1.5.2010

Ilmaista öljyä kaikille!

Meksikonlahtea uhkaa massiivinen öljykatastrofi kun British Petroleumin öljynporauslautta räjähti ennen kuin lähde oli ehditty imeä kuiviin.

Tämän ilmaisen öljynjakelun takia jo neljään osavaltioon on julistettu hätätila ja vaarassa on mm. Mississippin ainutlaatuinen rämealue. Mutta eipä hätää: BP on luvannut kantaa vahingosta täyden vastuun ja korvata öljyn aiheuttamia tuhoja.


Mietitäänpä, mitä tässä yhteydessä tarkoittaa täyden vastuun kantaminen. Lopettaako kyseinen firma kenties öljyporauksen (koska ei selvästikään osaa sitä turvallisesti tehdä) ja valjastaa koko organisaationsa katastrofin torjumiseen konkurssin uhalla? Ei tietenkään.

Täyden vastuun kantaminen on pelkkää paskanjauhantaa, samoin kuin firman etusivulla pyörivä kuvakaruselli, jonka tarkoitus on viestiä, kuinka ammattimaisesti vahinkoon suhtaudutaan. Vastuuseen kuuluu paljon muutakin kuin Pentagonin laskujen maksu, esimerkiksi ennakointi. Tätä mieltä ovat ihmiset myös BP:n faniryhmässä Facebookissa. Aineksia on toiseen Case Nestleen.

Odotan myös mielenkiinnolla PB:n vuoden 2010 vastuullisuusraporttia. Onkohan siellä listattu nekin uhrit, jotka eivät vaatineet vahingonkorvauksia?

KUVA: Flickr 

2 kommenttia:

  1. Jos tämä ei olisi niin kamala asia, voisin sanoa että jenkit sai mitä tilasi.

    VastaaPoista
  2. Jep.

    Oikeasti hämmästyttävää, että tällaiseen ei ole millään tavalla varauduttu. Että ei ole olemassa mitään tulppaa. Pitääkö aina tapahtua pahin mahdollinen jotta tämä täysi vastuu todella realisoituu.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...