25.4.2010

Mustavalkoinen kirja

Blogasin taannoin lapsettomuudesta kertovasta sarjakuvablogista nimeltä Maailma Mustavalkoinen, joka antoi minulle ihan uusia näkökulmia äitiyteen. Nyt blogista on julkaistu kirja.

"Toivon, että blogi ja kirja täydentävät toisiaan, että keskustelu jatkuu ja että kuvaamani mustavalkoisen maailman kontrastit pehmenevät."
- PNG

PNG:n kuvat ovat monella tapaa koskettavia ja stripeissä on tasoja ja syvyyksiä, jotka eivät välttämättä aukea heti. Kirjan voi vaikka ostaa itselleen äitienpäivälahjaksi - oli lapsia tai ei.

9 kommenttia:

 1. Olen itkenyt monet itkut noita kuvia katsoessa ja olen täsmälleen samaa mieltä, että niihin pitäisi tutustua joka ikisen äidin. Riippumatta onko lapsia vai ei.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Tämä oli mulle uusi tuttavuus. Todella koskettavia ja ajatuksia herättäviä kuvia.

  Ja asettaa kyllä erilaisiin mittasuhteisiin oman pohdinnan "sopivasta" lapsien määrästä...

  VastaaPoista
 3. Ei tätä kirjaa kannata rajata naisiin ja äiteihin. Mies on aika avuton myös lapsettomuushelvetin keskellä.

  VastaaPoista
 4. Voi, minusta on niin hienoa, että te lapsen saaneetkin nostatte tällaisen aiheen esille. Aihe on tärkeä. Meitä tahattomasti lapsettomia on monia ja kyse on elämää suuremmasta vaikeudesta. Toivoisin, että mahdollisimman moni "lapsellinen" tarttuisi tähän kirjaan.

  VastaaPoista
 5. Seurasin Pingun blogia ja olen tosi iloinen, että siitä on tehty kirja! Se ehkä aukaisee lapsia tekeville edes hieman sitä mustaa maailmaa, kun vauvaa ei toiveista ja yrityksistä huolimatta tulekaan, ja toivottavasti näin säästää lapsettoman edes jokuselta ei-toivottavalta-kommentilta/kysymykseltä.

  Kiitos Katja, että nostit tämän aiheen toistamiseen esiin!

  -Annis-

  VastaaPoista
 6. Parasta näissä kuvissa on se, että ketään ei oikastaan syytetä mistään, vaan keskitytään kuvaamaan tunnetiloja. Ja todellakin, tämä kirja sopii myös miehille.

  VastaaPoista
 7. Stripit eivät käsittele vain lapsettomuutta sinällään, vaan myös lapsensa menettäneitä ihmisiä (kohtukuolema ym.).

  Monet itkut olen minä - kaksospoikani menettänyt - kuvien äärellä itkenyt.

  Ja mikä parasta, stripeillä voi viestiä "heille" (jotka eivät ole menettäneet lapsia, jotka eivät kärsi lapsettomuudesta), MITEN HELVETIN PAHA OLO ON MELKEIN KOKO AJAN.

  Ja vaikka nyt ei varmasti pidä taas syyllistää ketään, niin kyllä moni sarjakuvista nimenomaan osoittaa sen, miten uskomatonta kohtelua asiasta kärsivät ihmiset joskus osakseen saavat...

  :(

  VastaaPoista
 8. Ostin heti kun kirja ilmestyi ja nykyään lyön sen käteen jokaiselle tuttavalle/ystävälle/naapurille joka jollain tapaa ihmettelee sitä miksi meille ei ole v.i.e.l.ä.k.ä.ä.n. sitä jälkikasvua siunaantunut. Kuva kertoo enemmän kuin...

  VastaaPoista
 9. En pitänyt aiemmasta postauksestasi tähän aiheeseen, mutta hyvä, että nostat asiaa esille.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...