15.11.2009

Päivän ajatus palovaroittimista


Yksi ystävä asuu tällä hetkellä hotellissa oikosulkuun menneen lämpötyynyn takia, mutta palovaroittimen asianmukainen reagointi rajoitti vahingon yhteen sohvaan. Heräsin itse siihen, että milloinkahan on tuon meidän palovaroittimen patteri tarkistettu. Koti-insinööri oli hiukan hämillään, että ei ole itse asiassa nähnyt meillä palovaroitinta. Sillä se, mitä olin luullut palovaroittimeksi, olikin ovikello.

Ja vielä kymmenisen vuotta sitten nauroin pissat housussa mutsille, joka yritti avata taskulaskimella telkkaria.

Tekniikka kehittyy, minä en. Vanhuus on täällä. Hyvästi.

Kuva konttoritarvike.com

9 kommenttia:

 1. Ja nyt äkkiä palovaroitinkaupoille, hopihopi!

  VastaaPoista
 2. Onneksi tuo puute tuli nyt esille, eikä vasta sitten kun tositilanne olisi ollut. Nyt vain nopeasti hankkimaan palovaroitin!

  ps. Meillä palovaroittimet tarkistetaan säännöllisin väliajoin. Johtuneekohan siitä että meillä asustaa intohimoinen puolivakinaiseen palokuntaan kuuluva mies? :D

  VastaaPoista
 3. Anteeksi mutta :D.

  Meku

  VastaaPoista
 4. Reps :D

  Tämä on kyllä hyvä muistutus, sillä enpä tiedä milloin meidänkään palovaroittimen patteri on vaihdettu (meillä ON sellainen, tiedän koska olen saanut sen kerran huutamaan kärtsättyäni jotain uunissa ;) ). Liikaa tulee luotettua siihen, että "kyllä se sitten piippailee, kun patteri on vähissä"...

  -Annis-

  VastaaPoista
 5. Meillä varoittimen toimvuus tuli testattua isänpäivänä. Paistelin siipalle pippuripihvejä ja liesituuletin ei ollut päällä. Hetken päästä varoitin aloitti piippamisen kun pannulta pukkasi savua vähän liikaa... Mutta siis toimii.

  Yhden varoittimen toimivuusalue on muuten kuulemma noin 30 neliötä, eli yksi ei välttämättä riitä.

  VastaaPoista
 6. Tämä on tarpeellinen muistutus. Havaitsimme noin kuukausi sitten että on meillä palovaroitin (vain yksi tosin) mutta siinä ei ole paristoa... Olkoon tämä siis (epä)virallinen palovaroittimen ostosviikko!

  VastaaPoista
 7. Heheheheh - siis kaupoille. Huom. ellette ihan yksiössä asu (se olisi ehkä tsägällä riittänyt aikoinaan sun kengille ;-) ) niin siis suositellaan, että jokaisessa makuuhuoneessa olisi palovaroitin. Ja lisäksi kaikilla poistumisreiteillä. Että toi ovikello ei ihan aja asiaa ;-) Mutta parempi huomata nyt :-)

  1.2.2010 tulee joku asetus voimaan - jokaisen kerroksen alkavaa 60 neliötä kohden pitää olla vähintään yksi varoitin. Ja siis 11.2. (hätänro 112) on joku (epä)virallinen pariston vaihtopäivä.

  Siis mun ei oo tarkoitus olla mikään BESSERWISSER ;-) mutta meilläkin asuu kotona palovaroitinintoilija.

  VastaaPoista
 8. XD

  Vanhana palokuntakerholaisena ;) muistan kyllä palovarottimen aina asentaa ja on niitä kaksikin. Luulen, et kolmas vielä ei olis pahitteeksi. Niin ja toisesta on patteri loppu....ja se on vähä unohtunu ostaa, koska muka luottaa tuohon yhteen varottimeen. Siis pariston ostoon huomenna! =)

  VastaaPoista
 9. Henkka, olen jo selvittänyt mistä niitä saa. It's a start.

  Hanski, oispa hyvä jos joku vaikka soittalis tarkistuspuheluita että päivää, nyt pitäis tsekata taas se palovaroittimen patteri. Ehkä tohon vois jonkun ansaintalogiikankin liittää. ;)

  Meki, naurattaahan se. :)

  Annis, ironista kyllä, mut luulen että palovaroittimista pidettäisiin parempaa huolta jos niiden ääni ei olis niin kauhee.

  Sofia N, :) Toivottavasti palovaroittimissa on joku ihan omanlaatuisensa patteri, joka täytyy hakea sähköliikkeestä 9-16 välisenä aikana..

  Tintti, hyvä pointti! ovikello oli kyllä poistumisreitillä että siinä mielessä pisteet kotiin. ;) Me tarvitaan ainakin kolme palovaroitinta. Neliöiden mukaan riittäisi kaksi, mutta kun on yksi puurakenteinen siipi, joka voi palaa maan tasalle niin ehkä sinne tarvitaan oma kun nyt kerran ruvettiin.

  Anonyymi, palokuntakerho?? :D

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...