12.1.2010

Katjes kateissa

Hei, olen Katja ja olen irtisholisti. Mä yritän kyllä säännöllisin väliajoin päästä eroon irtokarkeista, sillä on aika älytöntä vältellä normiruoan lisäaineita kauhealla vaivalla ja sitten tempaista pussillinen jos jonkinlaista e-koodia elimistöön vartissa. Koska elämä ei kuitenkaan ole elämisen arvoista täysin ilman irtiksiä, olen metsästänyt "terveellisiä" karkkeja jo jonkin aikaa.

Markkinoilla on muutama ihan vahva brandi, kuten Malacon Truly-sarja, joka on ihan ok hedelmäkarkkien osalta. Olen kuitenkin kaivannut valikoimiin ihan perussalmiakkia. Noh, vastaus löytyi työpöydän toiselta puolelta: Noora on myös irtisfani ja samalla agendalla karkkihyllyllä kuin minä. Noora olikin roudannut Saksasta Katjes-merkkisiä Saltzige Heringe salmiakkikaloja ja jotain jogurttihedelmäkarkkeja - ja ne oli ihan loistavia! Tsekkasin saitilta, että tuotteissa ei ole käytetty keinotekoisia väriaineita kahteenkymmeneen vuoteen ja aromitkin ovat ilmeisesti nykyään aitoja! Aikamoista edelläkävijyyttä.

Mulla on ollut suhde Katjeksiin aiemminkin, mutta en muista mikä! Muistan sen kissalogon lapsuudesta, joten niitä on saanut Suomesta ainakin joskus, mutta saako enää? Maahantuoja löytyy, mutta ei tietoa, missä näitä myydään. Ilmiantakaa heti, jos tiedätte, olen ikuisesti kiitollinen!

22 kommenttia:

 1. Tuttuni kertoi pari kuukautta sitten innoissaan, että niitä löytyy Citymarketista! Kannattaa kokeilla sitä, toivottavasti löytyy edelleen. :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen ostanut näitä K-Marketista ihan lähiaikoina. Ovat kyllä tosi hyviä!!! :)

  VastaaPoista
 3. Jees, ihan lähi K-marketista löytyy! Pussin koko on ihan hervoton... Nimimerkillä muutaman pussin imuroinut:)

  VastaaPoista
 4. Löytyy myös S-ryhmän kaupoista. Ainakin Prismassa, en ole varma minkä muun luokan valikoimiin kuuluu. :)

  VastaaPoista
 5. Trulyt on hyviä. Syön juuri Malacon Must-salmiakkia, ei ole lisäaineita. Otin mieheni salmiakkivarastosta, kun muita irtsareita ei talossa ollut. Kyllä minunkin pitää välillä saada irtokarkkeja eikä mitään kuivattuja hedelmiä.

  VastaaPoista
 6. Kampin K-Supermarketissa on ollut jo jonkun aikaa. En tosin muista mitä kaikkia ko. merkin karsuja sieltä löytyy, mutta niitä on useampaa laatua.

  VastaaPoista
 7. Kyllä näytä kaupoista löytyy. Tosin itse olen bongannut useimmiten vähän pienempien ketjujen valikoimista... Minimaneista ja Halpahalleista. Katjesilla on sellainen iso iso pussi, joka on varmaan sekoitus hedelmää ja lakua. En ole katsonut mitä sisältää, mutta ne oli hyviä!!

  Itseasiassa isompien market ketjujen K- ja S- ryhmät karkkihyllyt on tappavan tylsiä ja samanlaisia.

  VastaaPoista
 8. Katjesien suolakaloja olen tainnut viimeksi pihistää Veljekset Keskiseltä. Siellä on muistaakseni aika kattava Katjes valikoima.

  VastaaPoista
 9. Damned, kaikki siis myy näitä paitsi meidän lähi-K!! Vääryys! Kiitos vinkeistä, onneks mä pyörin tuolla Kampissa joka päivä. Ja jos siellä ei ole, lähden Tuuriin. ;)

  Must Shotit on muuten aivan parhaita! Ostin niitä laivalta sellaisen 500 gramman pussin. Örp.

  VastaaPoista
 10. Meillä noita on Valtsussa chili-maustettuna. Ihan jees, mut perus suolakalat on ihan parhaita. Mahtavaa tietää, että ne on ilman keinotekoisia väriaineita!

  VastaaPoista
 11. katjes-kaloja saa stockalta ja s-marketista (kasarmitorilta ainakin).

  VastaaPoista
 12. Hei, ostin juuri tänään noita Joensuusta CM:sta. Ja hedelmäisiä namuja kans :)

  Minna

  VastaaPoista
 13. Tallinnasta niitä saa myös, jos siellä piipahtaa. Esim. satamassa oleva Rimi NordeCentrumissa.

  VastaaPoista
 14. Täällä ilmottautuu entinen irtisholisti. Irtikset on vaihtunut tummaan suklaaseen (vähän lisäaineita) lapsen syntymän myötä. Suklaan avulla sitä vaan pysyi jotenkin järjissään vauva-ajan ja imetykseen sai kivasti energiaa :). Vaikkakin kyllä siitäkin sokerihumalasta kärttyiseksi muuttui, varsinkin, jos söi illalla. Tuo salmiakkipussi kyllä herautti veden kielelle, mutta se vaatisi vähintään vapaaillan/omaa aikaa. Karkkinautinto ei ole mitään hätäisesti, salaa lapselta syötynä.

  VastaaPoista
 15. Katjeseja pn kaikkialla muualla paitsi niissä kaupoissa joissa mä käyn. Mikä vitun salaliitto tää on.

  Henkka, mä en hirveesti tykkää suklaasta. Syön kyllä jos tarjotaan mutta en koskaan osta. En tiedä mikä mua vaivaa.

  VastaaPoista
 16. Katsoin eilen lisäainedokumentin ja ahdistuin. Hieman rauhoituin tutkittuani kaappien sisältöjä, että kovin paha tilanne ei onneksi meidän kaapissa ollut. On vältelty noita tiettyjä juttuja jo ennestään onneksi. Esim. keinotekoiset makeutusaineet on jo heti kuulostanut pelottavalle ja niitä ei ole meillä näkynyt. Yritin etsiä netistä tietoa E-koodeista, että mitä on mikäkin ja se oli aika turhauttavaa. Luulisin, että jos nuo kirjotettaisiin sellaisenaan ne kuulostais pelottavalle. Mutta, kun se on joku E....Mutta siis. Toi Lauantaipussi mitä esim. sukulaiset tykkää lapsille ostaa on kyllä järkytys! http://www.iltalehti.fi/terveys/200807037839687_tr.shtml

  Että kiva kuulla, että noita vaihtoehtoja alkaa noille lisäainepommeille ehkä olla jo ihan hyvin!

  -San-

  VastaaPoista
 17. Eikö suklaa ja lakritsi ole parhaita makeisia, mitä lisäaineisiin tulee. Usein toistuva karkkihimo muuten taitaa kertoa siitä, ettei ruokarytmi ole kunnossa.

  VastaaPoista
 18. Katja, voin tuoda sulle Katjeseja Porvoon Citymarketista, jos ei kotinurkilta löydy. t. viivi

  VastaaPoista
 19. Justiinsa ostin Katjes Salty Fish -pussin Itiksen Prismasta, namnam. Kai teilläkin siellä sentään kyseisen kauppaketjun myymälä löytyy? :)

  VastaaPoista
 20. Mun ongelmat on ratkaistu, koska meidän UM toimituksen Viivi diilaa niitä mulle Porvoosta! :D Jos suosikki-irtsareita ei ole tasan niissä kahdessa lähikaupassa niin ostamattahan ne jää.

  VastaaPoista
 21. Osta apteekista. Hieno valikoima ja namikarkkeja. Etenkin diggaan pehmeistä salmiakkityynyistä, sitten löytyy hedelmämehulla värjättyjä nalleja ja vaikka mitä muuta.

  VastaaPoista
 22. Hiiks, hauskaa miten toisen maan herkut aina tuntuvat peremmilta kuin omat. Itse olen yli 20 vuotta sunut ulkosuomalaisena Saksassa ja jaksan valittaa kun täällä ei osata tehdä salmiakkia. Ainoa ookoo vaihtoehto on Katjesin Salzige Heringe kalat, mutta ei ne vedä vertoja Fazerille tai Halvalle. Itse en kyllä ole kovasti miettinyt lisäaineita kun suomalaista salmiakkia on päässyt syömään keskimäärin kerran vuodessa Suomi-lomalla (silloin sitä tietenkin hamstrataan).
  Terveisiä Düsseldorfin tienoilta,
  Ronja

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...