20.3.2010

Mádara testissä

Luonnonkosmetiikkabrändejä putkahtelee ulottuvillemme koko ajan lisää. Törmäsin Ruohonjuuressa uuteen MÁDARA-nimiseen latvialaiseen luonnonkosmetiikkasarjaan, jolla on EcoCertin sertifikaatti.

Madara tarkoittaa suomeksi peltomataraa, joka on yleinen rikkakasvi. Sarjaa kehittää neljä latvialaista naista, joista yksi heräsi eräänä aamuna silmänympärysvoiteen aiheuttaman allergisen reaktion kourissa ja päätti ruveta tekemään kosmetiikkansa itse.

Sarjassa kiinnitti huomioni kevyellä kädellä hinnoiteltu ryppyvoide ja kiinteytystuotteet. Johtuen ehkä siitä, että säikähdin kauneusleikkauspostaukseen saamaani kommenttia, jossa todettiin, että 35-vuotiaana alkaa ihon vanhenemisessa vapaapudotus, yyhh.

Koska kulunut (se on ohi, tänään on kevätpäiväntasaus!) talvi oli puristanut voidetuubini tyhjäksi, investoin Madaran yövoiteeseen. Yhden testin perusteella peukku ylös: miellyttävä, kuivalle iholle sopiva koostumus, kevyt tuoksu, levittyy hyvin mutta tuhtina tavarana imeytyy hitaanpuoleisesti - antiageing-vaikutuksia jään odottelemaan. Sääli, että sarjan putsari on vaahtomainen ja näin mun iholle liian tiukka, mut kokeilkaa joku, jolle sopii.

Sarjaan kuuluu myös lastentuotteita: pesuun shampoo ja saippua sekä ihonhoitoon öljy ja voide. Mä olen käyttänyt Skidillä vaan apteekin perusvoidetta, mutta vilkaistuani Aqualanin sisällysluettelon parabeenilistaa (Mádaran sivuilla otetaan niihin ja rintasyövän yleistymiseen voimakkaasti kantaa), päätin vaihtaa. Onko kokemuksia lapsille erityisen hyvästä, lapsen iholle tarkoitetusta luonnonkosmetiikkavoiteesta? 

8 kommenttia:

 1. Meinasin kokeilla Estelle & Thildin tuotetteita meidän Sisulle: http://www.estellethild.com/baby-and-child.php

  VastaaPoista
 2. Logonalla on parikin hyvää, oranssissa pullossa oleva hedelmäntuoksuinen ja sinisessä oleva kehäkukkavoide. Molempiin kuuluu myös shampoo ja kylpyaine. Varsinkin kehäkukkavoide oli loistavaa kovien pakkasten kuivattamalla iholla, sekä äidin että tyttären.

  VastaaPoista
 3. Meillä käytössä Urtekramin hajusteettomat voiteet (sekä tavallinen "aikuisten" voide että baby lotion, joka on rasvaisempi). Molemmat loistavia ja inci-listaa uskaltaa katsella. Hajusteet on musta totaalisen turhia, etenkin lapsille! Noi on siis täydelliset korvaajat apteekin perusvoiteille.

  VastaaPoista
 4. Urtekram on tosiaan hyvä, saa nykyään jo Prismastakin. Toinen hyvä on aprikoosinsiemenöljy, manteliöljy sekä jojobaöljy kuivemmalle iholle. Iherbin Jason's Naturals -öljyt on pitäneet 7v atooppisen pojan ihon kurissa kylmänä talvena. Esim. ao on hyvä, vaikkakaan ei ole erityisesti suunnattu lapsille:

  http://www.iherb.com/Jason-Natural-Vitamin-E-Oil-5-000-I-U-Pure-Beauty-Oil-4-fl-oz-125-ml/6287?at=0.

  VastaaPoista
 5. Karitevoi on ehta luonnontuote ja pelkästään sitä. Meillä lapsen iho saa pääasiassa karitea, jos tarvetta on. Saippuaa ja sampoota en koe lapsen tarvitsevan. Tietääkseni halvin karitevoi löytyy Pienestä tuoksukaupasta.

  VastaaPoista
 6. Weledan Skinfood on meidän koko perheen suosikki. Hoitaa niin kaksivuotiaan talvikuivat posket ja sääret kuin omat karheat kadet ja kyynärpäätkin... siis huippu yleisvoide sille joka ei halua tusinaa tuubeja eri tarkoituksiin! On aika tuhtia, mutta yöksi laitan joskus kasvoille silmänympärykset ja huulet mukaan lukien. Miellyttävä mieto tuoksu.

  VastaaPoista
 7. Mulla oli erilaisia iho-ongelmia kasvoissa, joiden takia kävin sit ihotautilääkärillä. Tämä nainen sanoinkin yllättäen, että käytän liikaa erilaisia kasvovoiteita ja yleensäkin naiset käyttävät voiteita kasvoissa ihan liikaa. Etenkin yövoide on enemmän pahasta kuin hyvästä, kun nimenomaan yöllä ihon pitäisi saada levätä ja hengittää. Ainoa, jonka lääkäri katsoi tarpeelliseksi, oli suojakerroinvoide (25 - 30) ulkoillessa, niin kesällä kuin talvella. Nykyään en käytä mitään muuta voidetta kuin tota suojakerroinrasvaa ja sitäkin vain ulkoillessa, ja iho voi paremmin kuin koskaan. Alku oli hankalaa kun ihoa kiristi, mutta nyt iho pysyy sen oman rasvan ansioista kimmoisana ja tasaisena.

  VastaaPoista
 8. Kiitti vinkeistä! Tsekkaan Estelle & Thildin ja Logonan, varmaan toi iHerb pitää koluta myös. Mulla oli joku Body Shop kokemus karitevoista enkä digannut yhtään, täytyy kokeilla uudestaan ihan pelkältään. Urtekram on kyllä ihan hyvää peruskosmetiikkaa ainakin hiustenpesun suhteen, tosi kiva että nää löytää ketjuihinkin. Skinfoodia mä käytin pahimmilla pakkasilla omaankin naamaan, mut ehkä turhan tiukka perusvoiteeksi.

  Anonyymi, olen ihan samaa mieltä siitä, että iho ei itsessään kaipaa mitään hoitoa. Se on tämä meikkaaminen ja meikinpoisto, joka aiheuttaa kuivumista ja näppylöitä. Maddella aika usein on iho karheana ja sen takia ollaankin näin talvella rajoitettu kylvyt vaan max pariin kertaan viikossa ja keskitytty täsmäpesuun.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...