6.11.2009

Puuvilla-asiaa

Karma Shop laittoi taannoin viestiä, että he ovat ottaneet valikoimiinsa uuden ekobrandin nimeltä Gossypium (nimi on latinaa ja tarkoittaa puuvillaa). Merkki panostaa ekologisuuden ja reilun kaupan lisäksi myös tuotteidensa pitkään käyttöikään: materiaalien on oltava huippulaadukkaita ja designin kestettävä aikaa. Tavoitteena on valmistaa käyttöä kestäviä perusvaatteista, joita ei tarvitse designata joka sesonki uusiksi. Hyviä ja äärimmäisen kannatettavia ajatuksia, joita soisin muidenkin valmistajien noudattavan! Olisi tosi kiva, jos niitä lempipaitoja ei tarvitsisi joka kerta etsiä uudelleen.

En kuitenkaan ole tästä merkistä erityisen haltioissani, sillä perustrikoossa ei ole mun mielestä People Treen voittanutta (Karma Shopista saa toki tätäkin). Täytyy se laatu sitten laittaa erikseen testiin. Hinnat ovat ainakin hyvin kohtuulliset.


Koska Karman valikoimissa on suhteellisen pieni urheiluvaatepainotteinen mallisto, syynäsin myös tuon uk-sivuston, mutten löytänyt mitään säväyttävää sieltäkään. Lähinnä jäivät mieleen nuo kodintekstiilit, joihin en ole Suomessa liian usein törmännyt. Luin viime keväänä, että luomupuuvillan tuotanto olisi hurjassa kasvussa, ja samassa artikkelissa mainitaan, että H&M olisi yksi maailman merkittävimmistä luomutekstiilien myyjistä. Hämmentävää. Finlaysonilla oli Arabian tehtaanmyymälässä Reilun Kaupan viikoilla hyvät esillepanot, mutta saitilla kaikki tämä on hyvin piilotettu. Sertifikaatteja (Reilu Kauppa, Oeko-tex, EU-kukka etc) löytyy aimo läjä, mutta mitään helppoa silmäystä ei tuotteisiin saa. Kummallista markkinointiviestintää, sanon minä. Tiedättekö, ovatko muut suomalaiset design firmat jo kunnostautuneet tällä saralla? Vai tuleeko fennougrit aina resiinalla perässä.

4 kommenttia:

 1. Hyva idea tuolla GOssypiumilla! Tuollaisia lisaa! Tosin nuo muutamat karmashopissa olleet vaatteet ei kamalana savayttaneet, mutta toivotaan etta sielta tulee viela nattejakin kestavia vaatteita!

  VastaaPoista
 2. Pellavahan sinällään on hyvin ekologinen materiaali ja Jokipiin pellava on vanha suomalainen yritys. Fokus Fabrik edustaa sisustustekstiileillään nuorempaa polvea ja tuoretta designia, materiaaleina luomupuuvillaa ja ekologista hamppua.

  Kannattaa myös kurkata netistä Matteria Shop, josta löytyy kaikkea ekologiseen sisustukseen. (Tämä ei ole mainos, olen vain äskettäin tutustunut aiheeseen opiskelujen tiimoilta :)

  Kiitos piristävästä blogistasi!

  VastaaPoista
 3. Finlaysonin lisäksi reilua puuvillaa on käyttänyt suomalaisista jo pari vuotta Nanso. Mielenkiintoista on myös, että mm. peittoja ja tyynyjä saa reilun kaupan puuvillasta tehtynä, Familon valmistaa, Finlayson myy.

  VastaaPoista
 4. ...unohtui lisätä äskeiseen linkki Reilun kaupan edistämisyhdistyksen sivuille, joilla on kattava lista Suomessa myytävistä tuotteista:
  http://www.reilukauppa.fi/index.php?156

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...