7.4.2010

House of Eco avasi tohinalla

Kävin eilen House of Econ lanseerausjuhlissa Kaapelilla, jossa siis juhlittiin uutta kestävään kuluttamiseen keskittynyttä verkkotavarataloa. Tuotteita myydään vielä toistaiseksi jäsenyritysten omissa verkkokaupoissa yhteisen House Of Eco -katon alla, joten kuluttajaa tämä ei vielä helpota muuten kuin ns. sertifiointimielessä - kaikki toimijat uskovat kestävään kehitykseen.

Ei tullut halvaksi tämä juttukeikka. Yalon pöydässä pääsin vihdoin testaamaan rakastamani Kuyichin farkkuja ja mukaan tarttui tämä mahtava farkkutunika. Yksi tuttuni muuten ihastui Kuyichin miesten farkkumallistoon, joten kannattaa vinkata merkistä ekotietoisille miehille. Yalo aikoo panostaa isosti Kuyichiin, ensi syksynä siis tulossa paljon uutta.

Idun's Applessa tein tuttavuutta Terra Planan kanssa. Ihastuin näihin balleriinoihin, jotka olivat todella mukavat jalassa memory foam -sisäpohjallisen ansiosta. Idun'silla on sekä ekologisesti valmistettuja että täysin vegaanisia kenkiä, joissa ei ole käytetty mitään eläinperäisiä materiaaleja, vaan esimerkiksi kierrätysmuovia. Mä tosin vihaan niin paljon kaikkia muovituotteita, että suosin nahkaa, ei voi mitään. 1-vuotiaassa Idun'sissa on muuten synttäriale, joka kannattaa käyttää hyväkseen, jos on kenkien tarvetta..

Ostan Maddelle nykyään suurimman osan vaatteista käytettyinä, mutta aina silloin tällöin tarvitsee jotain täsmätuotetta ja silloin tietysti tsekkaan verkkokaupat. Mielestäni lasten ekovalikoimat ovat huomattavasti tasokkaammat ja tyylikkäämmät kuin normikaupoissa, tietenkin H&M:ää kalliimpaa, mutta toisaalta myös kestävämpää.

Ipanajamien moderni valikoima on ehdottomasti mieleeni. Lapsille on jopa luomupuuvillasukkiksia, joita en ole aikuisille Suomessa nähnyt. Unkailta taas löytyy Swedish Hasbeens puukkarit - en tosin tiedä, voisinko ikinä antaa näitä tuolle suttupetterille käyttöön..! Muistatteko muuten 70-luvulta retukengät, sellaiset räjähtäneen oloiset ruskeat samettikengät? No, Punaisella Norsulla oli myytävänä retuhattu, mutta ei valitettavasti Madden koossa. Olin aivan myyty! Samassa puodissa on tarjolla myös lystikkäitä siilikuosisia liinavaatteita.

Tykkäsin myös tästä Ennen unisex-kuosin t-paidasta ja piposta, joka on riittävän rock-setti sekä pojalle että tytölle. Kaipaan muutenkin enemmän mustia vaatteita lapselle.

On ihan nostettava hattua näille suomalaisille yrittäjille, viime vuosi ei ollut helpoin mahdollinen kaupata uutta konseptia - tai ehkä se otti tulta juuri siksi.  Nyt oli kuitenkin tupa täynnä: salamavalot räpsähtelivät kuin isommissakin kekkereissä ja kauppa kävi. Kyllä ekologiset valinnat selkeästi kiinnostavat niin mediaa kuin kuluttajiakin. Havahduin itse pöytiä kolutessani siihen, miten outoa oli "shoppailla", kun ei tarvinnut pelätä ihastuvansa johonkin kertakäyttöiseen riistotavaraan! Sanoisinkin, että House of Ecolle olisi hyvä löytää tilat jostain keskustan tuntumasta. Verkkokaupoista ostaminen kun on mitä on, kuvista ei näy koko totuus.

7 kommenttia:

 1. Just jotain tällaista olen kaivannut. Varsinkin hyvälaatuista (ja toimivaa) ekokosmetiikkaa (eläimillä testaamatonta) on vaikea löytää.

  VastaaPoista
 2. Mäkin toivon lisää mustia lastenvaatteita.
  Mikä ihmeen vanhankansan viisaus se on, et lasta ei saa pukee mustaan :/

  Ihanat noi puukkarit :)

  VastaaPoista
 3. Helena, pro luonnonkosmetiikan sivuilta saat lisätietoa sertifioidusta kosmetiikasta. Sitä myydään monissa verkkokaupoissa jos et satu asustelemaan pk-seudulla.

  Tea, musta on väriaineena tosi tiukka, kaipa se siitä johtuu. Selvittelin Uuteen Mustaan noita väriaineiden myrkkyjä ja mustaakin voidaan tehdä eri tavoin.

  VastaaPoista
 4. Mä olen kyllä ihan pihalla tästä ekomuodista, olen iät ja ajat ostanut rytkyjä Earth Collectionista mutta jostain syystä muotiblogaajat eivät tunne koko puljua :) Niillä oli pitkään kauppa Kluuvissa, siinä oli melkein vieressä myös Body Shop ja niiden väliin kiilannut McDonald's (oho), sitten Kluuvi meni remonttiin ja seurasin kluuvin TODELLA aurinkoista ja asiakaspalvelutaitoista myyjätärtä sen omaan kauppaan Arabian kauppakeskukseen.

  Mutta siis, EC on tietysti vain yksi merkki, ja tossa on tietenkin monta merkkiä ja tavaraa kengistä alusvaatteisiin. Kiinnostavaa.

  VastaaPoista
 5. arkitehti, monen mielstä EC on liian hippiä, mut mä diggaan kyllä!

  VastaaPoista
 6. Ootko jo tutustunu Gente Clothes -vaateliikkeeseen Helsingissä? Verkkokauppakin on ilmeisesti jossain vaiheessa tulossa. Nettisivut on ja facebookistakin löytyy ajantasalla olevaa infoa.

  VastaaPoista
 7. Gente Clothes on tsekattu kyllä, Noora varmaan postaa Kemppariin aiheesta isommin. Valikoima on vähän pieni vielä, mutta olen erityisen iloinen, että myyvät Monkee genesin farkkuja! http://www.monkeegenes.co.uk/

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...