19.3.2010

Never mind!

Huh, istuin iltapäivän Never Mind the Copenhagen -seminaarissa kuuntelemassa erittäin kiinnostavia puheenvuoroja vähähiilisestä yhteiskunnasta kaupallisten toimijoiden silmin - lisää taustoja täältä. Kirjoitan vielä laajemman summauksen Uuteen Mustaan, mutta pistän inspiraatiohöyryissä teille pari hyvää pointtia.

USA:n Suomen suurlähettiläs Bruce J. Oreck oli aivan omalla metriluvullaan puhujana ja presentoijana - en tiedä miten jenkit ton tekee. Hän puhui epäonnistumisen pelosta, mikä on mielestäni meidän suomalaisten perisynti - ei yritetä mitään uutta ettei vaan mene pieleen. Sattuneesta syystä pidin tätä erittäin rohkaisevana puheenvuorona..!

Leuka loksahti auki myös Filosofi Maija-Riitta Ollilan puheenvuorossa, jossa hän esitti seuraavan matemaattisen tehtävän siitä, miten kauan muutoksen läpivienti tosiasiassa kestää. Hän vetosi vanhempiemme oljenkorteen, joka on se tuttu "ei minun elinaiakanani enää mitään ehdi tehdä". Hän esitti asiaan pienen laskutoimituksen: jos sinä saat omalla esimerkilläsi tehtyä vaikutuksen viiteen ihmiseen, jotka seuraavan päivänä saisivat kukin mukaan viisi ihmistä, jotka taas saisivat mukaan kukin viisi ihmistä jne., miten kauan kestäisi että muutos olisi mennyt läpi koko ihmiskunnan? Vastaus on viisitoista päivää. Pisti miettimään.

Sain jo kritiikkiä siitä, että kirjoitin tapahtumasta innostuneeseen sävyyn, vaikka yhtenä pääpuhujana on mainostoimisto Bob Helsingin toimitusjohtaja - hyi hyi, koko juttu menee pilalle jos mukana on tällaisia hiilimoraalisesti arveluttavia puhujia! Noh, ei yhtään yllättäen hän olikin yksi parhaista puhujista juuri mahdollisuuksien näkökulmasta. Pistäisin tällaisen tapahtuman pakolliseksi jokaiselle vakavasti otettavalle mainostoimistolle. Nehän ovat tämän bisnesmaailmassa tapahtuvan muutoksen lähimpiä seuraajia ja sparraajia.

Sosiaalinen paine on erittäin hyvä motivaattori saada aikaan liikehdintää. Lisa Sounio sanoi, että jokainen meistä on brandi ja jokainen meistä on media ja käski alkaa käyttäytyä niin. Selvä.

5 kommenttia:

 1. Itse asian sivusta, mutta hiukan rupesi ärsyttämään tuo Sex Pistolsin levyn nimen ja kannen kopioiminen tuossa seminaarissa. Kuinkahan se ollenkaan sopii edes aiheeseen...
  Kaipa niillä lupa siihen kuitenkin on, mutta ehkä olisi voinut keksiä jotain omaperäisempää.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista tuo 15 päivää. Itse ainakin pyrin jatkuvasti herättelemään ihmisiä omalla esimerkilläni. Mutta en saarnaa, koska se vain aiheuttaisi vastustusta. Parempi herättää ajatuksenkipinä.

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä tuo levynkansilainaus oli taas hulvaton ja toi vakavalle asialle hyvän meiningin. Mutta makuasioita.

  Nii-in, muutos voi tapahtua nopeammin kuin kuvittelemmekaan > kunhan itse ensin sen aloittaa.

  VastaaPoista
 4. Yksi muutoksen suurimpia haasteita on saada homma kuulostamaan muultakin kuin puunhalaajien viimeisimmältä muotivillitykseltä. Erityisesti sen takia kuvittelisin BOB:n kaltaisten tstojen mukanaolon tärkeäksi; näinhän mukaan voidaan saada ne, joiden kulutustottumukset ovat kestämättömimpiä.

  VastaaPoista
 5. Tiina, öh, populaarikulttuurin epäkuluttajana ei hajuakaan mistään levyn kansista. :)

  Helena, olen samaa mieltä, saarnaus häviää esimerkille 100-0. :)

  Mrs. Marple, jos muistan oikein ja sex pistols on punkia, uskon että anarkian analogia ainakin sopii teemaan.

  Polly, en näe ollenkaan pahana asiana, että mainostoimistot pohtivat omaa ristiriitaansa ja muutosagenttiasemaansa. Mainonta- ja markkinointi ei lopu ennen kuin ihmiskunta on haudassa.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...