19.8.2010

Haastetta pukkaa

Tämä mediassakin huomioitu kuuden vaatteen haaste jakaa porukkaa. Osa on sitä mieltä, että homma on täysin läpihuutojuttu, osa kertoo elävänsä jo nyt tällaisella vaatesetillä. Osa ei taas edes harkitse tai pitää koko haastetta täysin älyttömänä. Kumpikaan ryhmä ei ymmärrä toista.

Olen väliinputoaja. Pidän hommaa vaikeana, mutta lähden mielelläni kokeilemaan, olenhan kokeillut ostolakkoakin.

Aloitin katselemalla vaatekaappiani tunnin verran. Hypistelin, tutkiskelin ja muistelin. Jossain vaiheessa sekosin: kumpi katseli kumpaa? Vaatekaappini nimittäin kertoi, että
 • olen jämähtäjä.Vaatteeni ovat pääasiassa huumorintajuttomia ja sovinnaisia, ja kestää kauan ennen kuin omaksun uusia trendejä. Väripilkkuja ja paljettitoppejakin löytyy, joissain on laput kiinni. 
 • ajattelen pukeutumista vielä vähemmän kuin luulin. Vaateostokseni eivät noudata mitään periaatetta. Minulla ei ole mustaa t-paitaa. Ei vain ole. En tiedä miksi.
 • minulla on vapaa-aikaa ja harrastuksia. Urheiluvaatteita, iltapukuja, mökkivaatteita, matkoilta tuotuja vaatekappaleita, goretexia.
 • olen saamaton, sillä en jaksa käydä vaateostoksilla vaan ostan verkkokaupoista. En saa palautettua hutiostoksia.
 • painoni heittelee. Farkkuja on kolmen eri vyötärötuumakoon skaalalta. Yläosia löytyy koossa s, m ja l.
 • hamstraan tiedostamattani. En ole halunnut luopua t-paidoista, joita pidin vuonna miekka ja kivi. Jotkut vaatekappaleet poistuivat käytöstä 2006 talvella paksuuntumisen takia, mutta odotan, että ne tulevat uudestaan muotiin. Olen siis optimisti.
 • elämä on minulle helppoa, ja toimeentuloni on vakaa. Minulla on varaa hutilointiin. 
Tänä aamuna repäisin, sisuuntuneena. Laitoin mutsin hautajaisiin ostamani paidan päälle, etten jämähdä siihen, että se on hautajaisvaate.

Enkä muuten aio lusia yksin. Tervetuloa mukaan, kaikki! Mutta nämä tyypit haastan virallisesti:
Ina - eiks kirjastopalveluihmiset muutenkin pukeudu vaan säkkiin..? ;)
Tyttö - tennareita saa olla sata.
Okko - kravattia ei lasketa.
ja
Arkitehti - haaste ehti juuri parahiksi Italiaan.

9 kommenttia:

 1. Öh, siis, Italiaan päin palattiin, vilvoittelemaan ;) Mutta joo, otan ilomielin haasteen vastaan ja olen jo vähän valkkaillutkin niitä vaatteita siitä lähtien kun kuulin jutusta jo edellisessä kommentissa esittelemästäni Muorin 24/7 radiosta

  VastaaPoista
 2. Kas, perskele, my bad. Mutta täähän on sit sulle superhelppoa! ;)

  VastaaPoista
 3. EI, EI, EI - EI syyskuussa!! ;D Voidaanko takautuvasti heinäkuu laskea mukaan?? Käytin koko loman ajan merillä noin neljää vaatetta, eihän tää ois ollut edes vaikeeta.

  Kirjastoihmiselle 6 vaatetta (eli säkkiä) ois ihan ok (valitsisin farkut ja 5 eri paitaa, helppo nakki), mutta kustannusalan ihmiselle syyskuu on mission impossible. Duunimenoja ja kekkereitä on niin paljon, että jos vedän kuudella vaatteella sen setin läpi, pomo tulee kysymään tarttenko lisää liksaa vaatteisiin vai mikä mättää.

  Lupaan silti tutkia asiaa, koska haaste on hyvä. Kiitän.

  VastaaPoista
 4. Haha, jos on hankalaa ni pidä lokakuussa? Mut viime Heinäkuuta ei voi laskea, koska mäkin pidin bikineitä 24/7. ;)

  VastaaPoista
 5. heheh, raskaana olessa ostin tasan kahdet äitiyshousut, 3 t-paitaa ja yhden neuleen. niilä mentiin kuukasitolkulla. nojoo, menihän niistä "normi"vaatteistakin pari päälle, mut kuitenkin. töissä pitää kuitenkin olla asiallisesti pukeutunut siis. nyt kun imettää, niin "kylillelähtöpaitoja" on tasan kolme - miksi, oi miksi, kaikki imetyspaidat on muuten niin tylsiä. oisko sulla kenties jotain vinkkiä kivaan merkkiin?

  VastaaPoista
 6. Hei Pilami,
  semmoista asiaa kuin "Kivat imetyspaidat" ei ole olemassakaan. :( Trust me. Olen yrittänyt. Olen seulonut läpi jopa Britannian ja Ruotsin nettikaupatkin. Ne on hirveitä trikooretkuja kaikki. Ainoa vaihtoehto on käyttää korkeanapillisia paitoja tai paitoja, joissa on pitkä vetskari, jollei halua maksaa 70 eur Boob-merkkisistä imetyspaidoista, jotka näyttävät jo valmiiksi kulahtaneilta T-paidoilta. Miksi oi miksi tälle ei ole keksitty markkinoita, kun vihdoin viimein joku keksi tehdä mustia pitsisiä imetysliivejäkin (jotka katoaa kaupasta saman tien)? Se on kuitenkin keskimäärin puoli vuotta elämästä trikooretkuaikaa, ei tarttis yhtään syytä lisää masentua mammana.
  -Krista

  VastaaPoista
 7. Ymmärrän kyllä erilaiset ostolakot, tämäkin voisi olla kiinnostava siten, että vuodessa saisi ostaa kuusi vaatetta.

  Mutta mitä tällä oikein tavoitellaan? Mä en ilmeisesti vaan tajua, voisiko joku vääntää ihan rautalangasta:

  Kyse on kuitenkin jo niistä aiemmin ostetuista omista vaatteista? Eikö ekologisempaa ja järkevämpää ole käyttää kaikkia omistamiaan vaatteita? Miksi olisi hyvä, että suurin osa omista vaatteista olisi käyttämättä??

  Kaikkea kummaa pitääkin keksiä...

  VastaaPoista
 8. Pilami, muisteltiin juuri noita raskausaikoja että varsinkin lopussa mentiin tasan kaksilla housuilla ja parilla paidalla. Mutta sen jälkeen en kyllä halunnut nähdääkään niitä vaatteita. Valitettavasti ei ole tietoa kivosta imetyspaidoista. Joskus mamastoresta etsiskelin, mutta nyt ei ole ollut tarvetta pohtia asiaa. ;)

  Krista, mä todella toivoisin että tissit kasvaisi kämmenselästä. Ei tarttisi edes pohtia koko imetyspaita-asiaa.

  Johanna, se Dave Brunon alkuperäinen idea oli hyvin joustava ja jokainen voi tehdä tällaisia kokeiluja niistä lähtökohdista kuin itselle sopii. Siinä haastejutussa oli aika paljon pohdintaa nimenomaan tämän kuuden vaatteen kokeilun tarkoituksesta. Merkitys syntyy kokeilun aikana, ja ahaa-elämys voi koskea tyyliä tai elämänfilosofiaa. Mä en siis voi sanoa, mitä sä siitä saisit irti. Et saa tietää kuin kokeilemalla. :)

  VastaaPoista
 9. Vaatteita ja muita pukineita sivuten:

  Muistanko ihan väärin, että täällä oli joskus juttua aiheesta "raskauden aikainen jalka" ja varsinkin sen leviäminen? Kun ois ajankohtainen asia (nyyh) ja pakko uusia kenkävarastoa ettei nyttemmin liian pieniksi jääneet kengät saa aikaan mitään virheasentoa tai muuta ikävää kinttuihin.

  Eli jos on vinkkiä hyvistä ja laadukkaista kenkämerkeistä, joissa on "einiinteinix" lesti, niin se ois pop. Ihan Ara-linjalle en vielä haluis siirtyä.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...