17.7.2010

Eläimellinen museo

Sain ystävältä vinkin, että luonnontieteellinen museo olisi lapsen kanssa täydellinen kaupunkilomakohde. Niin olikin. Ipana jaksoi vaivatta ravata kaikki näyttelysalit läpi, varsinkin kun loppuhuipennuksena oli vielä dinosauruksia. Mä diggasin melkein yhtä paljon ilmastoinnista.


Edellisestä kerrasta oli vierähtänyt 30 vuotta. Ilmeisesti paikka on ollut liian lähellä ollakseen vakavasti otettava retkikohde. Voisin kuvitella että museossa voi hyvin käydä useamman kerran vuodessa: lapsi kasvaa niin nopeasti, että seuraavalla kerralla kiinnostavat ihan eri asiat. Tai samat, mutta mania on pahentunut..

Aikuiselle museokeikka saattaa olla raskas ellei ole aidosti kiinnostunut florasta ja faunasta. Kolmevuotiaalle nimittäin joutuu tilille, jos ei heti tiedä, mikä antilooppi vitriiniin on joutunut. Kannattaa siis valmistautua etsimään tietoa infolapuista ja (viitaten edelliseen postaukseen) selittämään, miksi seepra on leijonan suussa.

Ps. Yksi ehdotus olisi: yhdistetyn invavessan ja lastenhoitohuoneen hälytysnappulaksi kannattaa valita joku muu järjestelmä kuin 80 cm korkeudelle seinään sijoitettu houkuttelevan punainen nappula, jos haluaa välttää turhia hälytyksiä.

Ps2. Sanokaa toki joku, että tuolla ei olisi saanut kuvata..

4 kommenttia:

 1. Heheh, tässä on itsekin tullut miettineeksi retkikohteita, joissa olisi viileää. Toistaiseksi viilein paikka on ollut ilmastoitu automme, mutta ei sielläkään viitsisi kököttää ja turhaan ajella. Vinkkinä Tampereen suunnalla olijoille: Hatanpään ruusutarha on juuri kauneimmillaan (kuvia blogissani) ja vieressä on ranta, jossa pääsee lapsetkin uimaan! :)

  VastaaPoista
 2. Anna, ah, muistin tästä kommentista edellisen automme, jossa jäätyi jalat mutta hikosi pää. Aivan mahtava ilmastointi. :)

  VastaaPoista
 3. Jee, peukut hyvälle retkikohdelöydölle! Elukka on ihan vakkariajanviettopaikkani. <3 Toinen suositus: Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha kasvihuoneineen. Sieltä ei tosin löydy ilmastointia...

  VastaaPoista
 4. Kyllä, kohde on hyvä. MEistä Kolmevuotias on käynyt siellä nyt useimmin. Jo neljä tai viisi kertaa (yksin tänä vuonna) isäni kanssa. Se vain kuulemma aina jaksaa kiinnostaa.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...