10.2.2010

MacBook Amatör

Mä tajusin tän uuden macini myötä olevani yhdessä asiassa aika eko: tekniset laitteet ei oo mun juttu. Käytän edelleen puhelinta vuodelta 2006. Se ei ole yhteensopiva macin kanssa, yksi nappula on pudonnut ja mikrofoni on silleen rikki, että sillä voi puhua vaan toisella korvalla, mutta mä olen hyväksynyt nämä asiat osana sen vanhenemisprosessia. Duunista löytyy saman puhelinmallin toinen fani. Päätettiin tänään ostaa näitä toimistolle muutama käytetty yksilö siltä varalta, että nää joskus hajoaa.

Mä olen aina nauranut kaikelle tekniikkavauhkoilulle. Kaikki koneet ja tekniikka (tietokoneet, autot, tv:t ja vedenkeittimet you name it) ovat minulle käyttötavaroita, joilla ei ole muuta kuin käyttöarvo. Mä olen hyvin tullut toimeen ilman minkään sortin kannettavaa musiikkilaitetta enkä ole edelleenkään vakuuttunut, että tämä mac olisi jotenkin pakollinen hankinta. Samalla tavalla se kaatuu ja jumittaa kuin pc:kin. Minulle macin touchpadin secret handshaket sun muut iAsiat ovat helmiä sialle. En osaa arvostaa hienosti näkymättömiin livahtelevia kuvia tai savupilviefektejä. Koneen käyttöasetuksien räätälöintimahdollisuudet ovat ilmeisesti huippuluokkaa - jos osaa ja kiinnostusta löytyy. Mulla ei löydy. Mun tuunailut rajoittuu siihen, että olen vaihtanut desktopille kuvan. Lisäksi valkoinen kansi on kuin CSI:n sormenjälkilabrasta aamulla Hesarin lukemisen jälkeen. Tän kannettavan mallin ehdottomasti paras ominaisuus onkin keveys, mun pc oli lähinnä raahattava.


Toiseksi paras iAsia on Photobooth. Se sopii lapsen viihdyttämiseen tosi hyvin.

11 kommenttia:

 1. Samaa mieltä teknisistä vimpaimista. Tuosta Photoboothista on nyt kuullut jo monelta, joten pitää laittaa se tähän meidänkin pöytäkoneeseen....siis miehen pitää

  VastaaPoista
 2. Mä keksin juuri iPodin - jotain vaivaiset 7 vuotta mainstreamista jäljestä. Miehen jo pari vuotta sitten hylkäämän alkuperäisen takkatikkuaskin kokoisen mallin siis. Mä en kyllä saa mitään siitä, että mulla olisi uusin vimpain vain sen uutuuden vuoksi.

  VastaaPoista
 3. raahattava eli raahable.

  en jaksa ymmärtää miksi kannettavia tietokoneita virheellisesti sanotaan kannettaviksi jos käytännössä kuitenkin vaaditaan sirkuksen voimamiehen fysiikka jotta niitä jaksaa kuljettaa edes työpisteeltä neukkariin tulematta vihaiseksi.

  teknisistä vimpaimista kyllä tykkään, olen sentään insinööri. hankin sähköisen kirjankin :D

  VastaaPoista
 4. Sisäinen teekkarini tykkää teknoleluista, vaikken olekaan sattuneesta syystä hankkinut niitä kovin taajaan tahtiin. Ovat lähes ainoa kulutushyödyke joita hinkuan, tuumin juuri eilen leffateatterissa alkumainoksia katsoessani: siellä oli koruja ja rannekelloja ja autoja... plääh... mulle tuo autokin on vaan mp3-soitin jossa on pyörät alla, ja jollaisen joutuu vaivakseen ottamaan kun julkisiakaan ei vielä olla keksitty tässä maailman kolkassa.

  Ostoslistalla nyt ainakin uusi raahattava kone, pakon sanelemaa, ja jos ylimääräistä rahaa riittää leluihin niin joku sähkökirjanlukija olisi kiva, tai sitten iPadin kaltainen sähköisen viihteen moniottelija, jolla arvatenkin katsottaisiin iTunesille ladattua Pikku Kakkosta niin paljon ettei kovalevylle muuta mahtuisi :) Mutta uusi kamera on ehkä sitä ennen pakko ostaa, joten hankintaa lykätessä tulee tietty markkinoille entistä ehompia leluja.

  VastaaPoista
 5. Mieheni on koko ajan uusimassa meidän vimpaimia ja ahmii tekniikan lehtiä kuin hullu puuroa. Kyllä minäkin tekniikan päälle ymmärrän, mutta tuntuu kauhealta ajatella, että viedään ihan ok toimiva laite "kierrätykseen" eli kaatopaikalle (kuka niitä vanhoja laitteita muka huolii) ja lopuksi se päätyy jonnekin kehitysmaan purkutyömaalle saastuttamaan.

  Luin juuri, että tietokonevalmistajat (lue Microsoft) tekevät tahallaan nopeasti vanhenevia laitteita ja softaa, jotta kuluttajat joutuisivat ostamaan uutta.

  VastaaPoista
 6. Joo tuo on niiiiiin raivostuttavaa että koko ajan pitäisi olla päivittämässä tekniikkaansa. Meillä on vuonna 2006 ostettu taulutelkkari joka on kuulemma jo ihan vanhanaikainen ja paska. Uusi pitäisi saada tänä vuonna. Samoin kamera, puhumattakaan kännyköistä jotka päivittyy muutaman kuukauden välein. Uusi viritinvahvistinkin piti ostaa kun se vanha ei soittanut mp4-muotoisia tiedostoja joita kuulemma tarttee kun katsoo Blueray-leffoja... :-/
  Onneksi joku osti sen meidän "vanhan" eikä mennyt haaskuun. Itseäni ei tekniikka myöskään kauheasti kiinnosta, kannettavaa musiikkilaitetta ei ole ja raahattava + kännykkä on työnantajalta ja mulla ei ole niihin paljon sananvaltaa. Vaihtuu kun menee rikki.
  Hirvittää kyllä myös tuo tekniikkaromun määrä, etenkin nuo perhanan telkkarit, joissa tekniikka kehittyy valoakin nopeammin.

  VastaaPoista
 7. Mua ärsyttää kaikissa "kannettavissa" vehkeissä se järjetön johtomäärä, joka niiden mukana on muuttanut meille. Jokainen vehje tarvitsee oman piuhansa, jotta se saadaan ladattua ja tiedot siirrettyä koneelle. Meillä on 3 eri digikameraa, joissa on jokaisessa erinäköinen piuha. Sen lisäksi kännykkäkin vaatii omannäköisensä johdon, että saa kuvat siirrettyä koneelle. Aargh! Mitä ihmeen kannettavia ne edes on, kun ne on pakko sitoa aina jollain johdolla johonkin toiseen laitteeseen tai virtalähteeseen?! Ja vaikka olenkin insinööri, niin mä en kyllä syty teknisistä vempaimista millään tavalla. Esim. mitä vähemmän keittiössä on "työskentelyä helpottavia" laitteita, sen parempi. Mä avaan tölkit metallisella tölkinavaajalla ja silppuan kaiken omin pikku kätösin veistä käyttäen! ;)

  VastaaPoista
 8. Meillä on mieheni kuvaputki-tv, itellä kännykkä vm.2005 ja läppärikin taitaa olla vm.2007. Tekniikka kiinnostaa, mutta se ei tarkoita sitä, että omia koneita tarvisi uusia, jos ei ole tarvetta...

  VastaaPoista
 9. Henkka, mulla oli se tässä ihan defaulttina kuten esimerkiksi sata muutakin iViihdeasiaa.

  Dona, mainstream on niin mainstreamia. ;)

  arkitehti, toi odottelu on kaksiteräinen miekka. Sit kun vihdoin ostat jotain niin huomaat että se on niin saatanan advanced että ei sovi enää yhteen pari vuotta vanhan tekniikan kanssa.

  Annie, nyt ukko kuriin! Mun mielestä jokaista firmaa joka tekee tahallaan epäyhteensopivia tuotteita (esim kahta erilaista laturia!!) pitäis määrätä joku ympäristösakko.

  karina, mikähän y-kromosomin kirous tässä tekniikan hamstraamisessakin on kyseessä.. Elektronisia laitteita voi kyllä kierrättää, joissain on todella plajon käyttökelpoista kamaa, kierrätys.infosta löytyy keräyspisteet.

  pilami, jep johdottomuus olis oikeasti tarpeellinen tuotekehityssteppi, kuvan- tai äänenlaatua ei tarvii enää hinkata.

  Go anonyymi! Nokitan mun koti-pc:llä vuodelta 2004. ;) Hyvin hyvin hidas.

  VastaaPoista
 10. Mun iBook on myös vuodelta 2004.
  PuuCeehen verrattuna tätä on kätevästi voinut päivitellä pienin osin tarpeen mukaan.. Ja hyvin vielä toimii. Tosin nyt alkaa olla harkinnassa jo uuden koneen hankinta, jos tällä kerralla ihan pöytä mäkki ja tämä kannettava jäis kakkoskoneeksi jota vois sitten vaikka puutarhassa ja muailmalla naputella..

  VastaaPoista
 11. Ja huom! Mäkpuukkia voi oikeesti käyttää silloinkin, kun ei ole pistokkeen välittömässä läheisyydessä.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...