15.1.2010

Melkkis ei ymmärrä

Kuulin taannoin teini-ikäisen sukulaistytön käyttävän sanaa melkkis. Minua valaistiin, että termillä viitataan melkein säälittäviin keski-ikäisiin eli ikäryhmään, joka sijoittuu kronologisella janalla juuri ennen säälittäviä keski-ikäisiä (teinien vanhemmat). Nämä melkkikset ovat teinien silmissä todellisuuspakoisia juntteja, jotka kuvittelevat olevansa ikuisesti nuoria ja hilluvat trendibaareissa turpoavine keskivartaloineen, pakenevine hiusrajoineen, meikkiä keräävine ilmeryppyineen ja alkavine silmäpusseineen.

Olin tänään Indiedays-blogiportaalin lanseeraustilaisuudessa. Paikalla oli hyvin glitteröityjä tukkalaitteita, jotka koikkuivat ryhminä korkokengissä ja imivät pillillä piccolopulloista shampanjaa. He eivät näyttäneet kärsivän epämiellyttävästi suunnatuista spottivaloista tai siitä, että epäilemättä trendikäs musiikki pakotti ihmiset huutamaan. Jos tilaisuudessa olisi voinut puhua, olisin kysynyt, minkälaisille ansioille nämä nuoret bloggaajat mainosmyynnin avulla pääsevät ja näkevätkö he roolissaan vastuuta. Puhumisen sijaan join kolme lasia design-vettä ja söin muffinssin, jonka kanssa olisi pitänyt tarjoilla insuliinia. Kun sokerihumala laski, päätäni alkoi särkeä ja peruutin huomaamattomasti narikkaan. Goodiebagissä oli hiuslakkaa, partavaahtoa, kummallinen koru ja huonolaatuinen T-paita, jossa oli teksti BE STUPID for successful living. En ymmärtänyt. Mutta sen ymmärsin, että melkkis voi lakata olemasta melkkis vain lähtemällä kotiin.

16 kommenttia:

 1. vai niin, meidänkin ikäon nyt sitten leimattu. mutta mielummin melkkis kuin kalkkis.

  VastaaPoista
 2. Heippa, täällä kalkkis. Tämä oli taas niin mehevästi kirjoitettu juttu. Oli nautinto lukea.

  VastaaPoista
 3. :D Hauskinta tässä on se, ettei me melkkikset itse pidetä itseämme mitenkään säälittävinä, tai minä en ainakaan pidä!

  Minua myös huvitti suuresti, kun eksyin erään juuri teini-iän ohittaneen eli 20- vuotiaan tyyliblogiin, jossa tämä kritisoi miten KAIKKI yli nelikymppiset naiset pukeutuu tylsästi ja pitää samanlaista kampausta ja tämä bloggaaja itse pukeutui ketjuvaatekauppojen legginseihin, tunikoihin yms., tietyntyylisiin kenkiin (tiedätte varmaan) ja hiukset oli leikattu juuri siten, kuin tuon tyylin edustajat leikkaavat!

  No, aika aikaansa kutakin!

  VastaaPoista
 4. Rousku, joskus on sellainen olo että olen hypännyt kyllä suoraan säälittävien keski-ikisten sarjaan.

  Unelma, kalkkistelu on jo ihan siistiä, ollaan ainakin rehellisesti jotain eikä melkein.

  Meiko, siinähän se just on. Melkkis ei tajua lähteä himaan pilaamasta muodikkaiden lasten bileitä. :D

  VastaaPoista
 5. Tuo T-paita -teksti oli paras... Onneksi minä en ole "shoppailuhullu", "muodin suurkuluttaja", "kenkien hiplaaja", vaan ihan rehellisesti selkkis(?). Siis keski-ikäinen. Ihan parasta aikaa, tämäkin.

  VastaaPoista
 6. Haa tää oli mainio. Ja toinen huudahdus; shiit... Kävin katsomassa tuon blogiportaalin esittelyn. Aloin miettiä, että kuka noita blogeja lukee.

  Selaan silloin tällöin itse tasan yhtä muotiblogia, ja se on se sieltä Olivia-lehden nettisivuilla oleva tyyliblogi; vaikka jutut ei ole aina edes kiinnostavia, ne on edes hyvin kirjoitettu. Selattuani läpi nuo kaikki "BE STUPID -blogit" ensivaikutelma oli se, että eihän niissä sanota yhtään mitään. Ja lähes kaikki on esittelykuvissaan huulet tötteröllä ja haluaa aikuisena toimittajiksi ja hyväilee kenkiään yliopiston käytävilä... Mua pelottaa jo nyt tulevan skidini teini-ikä (joka vissiin ei enää lopu siihen 15 vuoteen). Huh.

  VastaaPoista
 7. haha. kuolema muotibloggareille.

  t-paitateksti kyllä kiteyttää koko cooliuden ja kulutushysterian sanoman.

  VastaaPoista
 8. Haa, hyvä kun ymmärsit lähteä (no pun intended). So last season tuollaiset tapahtuma.

  VastaaPoista
 9. Hehe, tuon Melkon mainitsema blogi on nimenomaan yksi Indiedaysin blogeista. :D
  Aloin joskus silloin tällöin lukea ko. blogia, koska kirjoittaja oli Turusta, mutta se tyhjänpäiväisyys (ja tuo melkkikset(kin) teilaava asenne) eivät pitkään jaksa kiinnostaa.
  Vitsi on siinä, että heistäkin suurin osa on tulevia melkkiksiä ;D

  -Annis-

  VastaaPoista
 10. Moikka!

  Se t-paita on Dieselin ja Dieselin uusin slogani on se "Be stupid"... http://popsop.com/31300 :)

  VastaaPoista
 11. Hah,mutta minäpä oon 24 vuotias, en melkkis enkä todellakaan "muodikas lapsi" ja luen joitakin noista blogeista sekä sinun blogiasi:) Ja niistä blogeista,etenkin muutamasta, mitä noista indiededaysin alle siirtyneistä lueskelen, löytyy muuten omiasi aiheitasikin liippaavia juttuja:)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi, alkoi kiinnostaa että mitä juttuja? Mä en tonne mene koska en usko että 19v tytöillä on ihan hirveästi mua puhuttelevaa asiaa, ei muodista eikä muodin vierestä. Nelliinasta diggaan koska se tuunaa ja tekee itse.

  Mut toi Dieselin mainoslause on kyllä tosi tyhjä. On taas hakemalla haettu jotain erilaista.

  VastaaPoista
 13. Esimerkiksi pupulandian jenni on kirjoittanut ja pohtinut eettisestä kuluttamisesta, kierrätyksestä, vaatteiden luomutuotannosta ja ekologisuudesta jne. Mungolifen Annan blogia en ole hetkeen lueskellut, mutta joskus aiemmin muistan lukeneeni sieltä useampiakin vahvoja mielipidekirjoituksia, poliitiikkaan sekä esim. rikoslakiin liittyviä juttuja. Jep, itekin tykkään Nelliinasta ja sen taidosta väsätä itse.

  VastaaPoista
 14. Hmm, ehkä eettisyys oli hetkeksi laitettu sivuun bileiden takia. :)

  VastaaPoista
 15. Mikä tää yleistys "..en usko että 19v tytöillä on ihan hirveästi mua puhuttelevaa asiaa" oikein on? Onko tuo mainittu ikä oletukseksi siitä, että esim. kaikki indiedaysin bloggajat on alle parikymppisiä vai onko tuon yritys olla loukkaus, että kaikki vaikuttavat joka tapauksessa lähes teini-ikäisiltä aihepiirinsä vuoksi?

  Luen itse todella paljon muoti- ja tyyliblogeja ja voin sanoa, että ei minuakaan puhuttele itseäni kovasti nuorempien tyyppien jutut. Mutta olen itse ainakin todella iloinen siitä, että itseäni kiinnostavan aihepiirin bloggaajista löytyy suuri variaatio eri ikäisiä ja muutenkin kaikin puolin erilaisia bloggaajia. On mistä valita.

  Ihmetyttää tässä kirjoituksessa ja kommenttiboksin turinoissa lähinnä se, että kumman paljon tuntuu aihetta halveeraavat ihmiset kuitenkin siitä tietävän. Mut miten ihmeessä vois tuntea itseään fiksuksi, kypsäksi, syvälliseksi ja kaikin puolin muita paremmaksi, jos ei olisi toisia ihmisiä joita katsella pitkin nenävarttaan, ja joiden pinnallisuudesta motkottaa? Tämä pätee ihan meihin kaikkiin kuolevaisiin. :D

  Ja selvennykseksi kerrottakoon, että tämä ei ollut "herneet nenässä"-kommentti. Itse tykkään "tyhjäpäiväisyys"-bloggailustani ja nauran monelle blogimaailman ilmiölle samoin kuin täällä kommenttiboksissakin on tehty. Ero vain siinä, että mä olen yksi niistä tyhjänpäiväisyyksistä bloggaavista "nuorista".

  Veera 28 v, bloggaan Indiedaysissä :)

  VastaaPoista
 16. Veera, kuten itsekin totesit niin kovasti paljon nuorempien jutut on vähän eri maailmasta. Parikymppiset on mua todella kovasti nuorempia. :) Onnea bloggailuun.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...