1.3.2010

Wanted: ahkera pyykinpesijä

Uusi Musta etsii nyt paljon pyykkiä tavisaineilla peseviä talouksia pesupähkinöiden ja pesupähkinäliuoksen testaamiseen. Testiperiodi on vain kaksi viikkoa ja tässä ajassa siis pitäisi saada monta koneellista pyöräytettyä. Jos olet kiinnostunut, katso lisätiedot täältä!

Olen itse pessyt nyt vuoden päivät Almawinin pesupähkinänesteellä ja nyt kokeilen Ecoverin nestemäistä pesuainetta - olen ollut tyytyväinen. Viimeisimmässä Kuluttaja-lehdessä (joka oli muutenkin kiinnostava, vertailussa oli mm. luomuteelaatujen myrkyt, ilmalämpöpumput ja vihreä sähkö!) olikin tähän liittyen mielenkiintoinen pyykinpesuaineiden vertailu, jossa todettiin mm.
Yksi syy pesuaineen tuhlaukseen saattavat olla pyykinpesuaineiden tiukat vertailututkimukset. Tutkimuksissa puseroihin hierotaan vaikeasti lähteviä tahroja, joita arkena valahtaa paitoihin äärimmäisen harvoin. Ei siis ihme, että kisoissa jylläävät vahvat kemikaalipaukut ja että miedot ekoaineet eivät menesty.
No aivan. Mun vaatteissa ei yleensä ole mitään kämmenen kokoisia bolognese-tahroja ja pakettia voita, ja lapsenkin vaatteissa on suurimmaksi osaksi vain puuroa, joten noi toimii ihan loistavasti. Anyway, ilmoittautukaa jos kiinnostaa!

4 kommenttia:

 1. mä voin sanoa suoraan että pesupähkinät eivät irroita meillä tahroja. Mustikkaa, puuroa, porkkanaraastetta jne on turha yrittää saada pois millään pähkinöillä. Sitten lisäksi meillä ne pähkinät alkoi haisemaan. :(

  Mutta myöskään ecoverin ja LV:n hellävaraiset eivät saa aikaiseksi puhdasta pyykkiä. Ja miehen hienhajuisia t-paitoja on turha yrittää saada puhtaan tuoksuisiksi miedoilla aineilla...

  VastaaPoista
 2. En ole kokeillut pähkinöitä, mieli kyllä tekis. Noista miehen hikisistä vermeistä sen verran, että 40 asteessa ei lähde hiki millään aineella. Ne pitää pestä vähint. 60 asteessa.

  VastaaPoista
 3. Elina, kyllä meillä vaan puuro lähtee.. Mä käytän siis sitä liuosta ja tahranpoistoon kannattaa tietty olla omat aineet. Sappisaippua tosin on aika hyvä, mut haisee kuolemalle.

  Henkka, joo, ihan samaa mieltä. Hikiset vaatteet on pestävä kuumassa, vaikka se kuluttaakin enemmän sähköä.

  VastaaPoista
 4. Ilmalämpöpumput on taas yksi esimerkki siitä, kuinka ihmiset saadaan massan avulla uskomaan vaikka mihin...

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...