26.12.2009

Nerokas neule

Ehtoota. Näin Tapanina voi jo varmaan avata koneen ja repäistä itsensä irti täydellisestä katatoniasta. Sen kunniaksi: päivän asuste!

Valitin anopille syksyllä, että hartiat olivat koko ajan jumissa kun duunin ikkunasta veti. No, anoppi oli laittanut valituksen korvan taakse ja pyöräyttänyt minulle joulupakettiin tällaisen hartiahuivin. Kyseessä on simppeli neulottu/kudottu/ommeltu rengas, joka on kertaallen kierretty itsensä ympäri ennen yhteenliittämistä.


Tässä taas nähdään miten yksinkertaiset asiat ovat nerokkaimpia. Ei kutita kaulaa eikä hiosta kokonaisvaltaisesti kuten tavisvillapaita, vaan lämmittää juuri oikeasta kohtaa. Lisäksi se on helppo pukea ja riisua tukkaa tuhoamatta. Vaikka duuni ehti vaihtua niin tälle on varmasti käyttöä heti kun voi iltaisin istuskella ulkona kirjan tai läppärin kanssa. Ja tätähän ei ole pakko käyttää hartioilla vaan renkaan voi laittaa löysästi kaulaan ja nostaa tarpeen vaatiessa hupuksi tai laittaa vaikka minihameeksi farkkujen päälle ettei hiekkalaatikon reunalla istuksiessa persus jäädy.

Goddamit. Mun on ehkä pakko opetella käyttämään puikkoja muuhinkin kuin japanilaiseen ruokaan. Oliskohan tästä Uuden Vuoden lupaukseksi. Täytyypä miettiä.

Ps. Tiedättekö mikä on joulussa parasta? Se, että jääkaapissa on ihan huikeat voileipämahdollisuudet! Jos iskee perinpohjainen laiskuus eikä jaksa enää keittää perunoita ja kattaa pöytää niin rääppiäiset voi helposti siirtää leivän päälle.

Huomenna jumppaan.

5 kommenttia:

 1. Toden totta nerokas neule ja ihanan uniikki anopin tekemänä. Ostin itse omani viime talvena kaupasta ja käyttöaste on tänä talvena duunissa ollut korkea. Pitkään villasukkia kutoneena aloin nyt kutomaan villatuubia päähän vedettäväksi ja pyöröpuikoilla. Ensi kertaa kun olin pyöröpuikoissa niin uusiksihan se meni yhden kerän jälkeen. Tuli alussa kierrettyä vahingossa vähän liian monta kertaa ympäri ja tekele oli yhtä sotkua. Pari ärräpäätä, purku ja uusiksi, mutta nyt tulee hienoa tuubia. Toivottavasti tekele on käytössä tänä talvena.

  VastaaPoista
 2. Oih, täydellinen neule! Oliskohan mahdollista saada ohjetta tänne?
  nim. "Pakko saada"

  VastaaPoista
 3. Henkka, oletko kutonut siis jo pitkään vai myöhäisherännäinen? Kiinnostaa kuulla kokemuksia!

  Pakko saada, mä kysyn anopilta! :D Tää on varmaan jostain lehdestä.

  VastaaPoista
 4. Joo pitkään, ainakin 5 vuotta villasukkia ja pari kaulaliinaa siinä välissä. Villasukat tulee aika nopsaan (lasten tosi nopsaan) ja ne on ollut haluttuja lahjoja ystäväpiirissä. Hyödynnän myös kaikki vähintään yli puolen tunnin automatkat kutomiseen, kun kirjaa en pysty lukemaan. Nyt vihdoin olen päässyt eteenpäin tuosta villasukkavaiheesta uuden Novita-lehden selailun ansiosta. Kutoa en kuitenkaan osaa kuin oikeaa ja nurjaa, patenttia pitäisi opetella, sillä tulee upeita kaulahuiveja, mutta mentori on siinäkin tarpeen kun en ymmärrä painettua ohjetta :)

  VastaaPoista
 5. Täällä yksi myöhäisherännäinen. Inhosin koulussa neulomista, ja käsitöitä ylipäänsä. Sain kouluaikana tuotettua kaksi erikokoista sukkaa, ja kaksi erikokoista lapasta. :D (sinänsä johdonmukaista kyllä...) Kelataan tästä n. 25v eteenpäin, ja kokeilen neulomista uudelleen: se onkin kivaa! En olekaan enää rähmäkäpäläinen lapsi, vaan hallitsen sormiani ja kykenen lukemaan ohjeita! Addiktio syntyy alta aika yksikön, ja muutamassa vuodessa on syntynyt läjä (riittävän samankokoisia) sukkia ja lapasia, pipoja, huiveja, jopa yksi villapaita. Eli jos ympärilläsi liihottelee ihmisiä itsetehtyjen neuleidensa kanssa kateutta herättämässä, niin ehdottomasti vaan kokeilemaan... Netti ja lehdet on pullollaan ihania helppoja ohjeita joilla pääsee alkuun ja neulomisen makuun. Suosittelen myös Ravelry-yhteisöä!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...