28.2.2010

Kalosseilla loskaa vastaan

Mieleeni juolahti tänään ensimmäistä kertaa, että jonain päivänä lähitulevaisuudessa kaikki tämä lumi sulaa. Siitä ei seuraa vähempää kuin helvetillinen vedenpaisumus.

Alkoi jännittää. Mulla ei nimittäin ole kumppareita. Ei ole koskaan ollut, en diggaa. Vihaan tasapuolisesti sekä hai-saappaita että muka-naisellisia, korollisia malleja, sillä kumisaappaat on vaan aina rumat, hiostavat, lonksuvat, haisevat, kosteat, vuotavat ja kaikinpuolin epäsopivat (joissain on jopa liian kapea varsi!).

Koska ulos on keväällä mentävä ja nahkakengät menevät loskassa kahlaamisesta pilalle, olen yrittänyt löytää hyvännäköisiä kalosseja. Ystävä vinkkasi tutustumaan norjalaisiin SWIMS-kalosseihin, jotka ovat kyllä huipputyylikkäät! Kengän päälle sujautettavia malleja on korkokengille matalana ja peittävänä (kuvassa, korko tulee siis kantapään kohdalta ulos), saappaille ja balleriinoille. Näitä saa kuulemma Stockalta ja hinta on rapea, mutta pakko mennä katsomaan.

Kertokaa kokemuksia jos olette testanneet! Ja tiedättekö, tekeekö Suomessa joku kenkätehdas tyylikkäitä kalosseja? Luulisi, että joku olisi keksinyt näitä tehdä, loska ja vesilammikot kun eivät ole näillä leveyksillä kovin harvinaisia ilmiöitä.

18 kommenttia:

 1. Täytyy nyt ihan rehellisesti sanoa, että ainakaan toi kuvan kalossi ei ole mun mielestä kovin tyylikäs... Ihan kun Aku Ankan nokka, silmä vaan puuttuu (multahan ei siis puutu mielikuvistusta, heh). Mutta mulla onkin kumpparit, maku siis lähtökohtaisesti ilmeisen erilainen sun kanssasi ;) En kyllä ymmärrä miten olet tähän asti pärjännyt Madden kanssa vesikeleillä jos olet ollut pihalla ilman mitään vedenpitäviä jalkineita... Tosi korkeilla koroilla?

  VastaaPoista
 2. Käynyt lääpästelemässä noita, syötävän herkulliset värit! Mutta toistaiseksi pidättäydyn kumppareissa, suojaavat paremmin tulevalta vedenpaisumukselta? Nilkkamalliset (lyhytvartiset eivät hiosta mahdottomasti) yksiväriset sopivat kaupungillakin tepsutteluun, Hait on enemmän mökkigamaa.

  Saattaisin silti harkita, kalossit tekevät ehdottomasti uutta tulemistaan!

  VastaaPoista
 3. Jaiks, myös mun mielestä melkoisen kaameat! Mutta tsekkaapa nämä.. Nämä on söpöt, mutta ei välttämättä niin kamalan käytännölliset..

  http://nelliina.indiedays.com/2009/12/31/u-r-late/

  VastaaPoista
 4. Miten olisi kunnon Goretex-kengät? Ja mun mielestä saappaita on kaikenlaisia ihania, mutta mä olenkin sellainen metsissä juokseva maalle muuttanut ;).

  VastaaPoista
 5. Musta kyllä kumpparit on paremman näköiset kuin nuo punaiset kalossit. Duunimatkoilla käytän vuosia sitten ostamiani Palmrothin jokasään saappaita. Pitävät vettä hyvin ja ovat myös siistin näköiset. Ja olen ymmärtänyt, että kaikki Palmrothin kengät tehdään jokasää-materiaalista. Saappaissa on myös kumipohja. Kannattaa käydä tsekkaamassa siis myös Palmrothin mallit.

  VastaaPoista
 6. Mä en kanssa ymmärrä mikset osta kunnon Gore-texejä. Tarjolla paremmin istuvaa, jalkaa tukevaa ja muutenkin mukavampaa kenkää jalkaan kuin kumisaapasosastolla.

  VastaaPoista
 7. Minä äänestän kanssa goretexejä ja muita joka sään kenkiä, ei tarvi ährätä kengänsuojien kanssa tai kärsiä kumisaappaissa.

  VastaaPoista
 8. Ja siis gore-texejähän on ihan kivannäköisiä nilkkureita ja myös ihan polvipituisia saapikkaita, tyylikkäästä mustasta semimatasta/semikiiltävästä kankaasta, sivuvetoketjulla, sekä vähän tylppäkärkisempänä kuin myös varsin teräväkärkisenä, käyvät siis ihan "tavallisista" kävelykengistä, on korko jne. Ja vaikka kahlaisi nilkkaan asti vedessä ja sohjoissa niin ei tule. läpi. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin paljolla käytöllä tulee läpi joskus noin vuoden käytön jälkeen, itse kulutin yksistä jopa pohjan puhki, vaikka ihan peruskumipohja olikin, olivat vaan niin kerrassaan hyvät popot toimistotyöläisen arkeen sohjoisessa Suomessa. Saa mistä vaan kenkäkaupoista nykään.

  VastaaPoista
 9. aivan mahtavat! just tuskailin ruotsalaiselle kollegalleni että miksi naisten korollisille kengille ei ole keksitty kalossia! Ja tässä vastaus! Aion ehdottomasti hankkia tällaiset nilkkureile ja korkkareille. Värejä tuolla swimsin sivuilla oli vaikka muille jakaa, sieltä löytyy myös mustaa jne konservatiivisemmille kuluttajille.
  Mun mielestä jöhköt goretex-kengät ei vaan kuulu kaupunki- tai varsinkaan businesskäyttöön meillä työssäkäyvillä, niinkuin eivät kumisaappaatkaan. Nää on tietty makuasioita, mutta itse kyllä vaikka kävelisin mielummin käsilläni kuin ostaisin "jokasään saappaat". *hrrr*

  VastaaPoista
 10. Mä olen kalossien, Swimsin balleriinamallisten, iloinen omistaja. Oon ollut oikein tyytyväinen hankintaani.

  Kalossit on näppärät, koska ne voi ottaa varuiksi mukaan. Ne voi myös sujauttaa kengän päältä pois kun on sisällä tai sade on lakannut, ei tartte hikoilla kumppareissa. Kaupunkioloissa vedeltä suojaa tarvitsevat lähinnä varpaat (ainakin jos välttelee suoranaista lammikoissa kahlaamista) joten ne ajaa hyvin asiansa. Ja kalossit on sisustettu pehmoisella matskulla joten alla olevat kengät kiillottuvat kun kalosseja käyttää.

  Mutta onhan ne tietty vähän hullunkurisen näköiset.

  VastaaPoista
 11. Juuri kun pääsin sanomasta niin tuli kamala loskakeli! Ja Noora oli toimistolla kunnon armeijasaappaissa - hänelle se tyyli sopii, mä näyttäisin Pentti Linkolan isoäidiltä.

  Eija, mun haukkulistalta unohtui, että eihän kumisaappailla voi ees juosta lapsen kanssa! Goretexia mä hiekkalaatikolla käytän. :)

  Polly, hyvä kun muistutit, mökillähän mulla on sellaset vuotavat kaislanniittokumpparit..

  Anonyymi, ohhoh! Mut 9 cm on kyllä mulle liikaa, siksi noi kalossit onkin täydelliset kun ne saa oman nilkkurin päälle.

  Pellon pientareella, pilami ja tuittunen, onhan mulla goretexit (ikivanhat mutta superhyvät salomonin vaelluskengät), mut en mä niitä mun duunilookiin voi yhdistää vaikka kierrätyksen asialla olenkin. :D

  Henkka, jyrkkä ei kumipohjille! Mun auktoriteetti peustuu kovaan kopinaan! ;)

  Anonyymi, en haluis ostaa uutta paria loskakenkiä vaan käyttää mun ihan olemassaolevia. :(

  sirkku, joo, mäkään en kaipaa saappaita joka säälle, haluan vaan suojella mun täydellisiä nahkanilkkureita!

  Elina, ah, jollain on! Onko ne nimenomaan "sujautettavat" vai "ähellettävät"? :)

  VastaaPoista
 12. Ehkä jotain sujauttamisen ja äheltämisen väliltä, kyllä ne on mukavin laittaa jalkaan jos voi istahtaa alas.

  Mutta jos uskallat uhata täydellisillä nahkanilkkureillasi loskaa niin käy sovittamassa kalosseja ne jalassa, voit sitten halutessasi valita sellaisen koon ja mallin joka sopii just niiden kanssa.

  VastaaPoista
 13. Miten niin sopii työlookkiin? Ihan pakko kysyä, että eikö teillä immeiset ole ERI kengät työpaikalla? Sisäkengät? Että eipä ole ihmekään jos hiostuu. Toivottavsti ymmärsin väärin. Nyt sisäkenkiä käyttämään, jestas sentään :)

  VastaaPoista
 14. Elina, kiitti infosta, mä meen testaamaan!

  Polly, siis mulle goret ei nimenomaan sovi työlookkiin, ei ulko- eikä sisävaatteiden kanssa, ja niiden kanssa onkin pakko olla sisäkengät. :) Normikengillä voi hyvin olla samoissa sisällä ja ulkona - kunhan ne vaan suojaa kosteudelta kalosseilla. :)

  VastaaPoista
 15. Heheh, mun työlookiin kuuluu kyllä sisäkengät mallia terveyssandaali. Ulkokengät on ne, jotka paremmin sopii kokonaistyyliin. Mä en ainakaan, erityisesti talvisin, todellakaan halua pitää ulkokenkiä 9 tuntia putkeen jalassa. Työmatkoilla valitettavasti joutuu.

  VastaaPoista
 16. eikös talvikengät ole eri asia kuitenkin kuin loskakelien/märän kelin kengät? On mullakin pakkasilla (joita oli tänä vuonna jopa täällä keski-euroopassakin!) vuorelliset talvikengät jalassa (näitä tosin löytää mun mielestä todella hyvännäköisiä ja tyyliin sopivia erittäin helposti) ja vaihtarikorkkarit toimistolla. Mutta nimenomaan sateella ja vähän lämpimämmällä kun jo voi käyttää yksiä ja samoja kenkiä koko päivän, ovat kalossit maailman paras ratkaisu.

  p.s. Menen tänään sovittamaan noita nilkkurikalosseja!

  VastaaPoista
 17. Onko "rapea" hinta noin niinkuin suurinpiirtein missä huntturoilla???

  Kun tuli tässä mieleen, aiemmin niitä gore-tex-nilkkureita tuossa mainostaneena, että niinpä niin, normaali Suomen loskatalvi kun kestää sen 6kk, että olisihan se IHAN KIVA käyttää muitakin kenkiä kuin yksiä samoja, ja kun tuossa nilkkasohjossa menee tosiaan kengät kuin kengät pilalle, vaikka kävelisi VAIN pihan poikki.

  VastaaPoista
 18. Vielä siis sisäkengistä :)

  Ajattelin, että eikö olisi helpompi säilyttää työpaikalla sisäkenkiä jotka vaihtaa päivittäin työpaikalle saavuttuaan? Jalat tykkää moisesta perinteisestä järjestelystä, kengät säilyy pitempään ehjinä ja sisäkäyttöön hankitut kengät voivat olla ergonomisemmat kuin ulkokengät sisällä - ainakin talvella. Enkä nyt tarkoita terveyssandaaleja elleivät ne nimenomaan sovi työpaikan luonteeseen.

  Tällöin tarvitsee vain satunnaisesti pohtia miten ulkokengät sopii outfittiin. Henkilökohtaisesti en tod. suostuisi käyttämään toimistossa goreja, enkä minkään sortin saappaita. En pitäisi muitakaan kenkiä joilla olen tovi sitten tarponut läpi sulavan pääkaupungin. No way. On ne niin surullisen näköiset. Ja sisäkengiksi voi hyvin valjastaa vaikka vähemmälle käytölle jääneet avokkaat, ei ole pakko ostaa uusia.

  Sisäkenkäilemisiin!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...