2.4.2010

Äiti leipoo - taas

Tein sitä intialaista kaalipiirakkaa. Muutama note to self:

1. Lue koko resepti läpi ennen kuin päätät ryhtyä hommaan. Valmistusprosessi on ruoanlaitossa ihan yhtä tärkeä elementti kuin raaka-aineet. Esimerkiksi leipominen - vaikka valmistaikinasta - ilman jauhoja, kaulinta ja pullasutia on hiukan haastavaa.

2. Jos raaka-aineet ovat vähänkin erikoisemmat, mene itse hakemaan ne kaupasta. Jos kuitenkin lähetät miehen kauppaan, tarkista mitä kaupasta tuli.

3. Jos kuitenkin jätät ostokset tarkistamatta ja seuraavana päivänä sattuu olemaan juhlapyhä, mieti kannattaako sittenkin tehdä jokin toinen ruokalaji. Etenkin jos lupasit ruokkia koko suvun leivontanumerollasi pääsiäisenä.

Noh, hätä keinot keksii. Intialainen kaalipiirakka muuttui siis suomalaiseksi kaalipiirakaksi, sillä intialaisen miedon currytahnan sijaan Koti-insinööri oli valinnut supertulista punaista thai-tahnaa enkä halunnut testata suvun chilinkestävyyttä. Kaulimesta meni hyvin tyhjä viinipullo (kas, että sellainen sattuikin löytymään..), leivontajauhoiksi löytyi jotain ready-made muffinssitaikinaa vuodelta 2007 (hei pääasia, että se ei tartu pöytään right?)  ja pullasudiksi joutui hunajahyrrä (näistä huonoin korvike). 



Siitä tuli ihan hyvää. Mutta suosittelen nautittavaksi oluen kanssa ja ilman silmälaseja.

6 kommenttia:

 1. PS. Vastasin vielä tohon myrkkypostiin.

  VastaaPoista
 2. Meilläkään ei ole vielä kaulinta kun on niin paljon ollut hankittavaa ulkomailta muuton jälkeen - tuo viini/viinapullo on todistetusti ihan yhtä hyvä väline siihen ja meillä löytyi vain täysinäinen, mutta hyvin toimi sekin :)

  VastaaPoista
 3. olen joskus askarrellut pullasudin leivinpaperista seuraavasti: pätkä 10-15cm leveää leivinpaperia viikataan noin 2cm leveäksi "rullaksi" ja lopuksi toinen pää leikataan hapsuille. toimii hyvin vaikka löysä rakenne ei välitä levitysvastusta käteen, mutta ainakin öljyn ja voisulan levitys onnistuu hienosti.

  VastaaPoista
 4. Helena, älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin Merkkari sanoo.. jne. ;)

  Johki, olin oikeasti yllättynyt miten hyvä kaulin tasaisesti muotoiltu viinipullo on. En todellakaan tarvitse kaulinta. :)

  m, toi pitää laittaa niksi-Pirkkaan! :D

  VastaaPoista
 5. Tiedän että kokilla täytyy olla aina kokkaillessa viiniä siemailtavana, mutta tässä on ollut tosi janoinen laipuri kun pullo on mennyt jo taikinaa tehdessä :o

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...