16.12.2009

Mielenkiintoiset maataloustuet

Ei jumalauta. A-studio jatkaa sika-Anttilan arkun naulaamista. Tämänpäiväisessä ohjelmassa (on varmasti kohta Areenassa) oli selvitetty minkälaista markkinointitukea lihateollisuus saa valtiolta. Esimerkiksi tämän satakuntalaisten lihantuottajien omistaman possupedia-sivuston ovat kustantaneet suomalaiset veronmaksajat.
Possupedia on Satafood Kehittämisyhdistys ry:n verkkopalvelu, joka haluaa saada suomalaiset nauttimaan porsaanlihasta. Possupedia avaa possun salat ja kertoo, että porsaanliha on 1) trendikästä 2) terveellistä ja 3) sitä on helppo käyttää.

Mukava tietää. Vaikka eihän se ole hullu, joka pyytää, vaan se, joka antaa - toivottavasti myös muut kuin sikafarmarit ovat älynneet pyytää fyffeä. Olisin itse mieluummin laittanut kyseiset fyrkat vaikkapa suomalaisen tuotantoeläinten hyvinvoinnin tukemiseen, kysymys on kuitenkin sadoista tuhansista euroista. Itse Turusta kotoisin olevan Anttilan jääviys alkaa olla todella kyseenalainen.

Olisikohan se aika vetää ne kuuluisat johtopäätökset.

8 kommenttia:

 1. minen on nyt oikein ymmärtänyt maantieto-osuutta tässä...
  turku ei ole satakuntaa ja anttilakin on käsittääkseni forssasta (joka on hämeessä.)

  muuten toki samaa mieltä, jää kinkut kauppaan jatkossakin.

  VastaaPoista
 2. Maantieto-osuus kuvastaa vahvasti pk-seudulla elävän yksisilmäisen urpon maailmankuvaa: Länsi-Suomea kaikki tyynni. ;)

  VastaaPoista
 3. Sovitaanko että kaupunkilaispellet on hiljaa maataloustuista :) tiesitkös sinä, epäilemättä vihreä, että sikojen tuottaminen vuonna 2009 oli hyvin arvotonta puuhaa, ilman tukia olisi monia monia sikaloja tyhjinä. Nykyäänhän sikojen lihan hinta on jo noussut parempaan suuntaan.

  VastaaPoista
 4. Paskat sovitaan. :) Tiesitkös sinä epäilemättä keskustalainen, että siat on sen verta fiksuja eläimiä että niitä pitää kohdella hyvin. Sais mun puolesta maksaa satasen kilo.

  VastaaPoista
 5. kiva, edellinen kommentti katos.
  Millä perusteella sikoja ei kohdella hyvin? Ja fiksuusko määrittelee sen, että sikoja on kohdeltava hyvin? entä ei-niin-fiksut eläimet, niitäkö saa rääkätä?

  VastaaPoista
 6. hiljaisuus on myöntymisen merkki (:

  VastaaPoista
 7. Myöntymisen merkki tarkalleen ottaen mihin? :) Olet väärässä blogissa.

  VastaaPoista
 8. huoh. lue edellisen anonyymin kommentti.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...