1.12.2009

Lisää eettisiä verkkokauppoja


Online-shoppaajat huomio: olen bongannut muutaman itselleni entuudestaan tuntemattoman ulkomaisen eettisen verkkokaupan, jotka nopealla vilkaisulla ovat erittäin kiinnostavia. Näihin täytyy perehtyä tarkemmin! Raportoikaa toki jos nää on tuttuja ja ostoskokemuksia löytyy (oletan että toimittavat Suomeenkin).
 • Fashion conscience - tsekatkaa etenkin näiden kengät, jos kuvan saappaat miellyttävät.
 • People Treen verkkokauppa - jos tykkää merkistä, kannattaa seurata mitä tänne tulee ja lähettää sitten vaikka Yalon sisäänostajalle viestiä..
 • Oxfam - jonkinlainen hyväntekeväisyysjärjestö, jolla on verkossa sekä vaatekirppis ja ekokauppa. Tunteeko joku tän konseptin paremmin? Vaikuttaa edistyneeltä FIDAlta.
 • GreenMyStyle - tämä on oikeastaan lifestylesaitti, jossa on verkkokauppa. Seuraamisen arvoinen!
Ja kuten aiemminkin on todettu: Suomestakin toki löytyy! Karma Shopista saa nyt tilaukset ilman postikuluja jouluaattoon asti, ja alennusmyyntiinkin on jo laitettu läjä tuotteita.

  6 kommenttia:

  1. kiitos noista vinkeistä.

   luit sä tän tänään hesarista:
   http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ruotsin+tuoreimmaksi+muoti-ilmiöksi+tarjotaan+pohjoiskorealaisia+farkkuja/1135251161822

   ihan järkyttävää! lainaan yhtä kommentoijaa:

   Pohjois-Korean vankityöleirit ovat hyvin usein kaivoksia. Kaivosten yhteydessä saattaa olla viattomasti leipomo tai vaikkapa ompelimo. HRNK arvioi vankityöleireille tuomitun 150 000 - 600 000 ihmistä. Useimmat poliittisin perustein. Vankityöleireiltä on raportoitu myös ihmiskokeita.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Human_right s_in_North_Korea#Criminal_justice

   hyytävää! muotia???

   VastaaPoista
  2. Mama, kiitos loistavista linkkivinkeistä! Nykyiset ekovaatteet ovat oikeasti niin kaukana vuosien takaisista hamppupaidoista... :) Mulla on kuitenkin ongelma. Vaatteiden hypistely ja löytöjen tekeminen (kaupassa) ovat kuitenkin osa "juttua". Osaatko siis sanoa missä pk-seudulla voisi käydä tekemässä live-löytöjä? Verkko-ostaminen kun ei tyydytä ihan kaikkia tarpeita.

   VastaaPoista
  3. Emma, noi uutiset saa mut sanattomaksi. Onhan nyt ihan selvää että Pohjois-Korea on esimerkki valtiosta, jossa tuskin noudatetaan minkäänlaista etiikkaa materiaalien laadun, tuotantoprosessin tai työntekijöiden olojen suhteen. En usko että kyseinen heppu teki tämän mistään kiinnostuksesta ihmisyyteen vaan ihan kruununkuvat silmissä. Toivottavasti ruotsalaiset ovat riittävän fiksuja tajutakseen tämän.

   Anonyymi, no eipä kestä! Olen itsekin ihan tulessa siitä että säkkikangasdesign on taaksejäänyttä elämää. Tiedän mitä ajat takaa sillä että olisi kiva kokeilla ja vertailla vaatteita, mutta tällä hetkellä Helsingissä ei ole yhtäkään liikettä jossa tuotteita näkisi livenä. Greendressissä voi tsekata del Forten farkkuja ja Aleksi 13:ssa on el naturalistoja mutta muuten on hiljaista. And that sucks. Luulen että liikkeen perustamiselle voisi hyvinkin jo olla riittävästi asiakaskuntaa.

   VastaaPoista
  4. Oxfamista tiedän, että on briteissä aika iso juttu / tunnettu hyväntekeväisyysjärjestö, sen nimissä porukka käy juoksemassa ja kerää rahaa sitä kautta yms. muita tapahtumia. Olen brittituttavilta aina ajoittain saanut pyyntöjä tukea ties mitä hyväntekeväisyysjuoksua Oxfamin nimissä. :)

   VastaaPoista
  5. Kiitos anonyymi! Kiinnostava meininki, näillä on taatusti joku facebook-ryhmä josta saa lisätietoa.

   VastaaPoista
  6. On noilla Fidalla ja Oxfamilla ainakin sellainen pikku ero, että edellinen on suomalainen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, jonka toiminta perustuu Raamatusta nouseviin arvoihin kun taas jälkimmäinen sitoutumaton kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestö. Kaikki kunnia Fidan (muulle kuin käännytys-) työlle, mutta ihan samaan kategoriaan en heitä Oxfamin kanssa nostaisi.

   VastaaPoista

  Mitä itse funtsit?

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...