6.6.2010

Sohva vai riipputuoli?

Kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä riippumaton ihanuus johtuu lähinnä mielikuvista, joita kyseiseen tuotteeseen liitetään (lunki kesäpäivä), sillä jostain syystä en saa riippumatossa koskaan hyvää asentoa. Nämä luomupuuvillaiset La Siestan riipputuolit kuitenkin kiinnittivät huomioni (valmistusmaa valitettavasti niinkin kaukainen kuin Brasilia).

Olen nimittäin kehittämässä ärsyyntymistä sohviin. Joka kodin pakollinen sohva vie sairaasti tilaa ja on seurustelumielessä huono, sillä se parkkeerataan aina telkkarin (btw. toinen pakollinen elementti) eteen, jolloin jengi sitten istuu bileissä rivissä tai lattialla. Ja meillä siis sama järjestely.

Suomalaiseille myös kaupataan sohvia ihan hulluna. Uusi sohva ei maksa juuri mitään eli vanha vain kaatikselle ja uusi palonestoaineilla kyllästetty istuin olohuoneen paraatipaikalle.

Voisiko riipputuoleilla sisustaa uudenlaisen olohuoneen? Jos laittaisi yhden perhemallin siihen tv:n eteen ja muutaman koukun kattoon vieraita varten. Nämä huonekaluthan saa kaappiin odottamaan juhlia.

En nyt ole roudaamassa sohvaani kierrätyskeskukseen, mutta vinkkinä, jos joku rohkea sisustaja jakaa sohvaällöni. Ja jos joku on kokeillut, ni onks nää mukavia?

Ps. La Siestalla on myös vauvojen riippukeinuja..

18 kommenttia:

 1. Erik nukkui ekat viikot riippukeinussa, se oli ihan mahtava ostos! Saattoi heiluttaa jalalla toisen nukuksiin, samalla kun nautti liian pientä lasillista punaviiniä ja surffasi netissä.
  Riippukeinu kiertää nyt jo kolmatta lasta, kestäväkin siis.
  Kapinallinen ystäväpariskunta oli päättänyt, ettei olohuoneessa tarvita telkkaria. Toteutin saman kodissamme kolme vuotta sitten, eikä kukaan ole töllöä kaivannut. Olohuone uusiksi, go Katja!

  VastaaPoista
 2. Minä hävittäisin myös telkun olkkarista ja sohva/istuimia tilalle, niin löytyy kaikille tilaa istua. Ja olen tätä järjestelyä ehdottanut meille useasti vielä saamatta tahtoani läpi, pientä lämpeämistä ajatukselle kyllä on nähtävissä. Kauheimpia on ne kyläilyt, joissa se toosa pidetään vielä päällä vieraiden aikana.

  VastaaPoista
 3. Ilman telkkaria viisi vuotta. Noin kahden viikon kuluttua kysyt itseltäsi, miksi et tajunnut aikaisemmin heittää tyhmälaatikolla vesilintua. Kokeile, ja jos et uskalla kokonaan töllöstä luopua, siirrä se komeroon.

  VastaaPoista
 4. Osta hyvä lepotuoli rahilla, se vie vähemmän tilaa ja on todella mukava istua :)

  VastaaPoista
 5. Sen ainoan kerran kun olen viimeisen kolmen vuoden aikana tv:tä kaivannut, olin kipeänä kotona, enkä jaksanut lähteä leffavuokraamoon.

  Mulle on sopinut tv:ttömyys vaikka vapaa-aikaa tv:stä luopuminen ei jostain syystä generoinut yhtään lisää.

  Sohvasta en sen sijaan luovu. Siinä on ihana röhnöttää kun lukee hyvää kirjaa tai surfaa läppärillä netissä.

  VastaaPoista
 6. Jaa-a, tuo kyllä kuulostaa siltä, että sohvassa ei ole vikaa vaan se vika on siinä töllössä ;) Yksi telkuton ilmoittautuu täälläkin. Ei ehdi kaipaamaan kun nykyään maailmassa on niin paljon muutakin tekemistä (valitettavasti liikaa kaikenlaista). Dvd-leffoja voi sitten katsella tietokoneeltakin...

  Eli telkku mäkeen vain - ei sohvaa :)

  VastaaPoista
 7. Mäkin olen vuoden ajan asunut ihan keskenäni ilman telkkaria, ei ollut erityisen kova ikävä... Avokki toi tupaan tullessaan telkkarin mukanaan, ja tykkää huudattaa sitä taustalla vaikkei kukaan katso. Sais nyt opetettua edes siitä tavasta ensin pois (2 vuotta opettelua kohta takana, ilman mainittavaa menestystä), ehkä sitten eläkkeellä uskallan keskustella aiheesta elämä ilman televisiota.

  VastaaPoista
 8. En mä telkkarista voi luopua, rakastan katsoa urheilua! Ja ehkä duuninkin puolesta pakko nyt hiukan tätä töllöä katsella. Mutta tää sohva on turhan passivoiva ja juuri se liika pehmeys aiheuttaa etenekin talvisin hirveää löysäilyä, yök yök.

  VastaaPoista
 9. Ei telkkaria tarvi avata kuin silloin, kun sieltä tulee jotain katsomisen arvoista... Itsekään en tarvitse telkkaria, mutta se on hyvä olla olemassa tiettyjä hetkiä varten (ja toisaalta kuvaputkitv:llä ei muuta käyttöarvoa enää olekaan, jos sen heivaisi kierrätykseen).

  En siis sinällään tajua tuota "heitä telkkari pois", jos sieltä joskus tulee jotain hyvää ohjelmaa. Toki monet katsoo kaikkea mahdollista sen jälkeen, kun istahtavat sohvalle ja avaavat töllön, mutta tällöin vika ei ole telkkarissa! :D

  VastaaPoista
 10. Meillä on La Siestan riippuloungeri käytössä parvekkeella toista kesää. Love it! Materiaali on paksua puuvillaa. La Siestan pojat olivat tosi avuliaita tilatessa ja suosittelivat, että mitä isompi tuoli/matto, sen mukavampi se on käytössä. Toi loungeri on niin iso, että sinne mahtuu jalat suorana istuskelemaan sisälle. Voin ihan vilpittömästi suositella.

  VastaaPoista
 11. Off topic, mutta mä luin tosta tosi pitkään, että sohva vai rippituoli. että tää ottaa kantaa siihen rippisalaisuuskeskusteluun tai johonkin :)

  VastaaPoista
 12. Ja minä tavasin että mitähän tuo "riippumaton ihanuus" oikein on ;) (siis vs riippuvainen ihanuus)

  VastaaPoista
 13. Aikoina ennen lapsia matkustin paljon ja mm Brasiliassa. Siellä riippumatto on joka kodin peruskaluste. Kaikissa olohuoneissa joissa kävin, oli tukevia koukkuja seinillä ja niihin voi sitten ripustaa tarvittavan määrän riippumattoja.
  laiva- ja viidakkoretkillä yövyttiin riipumatoissa ( on muuten mukavaa,kunhan matto on riittävän pitkä ja leveä).
  Paikkalliset ottivat omat riippumatot mukaan reissuun lähtiessään.
  Sanomattakin on selvää, että riippumattoja sai/ saa sieltä pilkkahintaan. Ostimme omat rantamyyjältä muistaakseni n 10 markkaa/ kpl ja paikalliset tutut olivat järkyttyneitä siitä ,millaista ylihintaa meiltä oli kiskottu. Ystäväni harkitsi myöhemmin Suomessa riippumattokauppiaaksi ryhtymistä...
  Olipa mukavaa muistella vanhoja asioista...

  VastaaPoista
 14. mummua en tuohon riipputuoliin istuttaisi. seniorikansalainen ei nimittäin siitä ikinä omin voimin nousisi.

  VastaaPoista
 15. Mutsi just tänään kertoi ostaneensa tuollaisen riippumattotuolijutun. Päässen kokeilemaan viikonloppuna. Voin sitten raportoida.
  Ja mitä telkkariin tulee, inhoan mokomaa. Haluaisin sen pois, koska se häiritsee elämääni - ja lapseni elämää, mutta siippa ei suostu.
  Sohvat meillä toki kierrätyskamaa.

  VastaaPoista
 16. Postasin. http://arkitehti.wordpress.com/2010/06/08/sohvaperunan-viljelyalustasta/

  Riipputuoli on must, mutta omaani en nyt kerennyt kehua. Wordpress pyki tänään pahemman kerran niin että oli tuokin hengentuotos työn takana.

  VastaaPoista
 17. Eikä telkun tarvitse olla se fyysinen kapistus jos esim pelkää että vieraat jumittuu sen eteen bileissä tms. Nykyäänhän on vaikka TV-Kaista joka toimii netissä. Meillä päin on tosin ollut luonnollista että telkku on kiinni kun on vieraita (ellei tule jotain jääkiekkoa jota nimenomaan halutaan seurata) - sattumalta kait vain sama tapa kaveripiirissäkin sitten.

  VastaaPoista
 18. Mä olen miettinyt tätä kovasti, kun vuokrattiin kaupunkikaksio 6 vuoden maalla-asumisen jälkeen ja siellä tilanpuute tulee olemaan varmaan suurin ihmetyksemme.

  Maalla koti pysyy, joten saa valita, mitä kaupunkiin vie, mutta haluaisin, että siellä olisi TILAA! Nojatuolit saisi olla sohvan tilalla, riipputuolit olis aivan ihanteelliset! Mutta mitenköhän sen aatoksen kauppais tolle miehekkeelle :o

  Ja televisiota en haluais sinne viemään tilaa. Mun mielestä riittäisi luova ratkaisu, miten katsoa mun 21 " tietokonenäytöltä niitä ohjelmia mitä kaipaa, sekä elokuvia.

  Koska muutetaan osaksi sosiaalisista syistä, niin olisi suotavaa, että olohuoneessa pystyisi olemaan sosiaalinen, eli juurikin pitämään illanistujaisia, ei -seisojaisia ja -seinääntuijjottajaisia!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...