29.7.2010

Parisuhteen hoitoa

Kaveri iloitsi facebook-statuksessaan pienen lapsen isänä siitä, että oli päässyt vaimon kanssa ulos. Toinen kaveri etsii lastenhoitajaa jatkossa kaksi kertaa kuussa tapahtuvaa vanhempainiltaa varten.

Muistan itse Väestöliiton uusille vanhemmille tarkoitetulla kurssilla (kyllä) istuessani, kuinka hämmästynyt olin tutkimustuloksesta, jossa todettiin parisuhteen koetun onnellisuuden romahtavan lapsen syntymän jälkeen. En tajunnut ollenkaan. Eihän lapsi nyt vaikuttaisi meidän keskinäiseen suhteeseen millään tavalla! Mehän ollaan edelleen me ja sitten olisi se skidi.

..jees.

Aika nopeasti ymmärrettiin, miten tärkeitä isovanhempien joululahjaksi antamat lastenhoitolahjakortit olivat. Vauva on mun mielestä helpointa jättää omille vanhemmille, mutta puheliaalle kolmivuotiaalle löytyy jo muitakin hoitajia. Skidi jäi ensimmäistä kertaa hoitoon kuusiviikkoisena ja on ollut siitä lähtien säännöllisesti muiden ihmisten hoidettavana. Tän kesän vastoinkäymiset ovat olleet huomattavasti helpompi hallita, kun on voinut ihan rauhassa huomioida hetken vain itseään.

Lastenhoito on ikuisuuskysymys etenkin niille, joilla ei syystä tai toisesta ole minkäänlaista hoitoverkostoa: suku saattaa asua kaukana tai isovanhemmat voivat olla huonokuntoisia - tai välit heihin poikki. Koska perheelliset kuitenkin haluavat nähdä aktiivisesti vaivaa parisuhteensa eteen, kysyntä tuo markkinoille yksityisiä hoitopalveluja.

Tosin lastenhoitokaan ei aina auta. Ehkä vielä ei ole liian myöhäistä alkaa ydininsinööriksi.

2 kommenttia:

  1. Meillä meni välit poikki toisen osapuolen isovanhempiin juuri lastenhoidosta. Hassuinta on, että molemmat tuntuvat olevan tapauksesta aivan yhtä katkeria.

    VastaaPoista
  2. Epäilemättä. Lapsenhoidosta riitelemisestä on vieläpä vaikea sopia, mutta tietysti kannattaa yrittää. Isovanhempien pitäisi osata ottaa vastaan ohjeita ja lapsen vanhempien pitäisi toisaalta antaa liikkumavaraa, mikä vaatii molemmilta osapuolilta sosiaalista silmää.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...