3.2.2010

Vintti valoisana

Taas löytyi yksi mainitsemisen arvoinen lastentarvikepuoti - tosin tällä kertaa valitettavasti ilman nettikauppaa.

Lasten Vintti on juuri Munkkiniemeen avattu lasten lastentarvikeliike, joka toimii kierrätyksen, paikallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteella. Valikoimista löytyy ekodesignia (käsityönä tehtyjä piensarjoja, joiden materiaaleista ainakin osa on kierrätysmateriaaleja), kierrätystuotteita (uniikkeja lahjatavaroita mm. keppihevosia, unipusseja, asusteita, takkeja, hattuja, ruokalappuja), luonnonkuitutuotteita (huppareita, neuvolakortin kansia, vaunupeittoja, sisustus- ja lahjatuotteita) ja kirppistavaraa (käytettyjä leluja, kirjoja, syöttötuoleja, rintareppuja etc). Valikoima on suunnattu lähinnä alle 10-vuotialle.


Myymisen ja ostamisen lisäksi Lasten Vintti myös vuokraa tiettyjä artikkeleita kuten pyörillä varustettua korisänkyä, turvakaukaloita ja syöttötuoleja. Erittäin kannatettava idea! Täytyykin tsekata, vuokraako nää luistimia ja suksia ja muita parhaimmassa tapauksessa muutaman kerran talvessa käytettäviä varusteita, jotka on seuraavan vuonna pienet.

Käykää tsekkaamassa kyseinen puoti, jos liikutte lähimaastossa.


7 kommenttia:

 1. Hei!

  Lasten vintissä myytävistä tuotteista haluan erityisesti vinkata porvoolaisesen Vilimooni-nimisen yrityksen valmistamista unipusseista.

  Vilimoonilla on nettisivut, jossa näkyy mm. jo aiemmin valmistuneita pusseja.

  Todella huolellisesti kierrätyskankaista käsityönä valmistetut unipussit ovat ainakin meillä pelastaneet yöt. Viileä koti ja peitonpotkiskelija on huono yhdistelmä! Isommat pussit sopivat kooltaan myös isommalle lapselle, meillä 1 v 9 kk.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, täytyypä tsekata! Tänä talvena on kieltämättä ollut ongelma miten normaalisti ilman peittoa nukkuvan skidin saa vällyjen alle, kun makuuhuoneessa on hikisesti 18C..

  VastaaPoista
 3. Saaks kommentoida tässä niinku ekohippeilyn hengessä, että oletteko huomanneet Vuokkoset-ekokuukautissuojat? Kotimaisia, 100-prosenttisesti biohajoavia ja silti näyttävät ainakin paketin perusteella ihan samanlaisilta kuin vastaavat ei-ekotuotteet. Tätä on niin odotettu! (Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos.)

  VastaaPoista
 4. En tiedä noista mitään, mutta kiinnostaa tietää saako ne oikeasti laittaa biojätteisiin?

  Ainakin päivittäistavarakaupoissa markkinoilla olleet/olevat ekovaipat olivat sellaisia, että ne kuitenkin piti laittaa sekajätteisiin. Homma ei siis oikein toiminut loppuun asti.

  VastaaPoista
 5. No, näköjään tuolla ko. firman sivuilla lukee, että kotikompostiin voi laittaa, mutta biojätteeseen laittamisesta pitää keskustella jätehuollosta vastaavan yrityksen kanssa. Että iloitsin sitten kai liian aikaisin.

  VastaaPoista
 6. No täytyypä selvittää! Kuulin villiä huhua, että ekovaipat piti laittaa sekajätteisiin sen takia, että bipojätteeseen ei saa laittaa ykköstä ja kakkosta.

  VastaaPoista
 7. Hienoa, kun Lasten Vintti on bongattu!
  Talven aikana muutamat käytetyt ensisukset löysivät uuden onnellisen omistajan. Urheilutarvikkeita on ollut joitakin, jotka ovat menneet pian kaupaksi (vuokraukseen ei siis vielä niitä ole riittänyt). Periaate on, että kaikkea käytettyä voi kysyä myös vuokrattavaksi.
  Lasten Vintin valikoimissa on tuotteita myös äideille. Pestävät pikkuhousunsuojat tuli juuri testattua ja oli sitten mukavat!
  Riina huikkaa, Lasten Vintiltä

  p.s verkkosivuja työstetään

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...