadukasta, kohtuullisesti hinnoiteltu ja palvelu huomaavaista. Iltakin oli upea ja lämmin, kaikki oli ihan täydellistä. Ihmettelimme, miksi tällaiset paikat eivät kerää Michelin-tähtiä!

Kuinka ollakaan, terassille saapasteli kolmen miehen ryhmä kauniisti sanottuna kohtuullisessa maistissa. Yhdellä seisoivat silmät päässä, toinen hikkasi lakkaamatta ja porukan rahamies alkoi välittömästi huudella muille asiakkaille. Tyypit tilasivat prikallisen kossuvissyä, joka heille tuotiin, istahtivat viereiseen pöytään ja aloittivat kovaäänisen jutustelun toistensa sukuelimistä, mieskunnosta, naisten asemasta ja maahanmuutosta.

Yksi asetti heti otsan tiskiin. Toisen juoma kaatui syliin.

Oli pakko lähteä.

Mutta pääasia, että ei ollut lapsiperheitä.

12 kommenttia:

 1. No joo, jos olisi pakko valita, niin mielummin lapsiperhe viereiseen pöytään kuin känniläisseurue. Ja toivoa, että niillä lapsilla on tiukat vanhemmat :)

  VastaaPoista
 2. Joo, niinpä. Meidät pojan kanssa ja kaikki lapsiperheet ohjattiin eräässä Tukholman hotellissa aulan toisessa päässä olevaan ankeaan ja tunkkaiseen huoneeseen aamiaiselle. Lapsettomille tarjoiltiin aamiainen todella viihtyisässä ravintolasalissa. Vitutti, vaikka kuulemma ruuat olivat ihan samat.

  Ja mikä siinä on, että känniääliöitä tuntuu olevan niin vaikea käännyttää ovelta? Olen itse ollut tilanteessa, jossa känniääliö kaatui päälleni. Ei siis tolpillaan pysynyt, kun hänelle oli tarjottu niin paljon. Oma kädessä ollut ei-ihan-halpa juoma lensi lattialle. Mutta kuulemma ei ollut ravintolan syy korvata juomaa (vaikka olivat tarjoilleet ko. tyypille liikaa), olisi pitäänyt saada se känniääliö korvaamaan. Arvatkaa korvasiko?

  Ja arvatkaa mentiinkö siihen lafkaan toista kertaa.

  VastaaPoista
 3. Lapsiperheethän ne suurin häiriö ovat. Kuria ja tiukkoja vanhempia peräänkuulutetaan että julkisilla paikoilla asioiminen olisi miellyttävää, mutta aikuisilta ei enää kukaan vaadi käytöstapoja saati toisten huomioon ottamista.

  VastaaPoista
 4. Äh tylsää! Olikohan ko. paikassa vahtimestaria laisinkaan?

  Hienoa että kuitenkin pääsitte ulos ilman anoppia ;D

  VastaaPoista
 5. Mua ainakin häiritsee huonostikäyttäytyvät aikuiset paljon enemmän kuin lapset. Sentään lapset (tai no, joskus niiden vanhemmat) ei tiedä paremmin, mutta entäs kaikki aikuiset känniääliöt, liikenteessä kaahaajat, tarjoilijoille tiuskivat, vanhus- ja invalidipaikoilla istuvat ja muuten vaan huonosti käyttäytyvät, mikä niitä vaivaa?

  VastaaPoista
 6. Taapertaja, mahtavaa..
  Aikuisilla ei ole huonoon käytökseen mitään tekosyytä, mutta täällä Suomessa on tosiaan hyväksytympää olla kännissä kuin äiti, saatana. Mietittiin varmaan pari tuntia ton jälkeen et mikä meni vikaan. Vastaus: ihan kaikki.
  1. Ei minkäänlaista ravintolavieraiden kontrollia.
  2. Alkoholia saa, vaikka olisi aivan hirveässä kumarat.
  3. Ravintolasta ei poisteta vaikka seurue häiritsee muita asiakkaita.
  4. Ravintolasta ei poisteta edes sammunutta.
  5. Kuvitelkaa tilanne ihan mihin muuhun tahansa maahan.

  Jotenkin niin sääli kun paikka vaikutti niin ylivedolta.

  VastaaPoista
 7. Mainitsitteko tilanteesta ravintolapäällikölle? Tuo sammunut luulisi kiinnostavan lupien säilyttämisen kannalta...

  Itse kai lähestyisin jonkun lappusen muodossa - ja yrittäjänä olisin kovasti kiinnostunut kaikesta palautteesta.

  VastaaPoista
 8. Ei mainittu mitään, oltiin niin typertyneitä että ei tullut edes mieleen. Henkilökunta tuntui vielä karttelevan tätä herrasmiesten pöytää ja meitä siinä sivussa, vieressä kun istuttiin. Mut joo, ehkä mä muotoilen jonkun palautteen tässä.

  VastaaPoista
 9. Olin pistäytymässä kesälomalla Turussa. Menimme ystäväni ja hänen 2 vuotiaan tyttärensä kanssa syömään jokilaivalle (se, missä on älyttömän hyvää ruokaa, enempää ei voi mainostaa) olisiko ollut n. klo 15 aikaan. Tovin saimmekin istua rauhassa. Sitten...

  Naapuripöytään pelmahti myös kolmen herran seurue. Ensivaikutelma oli, että terassilla oli otettu muutakin kuin aurinkoa. Vallitettavasti jälkivaikutelma ei parantunut. Miehet möykkäsivät myös kovaan ääneen, huutelivat toisiin pöytiin ja mikä rasittavinta. Yrittävät koko meidän ruokailun ajan ottaa kontaktia 2 vuotiaaseen.

  Oksettavaa kännisten lässytystä pikkutytölle, joka on vielä äärimmäisen ujo. Kauhee naurua päälle, kun toinen pakeni äidin syliin. Aivan sietämätöntä.

  Törkyturvat jatkoivat meuhkaamistaan, kun poistuimme ruokailun jälkeen. Yksi huuteli perään: No, kelpaako seura äidille, jos ei tyttärelle. YÖK.

  VastaaPoista
 10. No hyi helvetti! Tuntuu että ravintoloitsijat pelkää kaikenlaista "hässäkkää" mitä tällaisen jengin ulosheittäminen aiheuttaa ja mieluummin sitten uhraa muut asiakkaat. Aika paskaa palvelua.

  VastaaPoista
 11. Jep, sama juttu meidän kesälomapiipahduksella Punkaharjulla. Viiden hengen jengi terrorisoi lähimaastoa terassilta käsin ja sen jälkeen oman asuntovaununsa pihalta. "Ja minähän en niitä elätä!" Miten off seasoninakin löytyy aina terassiurpoja?

  VastaaPoista
 12. Hyvä kirjoitus.

  Lapset vaan mukaan joka ikiseen ravintolaan lähikuppilasta Chez Dominiqueen, Itselläni lapsia ei vielä ole, mutta kun (jos) sellaisia tulee niin Michelin-tarra on vain merkki siitä, että lapsen kaveritkin pitää ottaa mukaan.

  Ja kun ne lapset otetaan mukaan, ei ole mitään mieltä yrittää pitää niitä istumassa paikallaan hiljaa monta tuntia. Sen kun kuljeskelevat ympäriinsä ja nauttivat olostaan, kunhan eivät painimaan rupea.

  Jos lasten ravintolassakäynti oudoksuttaa, käykää opintomatkalla Keski-Euroopassa. Jos tarjoilijat eivät osaa käsitellä lasten läsnäoloa, voit kehottaa myös heitä vierailemaan etelämmässä. Suomen ikäfasismi on naurettavaa.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...