27.5.2010

Katsaus lomalukumaratoniin

Olen aiemminkin valittanut, että kirjojen lukeminen on nykyisessä elämäntilanteessa harvinaista herkkua. Kirjallisuussivistykseni perustuukin tällä hetkellä suureksi osaksi Inan kirjablogiin, jota voin lämpimästi suositella kiireisille vanhemmille.

Lukemiseen ei ole aikaa. Tai olisi, mutta kun olen ahmija-lukija, joka ei voi jättää hyvää kirjaa kesken. En pysty. Luen vessassa, suihkussa ja syödessä, kaikkialla. Tämä pakkomielle ei oikein mene yksiin perhe-elämän kanssa.

Lomalla on onneksi aikaa ja silloin tuleekin luettua paljon, niin nytkin. Otin mukaan Helmi Kekkosen novellikokoelman Kotiin (en tykännyt, vähän liian artsua), Kari Hotakaisen Ihmisen osan (aivan loistava pläjäys) ja Juha Itkosen romaanin Kohti (ihan mukiinmenevä perhetarina, mutta Finlandia-ehdokas..?).

Lisäksi nautiskelin yhden bonuskirjan: ranskalaisen pikkuhotellimme loungen kirjastosta löytyi Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa! Viherpiipertäjä kun olen, pidin tätä kohtalon johdatuksena. Oli erittäin kiinnostava tarina, joka jätti aivot kierroksille - niin kuin hyvä kirja usein jättää.

"Tämän romaanin poikkeuksellinen imu ei perustu juoneen vaan asiantuntemukseen. Kirjan sankareita ovat tutkijat, joiden tutkimuspolkujen seuraaminen luo teokseen sen jännitysmomentit. Lukijalle avautuu laajoja näkymiä maapallon historiaan, luonnonilmiöiden taustoihin, sivilisaation syntyyn ja kehitykseen, avaruuden rakenteeseen, Atlantiksen arvoitukseen. Vaikuttavimmillaan Isomäki on kertoessaan napajäätiköstä: lumen, jään, ilman ja veden arvaamattomuudesta, niiden liikkeistä ja muodoista."
-Tammi

Aku Louhimies on jo saanut kirjasta tehtävään elokuvaan kehitystukea. Olen ollut elokuvissa viimeksi keväällä 2007. Voin varmasti odottaa vielä muutaman vuoden.


3 kommenttia:

 1. Kiitti suosituksesta. ;) Kiva, että tykkäsit Hotakaisesta - Kohti on musta sen sijaan Itkosen romaaneista heikoin. Siis ihan jees, mutta ei missään nimessä parasta A-ryhmää. Kokeile sitä novellikokoelmaa joskus, suosittelen kiireiselle! Itkoselta tulee uusi romaani syksyllä, menee mun must have -listalle.

  Sarasvatin hiekkaa löytyy kirjahyllystä ja odottaa päivää, jolloin en pode liiallista maailmantuskaa menettääkseni siitä yöunet. Jännä nähdä tuleeko sitä päivää. Muuten: melkoinen lomalukusaavutus määrällisesti, aplodeja - mähän en nykyään ehdi lukea lomilla juuri mitään, kun pitää harrastaa kerrankin kaikkea muuta kuin lukemista.. ;)

  VastaaPoista
 2. Arvaas, mikä poistuu yhtälöstä lomalla? Tietokone ja tv!!! Ehtii lukea ihan perkeleesti.

  Lainaa mulle se novellikokoelma next time? Se Saraswati ei muuten ollut kauhean ahdistava, vaikka siinä kuolikin joku 5 miljardia ihmistä lopussa. :) Koti-insinöörikin diggas joten syötä ukolle ensin?

  VastaaPoista
 3. Lainaan Itkosen mielellään, pitää tarkastaa vielä, että oon saanut sen takas edelliseltä lainaajalta.. Mies on lukenut Sarasvatin ja diggasi siitä ihan hillittömästi!

  Jaa, Linkolan mielestähän 5 miljardin ihmisen kuolema olisi parasta mitä tälle planeetalle voi tapahtua, että kuka minkäkin ahdistavaksi kokee.. Humanistina toivoisin, että muitakin pelastuskeinoja löytyisi.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...