26.1.2010

Vauvabuumi


..ei siis mulla, mutta jos jollain on, niin tiedoksi: näin uusilla kulmillani Vallilassa Vauvabuumi-nimisen lastentarvikekaupan, jonka ikkunassa luki "Lastentarvikkeita ja vihreitä valintoja koko perheelle". Näyttäisi olevan kestovaippojen lisäksi myös leluja, luonnonkosmetiikkaa ja lastenvaatteita luomupuuvillasta (ainakin Aarrekidiä ja ruotsalaista Minimundusia on edustettuna), luomumerinovillasta ja kierrätyskankaista. Käykääpä tsekkaamassa, verkkokauppakin löytyy! Mä taidan käydä hankkimassa vaunuihin lampaanvillaisen lämpöalustan, kun nää perhanan pakkaset ei näytä loppuvan.

Muuten, vauvabuumista kärsiville / nauttiville, käykääpä lukaisemassa Nooran tuttipullopostaus.. Muovi alkaa ällöttää mua päivä päivältä enemmän. Onko kellään kokemuksia lasisista tuttipulloista?

Kuva: vauvabuumi.fi

15 kommenttia:

 1. Taysissa kaikki tuttipullot olivat lasisia. Mikäs siisä, kyllähän niitä käyttäisi siinä missä muovisiakin, jos vain niitä myytäis jossain...

  VastaaPoista
 2. aika vähän hinnaneroa, jos tavallinen muovipullo maksaa 4,90 ja noi lasiset 6,90€. en edes tienny niitä olevan ihan kuluttajakäyttöön.

  VastaaPoista
 3. Kokemusta löytyy juuri kyseisestä pullosta, 240ml. Hyvin on toiminut. Muovia painavampia tietysti ovat, mutta kestävät käyttöä. Nettikaupassa sanovat pullon olevan kuiva tiskikoneesta pois ottaessa. Itse en ole uskaltanut tiskikoneeseen laittaa, sillä pullo on korkea ja kapea (tuleeko pohjasta asti puhtaaksi?). Ei tarvitse murehtia myrkyistä,lasista kun ei mitään liukene. Turusta Babytown- lastentarvikeliikkeestä ostimme pullot viimevuonna.

  VastaaPoista
 4. Tea, verkkokaupan linkissä luvtatiin lisää pulloja ja Huuto.netistäkin löytyi yksi. ;)

  Rousku, todella. Täysin ok hinta.

  Julia, kiitos infosta! Onko teillä siis lentänyt se ihan lattialle etc eli on lapsitestattu?

  VastaaPoista
 5. aina kun tulee tälläsiä uusia juttuja, niin mun tekee mieli liipasta vielä yksi koekäyttäjä lisää;)

  VastaaPoista
 6. Polypropeenipullot on turvallisia, ja niitä saa ihan lähikaupasta ja edullisesti.

  Vauvabuumi on tuttu paikka, meillä kun kestovaipatetaan.

  VastaaPoista
 7. Lasipulloista ei itsellä ole kokemusta. Työskentelin Saksassa au pairina 90-luvun alussa ja muistan, että siellä oli kaikilla lasipullot. Enkä nähnyt muovisia edes myytävän missään... jonkun syynkin tähän kuulin silloin, mutta hitsi kun en muista enää..

  VastaaPoista
 8. En tiedä kauanko muovitutipulloja on ollut käytössä, mutta 70-luvulla äitini käytti lasipulloja minun ja veljeni syötöissä.

  Meillä lasinen tuttipullo on lapsen toimesta tosiaan viskattu lattialle, ei mennyt rikki. Tuttipullo on paksua lasia, mutta aina lasi voi rikkoutua.

  VastaaPoista
 9. Muovipullot ovat vähemmän riskialttiita, jos niitä ei kuumenna (kuumuus lisää eri kemikaalien liukenemista muovista - toki pullot voi keittää, mutta kuumennusvesi heitetään pois). Kannattaa siis välttää tuttipullojen kuumentamista siten että niissä on maitoa sisällä. Minun tyttäreni ainakin oppi juomaan maitonsa jääkaappikylmänä tai huoneenlämpöisenä. Ruokamyrkytyksiäkään tästä ei tullut.

  Bisfenoliskandaali velloi maailmalla kiihkeimmillään noin 1.5v sitten kun lapseni oli ihan vauva vielä - jännää että Suomessa asiaan on herätty vasta nyt. Ainakin USAssa ja Kanadassa on laajalti saatavilla bisfenolivapaita tuttipulloja - lasiin ei ole pakko siirtyä. Itse olen vaihtanut kaikki kodin mikrokuumennusastiat lasisiksi tai posliinisiksi, enkä mikroa ruokaa muoviastioissa.

  Vauvabuumi on erinomaisen hyvä nettikauppa, mulla on sieltä jo useampi kokemus ripeästä ja ystävällisestä palvelusta!

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoista, kommentoinkin tuonne toiselle palstalle. Mistä noita äitejä oikein sikiää, jotka kuvittelevat, että kaikki voivat täysimettää vauvaansa ja se on vain viitseliäisyydestä ja nikseistä kiinni? Tai että tuttipulloa tai muoviastioita ei tarvita? Lapset ovat erilaisia. Minun lapsiltani lentävät maidot mukista lattialle, jos en ole vieressä vahtimassa, ja lautaset menevät taatusti rikki.

  Paksuja lasisia tuttipulloja kyllä kannatan, koska vastustan muovia jo sen ympäristövaikutusten vuoksi. Mutta myrkkyjä on lähes mahdoton välttää, koska niitä tulee elimistöön kaikkialta. Meillä yritetään syödä luomua ja välttää kemikaaleja. Mies on kemisti ja minä biologi, joten olemme kyllä tuskallisen tietoisia kaikista riskeistä.

  Minua raivostuttaa se, että ympäristöystävällinen kuluttaminen ja terveellinen elämäntapa on tehty niin vaikeaksi. Teollisuus muka tuottaa vain sitä, mitä kuluttajat haluavat. Paskanmarjat! Yrittävät tahkota rahaa niin halvalla kuin mahdollista ja luoda kuluttajille turhia tarpeita.

  VastaaPoista
 11. Rousku, O_o o_O

  Anonyymi, polypropeeni kuulostaa kans muovilta. Mutta siinä siis ei ole tätä bisfenoli a:ta?

  Mannukka, kerro jos muistat syyn!

  Julia, ok, on siis suht kestävää. Mun täytyykin tarkistaa mutsilta että mikä oli meidän pulloruokinnan tulos..

  Dona, joo kuumennettaessa sitä tosiaan irtoaa ja meillä on kyllä nimenomaan kuumennettu maitoa mikrossa. Mä ihmettelen myös Suomen jälkijunaisuutta. Ihan kun tässä maassa oltais niin sinisilmäisiä että uskotaan ennemmin vaarattomuutta vakuuttavia valmistajia kuin tutkijoita.

  Annie, täällä on vähän vapaamielisempi ilmapiiri. ;) Noi viiden vuoden imettäjät kokee ylipäätään olevansa hyviä neuvomaan muita aiheessa kuin aiheessa, mä viis veisaan niistä nykyään.

  Sen lisäksi että ekologinen elämäntapa on vaikeaa, se on KALLISTA. Mä en ole edelleenkään ostanut mitään tusinamarkettien vaatteita koska en enää pysty! Mä näen vaan hikipajat ja kemikaalit niissä tuotteissa. Ihan karmee kohtalo.

  VastaaPoista
 12. Mulla on Aventin bisfenolivapaita tuttipulloja. Ne on vähän kellertäviä. Tästähän oli tosiaan puhetta aika paljon tuolla keskustelupalstoilla (ainakin helistimessä) joku 1,5v sitten ja silloin heräsin aiheeseen. Mutta siis niitä saa esim. stockalta.

  VastaaPoista
 13. http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=157

  VastaaPoista
 14. lasisia tuttipulloja saa esim. ekolosta (helsinki, hakaniemi) ja hintakaan ei ole paha, vitosella saa muistaakseni ison pullon. nyt sinne on valikoimiin tullut myös pienempiä pulloja, jotka on vähän halvempia kuin isot pullot (tarkkaa hintaa en muista).

  VastaaPoista
 15. Minä olen sitten varmaan yksi tiukkapipo, josta Annie puhui (tuolta toiselta palstalta). =(

  En todellakaan ole fanaattinen. Vaan meillä ei ole tuttipulloja tarvittu, pointti tässä oli se että kaikkea mitä vauvoille myydään ei kaikki vanhemmat tarvitse. Ja tämän kirjoitin ainoastaan koska joku aiempi oli kysellyt onko mahdollista pärjätä ilman tuttipulloja vauvan kanssa.

  Ja minua ei todellakaan haittaa imettävätkö toiset lapsiaan vai ei ja mistä maidon juottavat, mutta meillä ei ole tarvittu tuttipulloja eikä nykyisin muoviastioita. Jollekin muulle ne voivat olla tarpeellisia, jokainen tavallaan. En minä tuomitse todellakaan muita, mutta toisaalta odotan ettei myöskään omaa tapaani toimia tuomita.

  Ja jos on mahdollista valita muovinen ja lasinen tuttipullo, niin kyllä itse valitsisin lasisen. Meillä esikoisen aikaan oli muoviastioita käytössä esikoisella. Mutta kuopuksen ollessa pieni vauva laitoin muoviastiat pois ja jostain syystä lapset eivät näitä tavallisia astioita ole saaneet rikki. Vaikka toisinaan putoavat lattiallekin. Itse kyllä olen astioita muutaman tänä aikana rikkonut. Jokainen tavallaan, tuttipulloilla ja muoviastioilla tai ilman niitä. =) Myrkkyjä saadaan niin paljon muualtakin, että muoviastiat ovat pieni kärpäsen kakka kaiken muun seassa.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...