17.12.2009

Joulun muistilista

Ystävä vinkkasi tutustumaan Marttojen joulusivustoon ja erityisesti Joulun muistilistaan. Hämmentävää. Teinkin nyt oman, kilpailevan muistilistan:

1. Tilaa siivooja. Älä liian aikaisin, ettei ehdi tulla sotkua.
2. Tarkista että paikassa, jossa vietät joulun, on riittävästi punaviiniä ja/tai glögiä.

Ja eipä sitten oikeastaan muuta. Voit printata listan ja vapaasti täydentää sitä omien mieltymysten mukaan, mutta yli kolmea kohtaa ei toivottavasti kenenkään listaan tule. Rohkeasti vaan rima alas!

18 kommenttia:

 1. Uh, Marttojen muistilista on melko kunnianhimoinen. Lisäisin sinun listaasi vielä kohdan 3. Älä pode huonoa omatuntoa saamistasi joulukorteista.

  VastaaPoista
 2. Ihan omalta listaltani kuulostaa tuo sinun. Joulu on aina tullut ilman listojakin. Mutta kyllä luomupunaviiniä täytyy olla riittävästi ja niitä kirjoja jotka huutavat päästä luettaviksi.

  Rentoa joulua sinnekkin.

  VastaaPoista
 3. Musta marttojen lista ei näytä yhtään kunnianhimoiselta :) Meillä tehdään nuo kaikki, paitsi kinkku jätetään pois. Minä alan suunnittelemaan ja ennakoimaan viimeistään marraskuun alussa ja mies otetaan mukaan (yhteinen joulupalaveri) viimeistään joulukuun alussa. Nuorempana mietin, miten oma äiti jaksoikin niin hirveästi hössätä joulun takia, mutta näköjään olen aivopesty samaan nyt kun on oma perhe ja vielä nautin siitä. Oikein Ihanaa Joulua kaikille! Se on niin totta, että kyllä se jokatapauksella tulee vähemmälläkin hössöttämisellä.

  VastaaPoista
 4. En ole ihmeempi jouluhössääjä ja mun mielestä tuo Marttojen lista oli oikeasti ihan OK, vaan siellä siivouspuolella pientä karsimisen varaa. Toisaalta, jos haluaisin tehdä joulusiivouksen niin ihan hyvä lista. Meillä kun vietetään pyhät sukulaisissa niin ei ole tuota ruoka ja kattaushässäkkää.

  VastaaPoista
 5. Oon ilmeisesti jonkin sortin masokisti, kun mun mielestä ennen joulua pitääkin pikkasen stressata ja tehdä hommia. Parasta tietysti on et tekee ne tarpeeks ajoissa, ettei tuu liikaa stressiä ja jaksaa nauttia joulusta. Mun deadline tän vuoden "pakollisille" jouluhommille on sunnuntai, sen jälkeen vaan tehdään kaikkea kivaa ja otetaan rennosti.

  VastaaPoista
 6. Ööö... En halua loukata ketään, mutta kyllä mä mietin tota Marttojen listaa lukiessani, että millä vuosikymmenellä tai vuosituhannella ne elää. Mä hössötän mielestäni joulua ihan riittämiin, mutta toi oli jo vähän liikaa. Tervehdyskäynnit läheisten luona ja astioiden kiillotus? No, ehkä jos syötäis niillä suvun perintöhopeilla niin olishan se asiallista kiillottaa ne. Mutta kukin tyylillään. Pääasia on, että kaikilla on kivaa.

  VastaaPoista
 7. Jai siivooja tanaan tulematta...se siita.
  Muuta hossotysta ei olekaan. Aikuisten kesken ollaan kynttiloiden tunnelmassa punkkua ja juustoja nauttien...
  Kohta on ensi vuosi ja kevat! :)

  VastaaPoista
 8. En stressaa joulusta, en sitten ollenkaan. Marttojen listan luettuani nousi kylmä hiki. Sofian lisäys on oiva (meillä on tähän mennessä tullut kolme kertaa enemmän kortteja kuin ollaan itse lähetetty).

  VastaaPoista
 9. Mulle suunnittelu aikataulun kera on keino vähentää stressiä ja hösäämisen tunnetta. Kun on lapulla (tai no nyt se lista on kyllä puhelimen to-dossa) mitä pitää tehdä, niin ei tarvitse tuskailla onko jokin unohtunut, vaan suorittaa vain suunnitellut hommat.
  Mutta saa näköjään listaamallakin perheriidan aikaiseksi, koska eilen kun muistin, että kuusikin pitäis hakea (käydään omin käsin kaatamasta äitini mökiltä) , ja aloin neuvotella ajankohdasta mieheni kanssa, niin hänen mielestään hermoilin, kun omasta mielestäni yritin vaan sijoittaa tarvittavan ajan kalenteriin...

  Astioiden kiillotus ja pöytäliinojen tarkistus eivät kyllä mahdu omalle listalleni... jotain rajaa sentään! Ja siivooja hoiti jo eilen siivouksenkin. :)

  -Annis-

  VastaaPoista
 10. Haluaisin lisätä Maman listaan kohdan kolme, joka on omalla listallani ykkösenä: käy Alkossa hyvissä ajoin ja täytä oma koti punkulla, skumpalla ja glögillä. Et koskaan tiedä mitä tapahtuu pyhien aikana säiden, sairastumisten tai yllätysvieraiden suhteen, mutta jos olet omavarainen buusissa yksi on varma (sen lisäksi, että Alko on ja pysyy kiinni): joulu on pelastettu! Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 11. :D HAH! Täyden kympin lista! Itse en enää stressaa noista joulukorteistakaan, ja pikkuhiljaa niitten määrä onkin alkanut vähentyä... Mutta merkittäviä välien rikkoutumisia en siitä huolimatta ole havainnut!

  Tykkään joulusta, perheen kanssa on kiva kaataa glögiä menemään pyhien vietossa eikä siinä muutama pölypallero jaloissa haittaa. Onneks meidän suvussa ei kukaa ressaa...

  VastaaPoista
 12. Hyvä lista mamalla. Tosin kohta 1 jää pois multa. Lähden kotoa jouluksi, ja mitä sitä nyt muutenkaan turhia siivoamaan. Joulukortteja en lähetä, eikä ainakaan vielä ole tullutkaan kuin yksi. Mitenköhän syrjäytynyt oikein olenkaan... ;).

  VastaaPoista
 13. Mistä saa siivoojan jouluaattona klo 18? (Ettei ehdi tulla sotkua :)

  VastaaPoista
 14. Komppaan BLOGitsea: muista tilata siivooja riittävän aikaisin, jotta jää aikaa reklamoida tai viimeistellä itse, kun firma tekee puolivalmista. Nimim. Näinkin voi käydä....

  VastaaPoista
 15. Oi miten ihana lista. Etenkin sen pituus (lyhyys) kiehtoo :)

  VastaaPoista
 16. Nauratti toi sun lista. Ihan omasta suusta oli. Juuri tänään tilasin serkkuni ensi ti siivoamaan (kun neljän lapsen kanssa suht hankalaa itse) ja ehdin jopa pohtia missä vaiheessa alkoon kuoharia hakemaan.
  Keksimme myös hienon uuden joulutradition lapsien kanssa. Jokainen saa päättää yhden ruoan mitä on joulupöydässä. Oma lehmä ojassa tässä. Inhoan jouluruokia ja haluan hyvällä omallatunnolla laittaa pöytään muutakin kuin perinteisiä).

  Kas, helppo joulu :)

  Tiitu

  VastaaPoista
 17. Kaikki suomalaiset valittavat nyt joka taholla joulustressiä :D Musta kyseessä on epäsuotuisan ilmaston, pimeän vuodenajan ja protestanttisen työetiikan ikävä yhdistelmä. Hienoa Katja että autat vastustamaan sitä! Ulkosuomalaisena täällä tropiikissa vuoden valoisimpien iltojen aikaan ei edes tajua mitä se on. Aattelin (jos jaksan) keitellä coca-colassa kääpiökokoisen vajaan kilon kinkun, räpeltää parin kaverin kanssa muutaman joulutortun valmistaikinasta ja käännellä muovikuusen oksat auki. Aatto vietetään uima-altaassa jos sää sallii. Ihan aito joulutunnelma syntyy vähemmästäkin puserruksesta, meillä ainakin ihan vain läsnäolosta...

  VastaaPoista
 18. Sofia N, haha, on the spot!

  Tyttötiimi, hyvä hyvä, ollaan olennaisten asioiden suhteen samaa mieltä!

  Henkka, joillekin tosiaan joulu on enemmän harrastus kuin juhlapyhä. :D

  Lueskelija, olet oikeassa, JOS haluaisin tehdä nuo kaikki niin hyvä listahan se on. ;)

  Rachel, kukin hankkii joulutunnelmansa tavallaan. :)

  Napaulina, sama kysymys kävi mielessäni..

  BLOGitse, kamalaa jos siivooja tällaisena ajankohtana feidaa! Mutta todellakin, kohta on kevät, jahuu!

  Aimo, vielä on mahdollisuus johonkin "ostimme korttirahoilla laaman" -ratkaisuun!

  Annis, mä rakastan kylä erilaisia listoja (esim. matkalaukun pakkauksen suhteen), mutta jotenkin mulla ei ole tarvetta tehdä listaa joulusta, kyllä mä ne olennaiset muistan ilman listojakin. :)

  Ina, erittäin hyvä lisäys.

  Jenni, juurikin näin! Mulla on snadisti huono omatunto siitä, että en koskaan tee yhtäkään jouluruokaa kun mutsi ja anoppi hoitaa kaiken.. O_o

  Pellon pientareella, toivottavasti yhteiskunnasta syrjäytymiselle on vielä toistaiseksi vähän painavammat perusteet kuin vain kortittomuus.

  arkitehti, meille tulee aatonaattona, se riittää juuri ja juuri. Etenkin jos lasta keiltää menemästä suurimpaan osaan taloa..

  Anonyymi, gnääh, huono siivous on kyllä kamala takaisku. Meillä käy onneksi vakituinen siivooja joten jälki on jo taattu.

  Wiilea, olet asian ytimessä. :) Huonommallakin muistilla saa noi kaksi tsekattua.

  Tiitu, aivan nerokasta!! Otan itse tuon käyttöön heti kun Madde alkaa pitää ruokaa ja ruokailua positiivisena asiana. ;)

  Dona, :D Sun kommentit on aina ihan parhaita!


  Osaatteko muuten sanoa miksi joulukortti on kokenut jonkinlaisen merkitysinflaation? Vai onko? Johtuisiko siitä, että kortin rinnalle on tullut erilaisia sähköisiä tervehdyksiä jolloin kortittakin saa muistettua.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...