6.7.2010

Onnistuneet lastenjuhlat

Juhuu, Skidi täytti kolme vuotta! Ei pöllömpää. Mutta miten järjestetään onnistuneet lastenjuhlat?

Onnistuneisiin juhliin on kolme sääntöä:

1. Vieraat ovat aikuisia.
2. Juhlia on yhdet.
3. Budjetti sata euroa incl. lahja.

Myönnän avoimesti, että en kykene vastaanottamaan laumaa pikkulapsia sisätiloissa, koska vuvuzela-tason möykkä ja sokeriöverit - puhumattakaan siitä, että tämä riemu pitäisi vielä järjestää useampaan otteeseen viikon sisällä. Kaikkea kanssa.

Lisäperusteluina mainittakoon, että leivontarajoitteisena henkilönä olen paakkelssien suhteen täysin Mummin varassa. En yksinkertaisesti kehtaa pyytää kuin yhden kakun.

Lapsettomat lastenjuhlat ovat oikeasti kaikkien etu. Miettikää nyt: rahaa ja hermoja säästyy, aikuisetkin viihtyvät, päivänsankari saa huomiota, eikä joudu kinaamaan leluista muiden uhmaikäisten kanssa.

Toisaalta myös lapsivieraiden ei tarvitse vetistellä vieressä, kun päivänsankarin pakettimerestä paljastuu ihkauusi Turbomies tai pikkukemistin välineet, joista itse Kemikaali-Ali olisi kiitollinen. Väitän myös, että skidi saa kuninkaallisten häiden tasoisesta bilettämisestä vähän liioitellun kuvan omien syntymäpäiviensä tärkeydestä.


On tietenkin harvinaista, että perhepiirissä ei ole pikkulapsiperheitä. Jos vanhin veljeni ei pääse, Skidi on ainoa lapsi. Kolmivuotiaamme ei onneksi osannut vielä esittää vaatimuksia vieraslistan suhteen (paitsi koiravieraiden: kuvassa Pepsi, Lysti on jäähyllä lahjojen retuuttamisen ja ilmapallojen puhkomisen takia).

Kun vieraskanta epäilemättä joskus muuttuu lapsipainotteiseksi, juhlat muuttavat ulos. Tai sitten olemme matkoilla.

Ps. Kersan päällä oleva DKNY:n puuvilla-pellavainen shortsimekko on ehkä paras kirpparilöytöni ikinä.

10 kommenttia:

 1. Moi! Pidän blogistasi:D Piristää ja naurattaa nykyisen perhelapsimaireuden kyllästämää mummelia!
  Hyvää kesän jatkoa sinulle ja perheellesi!
  T. Kassisen mutsi

  VastaaPoista
 2. huikeeta :D

  ekana, sortsimekko on äärimmäisen nätti (ja tyttö näyttää onnelliselta.)

  tokana, jos ikinä saan lapsen/lapsia, aion noudattaa ohjeitasi onnistuneiden lastenjuhlien suhteen.

  kolmanneksi, mikä nykyään on tyypillistä lapsivieraiden määrässä? kun olin ite muksu, muita mukeloita tuli kekkereille ehkä 5, eikä 50 - minkä jostain syystä kuvittelen olevan Nykypäivää. mutta onko se?

  VastaaPoista
 3. kun olin järjestänyt 15 kpl lastenkutsuja, aloin oirehtimaan. alkoi oikeasti ahdistamaan se meteli ja sotku kotona. tänä vuonna järjestettiinkin helmikuussa pulkkamäkisynttärit: kuumaa mehua, pullaa, karkkia ja keksiä ja mäkeen.
  toukokuussa oli elokuvasynttärit.

  meidän 3vuotiaalla oli tänä vuonna vain isovanhemmat vieraina, mutta sen verran oli puhetta kavereista, että ensi vuonna varmasti joutuu kaverisynttärit järjestämään. puutarhassa ;)

  VastaaPoista
 4. Periaatteessa olen täysin samaa mieltä lastenjuhlista ja olen toiminut sen mukaisesti. Mutta sitten Brasilian-naapuri järkkäsi pikkupojalleen 3-v-päivät, jossa oli pallomeri, pomppulinna, ilmapallonpuhaltajia, eläviä Disney-hahmoja. muovikitschiä sisältäviä viemispusseja... Ja mukaan kutsuttu oma 2-vuotiaani on muistellut noita juhlia nyt lähes viimeiset puoli vuotta (oppi menneen aikamuodonkin ihan sitä varten) - eli ilmeisesti kyseessä oli sen tähänastisen elämän tähtihetki. Mitä teen, lapseni ei siis osta "niukempi on parempaa" -estetiikkaa :G

  Onnittelut Maddelle!

  VastaaPoista
 5. Ritu, kiitti! Piristäminen on elämäntehtäväni.

  Liina, kiitti, kyllähän toi ipana lienee ihan tyytyväinen noinkin. Hyvä kysymys vieraiden määrästä - vieraiden ja juhlien määrä kulkenevat käsikädessä, kun koko lätkäjengi ei mahdu kerralla saman katon alle.. Mun synttäreille tuli lapsena aina pikkuveli, koska me asuttiin niin fönessä, mutta mites muut?

  rousku, kiitti vinkeistä! Ymmärrän ihan täysin sun oirehtimisen..

  Dona, totahan mä pelkään. Että joku kaveripiiristä nokittaa. Täytynee ruveta tsekkaamaan etukäteen että me osallistutaan vaan hyvin vaatimattomille juhlille. O_o
  Madde kiittää onnitteluista!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa että joillain on vielä jalat maassa. Hesarin Kuukausiliitteessä oli joskus juttu monta sataa maksaneista olikohan 5v-synttäreistä - olivat siis ihan jonkun firman toteuttamat. Mietin jo kauhuissani et miten mä ikinä kasvatan tulevista lapsistani fiksuja kuluttajia, jos lasten kavereilla on överisynttäreitä joilta jokainen saa kotiinviemisiksikin muovikrääsää :/

  VastaaPoista
 7. Onnea Maddelle! Meillä oli onnistuneet 3v kaverisynttärit ihan hiljan (ennen kuin kaikki kaverit hvisivät lomalaitumille - meidän 3v osasi jo nimetä ketä ehdottomasti haluaa synttäreille mukaan) ja mielelläni järkkään tuollaiset juhlat toistekin viidelle kappaleelle hyvin käyttäytyviä n. 3-vuotiaita lapsia. Äidit ja isit kahvittelivat (viikkoa myöhemmin Bellan yhden kaverin 3v synttäreillä aikuisille oli tarjolla myös viiniä ja muita virvokkeita, mutta ne olivatkin iltajuhlat, meillä oli aamupäivällä) ja lapset ihmettelivät Bellan leluja Bellan huoneessa tai sitten viettivät piknikkiä meidän olkkarin lattialla, jonka olin vuorannut lakanalla tapahtumaa varten. Oli tosi jännää saada syödä lattialla, ja melkein mitään muuta ohjelmanumeroa ei sitten tarvittukaan. Onginta oli, ja sepä vasta hauskaa olikin! Naapuruston äitien kanssa sovittiin, että tällaiset pienimuotoiset synttärit saavat olla se ykkösjuttu Bellan päiväkodin kaveruksille :)

  VastaaPoista
 8. Luin kesälomareissulla blogiasi luurista, ja yritin kommentoidakin tätä, mutta siihen töksähti. Tuun nyt vielä kuitenkin kertomaan, että meillä ekat kaverisynttärit oli 5-vuotiaana. 8 viisivuotiasta poikaa, 2 tuntia. Sen verran voimille otti, että seuraavat (ja siis edelliset) synttärit ulkoistimme suosiolla. Ammattikoulun opiskelijat järjestivät erinomaisesti viihdyttänyttä ohjelmaa ja kaikki olivat tyytyväisiä. 100 euroa ei tuntunut pahalta stressivapaudesta (sananmukaisesti sillä vanhemmat eivät saaneet jäädä sinne, mistä syystä tämän äidin suusta pääsi riemukas JES!)

  Mutta kovin paljon enempää en olisi valmis synttäreistä maksamaan, minäkin luin Hesarin jutun jostain 700 euron synttäreistä. Sehän on aivan järjetöntä! Inhoan muutenkin nykyistä systeemiä vieraslahjoineen, mutta minusta ei ole sittenkään rikkomaan sitä (lapseni tähden), joten olen alistunut kohtalooni. Olen ajatellut homman niin, että näitä kaverisynttäreitä ei sittenkään niin kovin monia tule.

  VastaaPoista
 9. Voi miten soma päivänsankari, onnea! Ihana, kun teillä oli koiravieraita :).

  Minä en ymmärrä, miksi juhlilla pitää "myrkyttää" lapset kaikella pa**asafkalla, kuten sokerilla, karsinogeeneilla, hyperaktiivisuutta ja allergiaa aiheuttavilla väriaineilla, lisäaineilla, vehnäjauhoilla... Tai ostaa aivan liian kalliita lahjoja. Mitä ihmeen "kuninkaallisia" lapsista oikein on tehty nykypäivänä? Auttaisko, jos laittaisi (jos kutsutte joskus lapsia) kutsuun esim. "Max 5€ lahja" tai jotain?

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo koira, se näyttää ihan kypsältä :D

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...