7.11.2009

Punkkua remingtoniin

Olin tänään ekaa kertaa siellä kirjoittajakurssilla, jonka epäilin syövän runosuontani sen verran, että en kykenisi päivittämään blogia marraskuussa juuri lainkaan. Kävi oikeastaan päinvastoin. Tämä tuli yllätyksenä varmaankin vain minulle, mutta kurssi koostuu lähes kokonaan erilaisista kirjoitusharjoituksista. Olen siis kirjoittanut tänään neljä tuntia. Lisäksi pelkästään jo kirjoittamisen ajattelu aiheuttaa idearipulia. Ja bonuksena mä ajattelin postailla teille sitä dadaa, mitä kurssilla tuotan, jos ketään kiinnostaa. Anyway, virallisesti blogi on tauolla, mutta epävirallisesti en usko, että tulee radikaali muutos.

Eka kurssipäivä oli intensiivinen. Osallistujat olivat pettymyksekseni tosi normaaleja ("pölyinen" kirja-alahan on viime päivien valossa osoittanut olevansa hyvinkin viihteellinen). Kukaan ei myöskään näyttänyt siltä, että olisi viettänyt edellisen vuorokauden luomisen tuskassa punaviinilasin ääressä remingtonia hakaten, vaikka olin ainoa osallistuja, joka ei ollut
a) toimittaja
b) tiedottaja
c) julkaissut kirjailija
d) osallistunut jollekin Orivesi-opiston kursseille.

 "Hei vaan, olen Katja ja koulutukseltani fil. dropout. Mulla on blogi ja tykkään tosiaan kirjoitella sitä. Mitä ammattimaiseen kirjoittamiseen tulee, niin olen julkaissut muutaman romaaniin verrattavissa olevan projektisuunnitelman, ja yks päivä kirjoitin ainakin 40 sähköpostia, hehhe! Lisäksi olin 8-vuotiaana Mailman [sic] eläimet omakustannelehden päätoimittaja. Se jaettiin pyytämättä ja yllätyksenä naapureiden postiluukkuun ja se maksoi kaksi markkaa. Mulla ei oikeastaan ole mitään kirjailijaidolia ja tällä kurssilla odotan tajuavani, onko mulla ylipäätään mitään sanottavaa."

Ja sitten ne kertoi, mitä ne on julkaisseet ja kuinka yhdellä on joku A4-syndrooma ja kaikki tiesi, mitä se tarkoittaa. Kaiken hyvän lisäksi meidän sitten pitäisi jakaa avoimesti kirjoitukset kaikkien meidän kesken jossain juttupankissa. Ehkä mä tsekkailen vähän, mitä muut laittaa ja päätän sitten syytänkö virheilmoitusta vai copy-pasteanko sinne jonkun puolueohjelman.

Nyt punkkua koneeseen, tapaamme normimerkeissä taas joulukuussa!

6 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla odotan tuotoksiasi, anna palaa!

  VastaaPoista
 2. Kuullostaa hyvältä ja samoin odottelen kirjoituksiasi!

  VastaaPoista
 3. Olen ihan varma, että sä pärjäät sillä kurssilla superhyvin. Olet osoittanut täällä blogissasikin, että täältä pesee tekstiä huumorilla, sarkasmilla, tykityksellä ja tarvittaessa ilman. Se että ihminen on toimittaja tai tiedottaja, ei takaa mitään. Käsittääkseni te harjoittelette siellä ihan proosaa ettekä mitään uutista tai tiedotetta.
  t. nimimerkki Toimittaja ja entinen tiedottaja ;-)

  VastaaPoista
 4. Katja, mä odotan edelleen sun kirjaasi. Ja edellisen kirjoittajan kanssa olen 100% sama mieltä siitä, että se että ihminen on toimittaja, tiedottaja tai julkaissut kirjailija ei oikeasti vielä tarkoita että löytyisi mitään kiinnostavaa sanottavaa - moni meistä suoltaa työkseen kaikenlaisia tylsiä viranomaistekstejä.

  Sulla on selvästi sanottavaa ja loistava luontainen tyyli - eli missä muodossa sitten julkaisetkin, uskon kiinnostuneita lukijoita löytyvän. Jopa toivoisin ettet kouluttaisi itseäsi liikaa tai ainakaan ryhtyisi turhan kaunokirjalliseksi (eli sen Orivesi-vaiheen voit rauhassa skipata). Mä ainakin luen mieluummin raikkaita erottuvia ääniä kuin keskinkertaista kolmen tähden esikoisromaania, johon on mahdutettu pakollinen kehityskertomus ja maailmantuska. Toivon siis lähinnä että kurssi inspiroi sua kirjoittamaan enemmän ja systemaattisemmin, ei välttämättä etsimään uutta tyyliä.

  VastaaPoista
 5. Mä NIIN tiedän miltä susta tuntuu (JES pääsin lausumaan tämän latteuden ehkä ekan kerran ainakin kahteen vuoteen)! Olenhan itsekin erään kirjoittajakurssin kävijä. Ja siellä on JUST tollasta. Ja mulle nousee tuskanhiki aina kun aletaan tehdä kirjoitusharjoituksia tosta noin vaan kylmiltään (ja pahimmassa tapauksessa vielä "kirjoittakaa ihan mitä vaan viisi minuuttia") (tai niinkuin viimeksi "kirjoittakaa kolme tai neljä runoa". RUNOA?? Kuka aikuinen ihminen kirjoittaa RUNOJA? Paitsi runoilijat, mutta siksi niitä sanotaankin runoilijoiksi EIKÄ NE TULE KIRJOITTAJAKURSSILLE).

  VastaaPoista
 6. HennaH & Henkka, no mainiota, täytyy yrittää olla odotusten arvoinen! :)

  Heidi, kiitos rohkaisusta. Olet tietty ihan oikeassa, lähinnä vain on kamalaa että kaikki muut kirjoittavat *työkseen*.

  Dona, no sitä mäkin toivon! ;) Ainakin harjoitukset oli hyviä ja oi ihan hauska havaita että tollasessakin tilanteessa saa jotain tuotettua. Ei plekoa ylikouluttautumisesta: näillä aamuilla ja tällä perhemallilla on ihan turha haaveilla mistään taidevetäytymisistä Kairaan.

  Tyttö, ah, kohtalotoveruutta! Jos mä veisin sinne tönisterin ens kerralla ni erottuis jyvät akanoista, uskon että Silfverberg ois ainakin messissä. ;) Onneks meidän ei tarvinnu runoilla, herraisä sentään. Runosuoni kukkii, ootkos nähny kukkii.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...