8.7.2010

Hyvää karmaa

Minut yllätettiin asiakaspalvelulla, tällä kertaa positiivisesti. Tein Karma Shopista tilauksen kesäkuun viimeisenä päivänä. Sain seuraavan päivänä mailia:

Kiitos tilauksestasi. Päivitämme juuri parhaillaan verkkokauppaamme ja laitamme heinäkuun ajaksi vähintään -15%:n alennuksen kaikkiin verkkokaupassamme oleviin tuotteisiin. Jahka tilauksesi on saapunut sinulle ja olet kokeillut sopivatko tilaamasi tuotteet, niin kerrotko minulle tilinumerosi ja huomioin laittamamme alennuksen niiltä osin kuin tilauksessasi olleiden tuotteiden hinnat nyt muuttuvat.
Tyypit siis ottivat oma-aloitteisesti yhteyttä ja ulottivat alennuksen koskemaan minunkin tilaustani. Ihan vain siksi, että se on reilua.

Tänä nihkeyden, tympeyden ja välinpitämättömyyden aikana arvostan suunnattomasti tällaista elettä. Olisin ostanut vaatteet ilman alennustakin, sillä rahallinen etu oli aika pieni, mutta se, että kauppias pelkää, että minulle tulee paha mieli, on ennenkuulumatonta. Vai olenko vain poikkeuksellisen huonoilla kokemuksilla kyllästetty kuluttaja?

Reilu kauppa muuten porskuttaa. Ehkä kuluttajat haluavat omalta osaltaan poistaa maailmasta tympeyttä.

Ps. Tilasin muuten tämän Pranan empire-linjaisen mekon. Suurin osa tällaisista hellemekoista saa minut näyttämään karjakolta, mutta tämän mekon loistava leikkaus jättää kurveille tilaa olematta liian sotilaallinen. Suosittelen kaikille, joiden vartalotyyppi ei ole "12-vuotias varsa".


2 kommenttia:

  1. Karma-shopista hyvää karmaa :) Näin ihanan ja asiakasmyönteisen palvelun jälkeen jäi varmasti hyvä karma ja ostoksille on kiva palata myöhemminkin. :)

    VastaaPoista
  2. Karmashop on mahtava paikka! Paljon hyviä kokemuksia :)

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...