3.11.2009

Luomua myös päähän

Sain viestin luonnonkosmetiikkakokeiluja hiuksiin tehneeltä ystävältä. Ei ollut mennyt hyvin. Lohdutin, että ei se aina suju taviskamallakaan, näistäkin pitää löytää omaan fledaan toimiva tavara, mutta onneksi valinnanvaraa alkaa jo olla. Suosituksessa on aina se huono puoli, että takuuta ei ole, mutta laitanpa omat, vaatimattomat kokeiluni kuitenkin kehiin. Ja mulla on kampaajanikin rehellisen mielipiteen mukaan bad hair life. Hiukset ovat peruspohjoismaista kauheimmistoa: ohuet, lasimaiset, helposti takkuuntuvat, pyörteiset ja yliliukkaat. Ihan jättipotti.


Mä käytän sertifioidun i+m naturkosmetikin shampoota ja hoitoainetta, loistokamaa. Koska ne on kampaamotuotteina suht hintavia, mulla on vara-aineina myös Urtekramin Aloe Vera -sarjan pesuaineet (saa ainakin Ruohonjuuresta). Ja ne taas on ihan keskinkertaisia, mutta kyllä niilläkin puhtaaksi lähtee. Silikonia sisältävät hoitoaineet, joita marketit on pullollaan, pitäisi suomalaisilta littanatukilta kieltää lailla. Ellet sitten ole Jennifer Aniston.

Muotoiluna käytän MOPin (Modern Organic Products) Lemongrass tyvikohotusta, joka poistaa tehokkaasti ärsyttävää yliliukkautta ja auttaa valheellisen tuuheuden luomisessa. MOP ei ole sertifioitua, mutta noudattaa ekologisia arvoja hyvin pitkälle kaikissa prosesseissaan, joten olen tehnyt myönnytyksen.
.
Madden puuroinen tukka pestään kerran viikossa i+m naturkosmetikin herkän päänahan shampoolla ja nyt talvella kun ipanan tukka menee supertakkuun, pistän vielä AM:n Hamppu-hoitoainetta. Eikä muuten mene hampuksi.

[Edit 04.11.2009] Jos joku ihmettelee miksi markettikama kannattaa hylätä niin Kemikaalicocktail valottaa. Olen itse aloittanut noiden sisältöetikettien syynäämisen, niissähän on siis järjestyksessä tuotteen valmistusraaka-aineet. Esimerkiksi kesämökillä, jossa pesuvedet valuvat suoraan maaperään / vesistöön, kannattaa ehdottomasti käyttää sertfioituja tuotteita.

16 kommenttia:

  1. Mikä perkeleellinen rangaistus on lasimainen tukka? Ja mikä pahinta - koska mä en ollut termiä aiemmin kuullut, voiko siis olla että... mullakin on se?!??

    VastaaPoista
  2. Luomusta tulee mieleen kaverini, joka rikkoi kananmunan päähänsä kylmässä järvivedessä. Ei näyttänyt tukka yhtään paremmalta. Oma perhe käyttää Garnier Fructis 2inOne(shampooo+hoitoainetta) ja lisäksi laitetaan samanmerkkistä
    hoitoainetta. Fructis tuoksu kelpaa miehillekin.
    t Annu

    VastaaPoista
  3. Itse käytän MOPin muotoilutuotteiden lisäksi sarjan shampoota ja hoitoainetta. Omaan lasimaiseen tukkaan ne käy oikein hyvästi.

    VastaaPoista
  4. Kris, no sepä juuri! Lasimainen hiustyyppi on sellainen veltto ja taipumaton eli sen muotoiluun tarvitaan aivan sairaasti hermoja ja tuotteita - ja silti se lässähtää heti. Aino hyvä puoli on, että se kestää hyvin käsittelyjä. Tiedät kyllä jos sulla on se..

    Annu, mäkin luulin vielä vuosi sitten että ekotuotteet on jotain banaanisoodaa, mutta onneksi niitä saa totutussa formaatissa ja valmiiksi purkitettuna.

    Marikki, mäkin oon testannut kun kampaajani myy myös niitä. Ihan ok olivat nekin, mutta toi i+m on vielä parempi.

    VastaaPoista
  5. Jeah, mullaki on jättipotti! Tässä tapauksessa se vaan ei ole kovin hyvä juttu....kaiken tuon lisäksi mun hiukset(ihan sama kuinka usein tai missä ja millä leikkaa) haaroittuu valtavan nopeasti :/

    VastaaPoista
  6. Lasimainen luomutestaaja täällä, hei hei. Oon pystynyt nyt jotenkin elämään kreikkalaisella luomushampoolla (mikähittosennimion), vaikka ekat viikot olin sitä mieltä, että luomushampoolla tulee luomutukka. Tänään hermostuin ja pesin vaihteeksi vanhalla shampoolla ja tulos on vielä pahempi. Ihan turha luulla näillä säillä voivansa näyttää Anistonilta, joten saman tien voi suojella ympäristöä. ;)

    Entä onko näissä sarjoissa niitä muotoilutuotteita myös..? Niistä en haluaisi maksaa mitään miljoonaa, kun naamakosmetiikka vie jo omaisuuden. Onneks valikoima kasvaa koko ajan!

    Saaristossa ja mökillä oon jo tottunut käyttämään joutsenmerkittyjä tai luomupesuaineita ja ne on kyllä niin hyviä, että käytän kotona samoja. Hiukset ja naama on sitten haastavampi juttu.

    Kiitos Mama!

    VastaaPoista
  7. urtekramin tuotteita (myös aloe veraa) on alettu myydä saa myös s-marketeista ainakin.

    VastaaPoista
  8. siis että urtekramin tuotteita on alettu loppukesästä alkaen myydä myös s-marketeissa, tarkoitin.

    VastaaPoista
  9. Lasketaanko Korres täysin luomuksi? Niiden tuotteet kun ovat ihan ehdottomia suosikkejani.

    VastaaPoista
  10. Anonyymi, mulla ei kyllä haaroitu, mikä lienee sitten sekin voitto. Jäin miettimään et oisko tossa jotain ruokavaliolla korjattavaa..

    Ina, olisiko Sofia N:n mainitsema Korres? En tiedä onko se tämä vuodenaika vai ikä mutta jotenkin tuntuu että tukka ei vaan mene enää hyvin. Palaan asiaan keväällä.

    Anonyymi, toihan on hyvä uutinen!

    Sofia N, Korresilla on joku sertifikaatti, mutta kuten Rita Stisns (kannattaa lukea kirja Totuus kosemtiikasta) Nooralle totesi, shampoot ovat aina vähän epäluomuja.

    Löysin Elleistä aika pitkän artikkelin, jossa kerrotaan vähän sertifikaateista.
    http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/ekoelli/kohti-luomua-56-kokeiluja-luonnonkosmetiikalla

    VastaaPoista
  11. Mama; mistä ostat i+m -tuotteita? Ina; mop-sarjassa on myös muotoilutuotteita, toimivat ainakin allekirjoittaneen lasimaisessa päälaitteessa niin hyvin kuin voi. Luomuhiuskiinnettä en tosin ole onnistunut löytämään?
    Ymmärtääkseni Korres ei ole luomua, näin muistelen lukeneeni Jostakin..

    VastaaPoista
  12. Katsos Mama täältä - i+m ei ole mitenkään sikahintainen mutta postikulut tulee tietty päälle.

    http://www.bce-europe.com/index.php?

    VastaaPoista
  13. Marikki, mä ostan niitä siis mun kampaajalta Salon Pacifiquesta Annankadulta, ja nimenomaan niiden tuuheuttavaa vehnänalkioshhampoota. Hiuskiintiessä mäkin olen vielä peruskaman varassa, en usko että siihen koskaan löytyy mitään. :(

    Anonyymi, katos vaan, kiitos linkistä! Tuoltahan vois tehdä vähän isommankin tilauksen.

    VastaaPoista
  14. God damn it, Korres on just se mun shampoomerkki ja se kyllä myytiin Sokoksella luonnonkosmetiikka-hyllystä ja vielä kassakin vahvisti, että tämä on nyt sitä ihteään. Hermostun! ;) On siinä joku sertifikaatti, mutta tässä menee nyt kyllä mun jaksamisen raja, että alkaisin näitä sertifikaatteja tankata, musta se on kaupan vastuu myydä oikeat kamat oikeassa hyllyssä. Grr.

    Ja muuten: Weledan pesuaineisiin ja rasvoihin olen tykästynyt kovasti myös, vaikka niiden tuoksun määrästä meinaa välillä pökertyä...

    VastaaPoista
  15. Joo, mun on kanssa pitänyt mainostaa sulle tuota Beauty Center Europea kun tunnut olevan suht sinut netistä tilaamisen kanssa. Itse tilaan sieltä n. 3 - 4 kuukauden välein tarvittavan kosmetiikan, myös meikit. Postikulut on 9,90 (kotiovelle) ja kun sen jakaa monen tuotteen kesken, ei ole paha. Toimitusaika on vähän reilu viikko ja ongelmia ei ole ollut. Tietenkään tällä ei tueta kotimaisia yrittäjiä, mutta tässä ratkaisee ihan puhtaasti raha, tuotteita saa jopa alle puolella siitä hinnasta mitä ne maksaa Suomessa.

    Kannattaa muuten kokeilla i+m:ltä muitakin tuotteita kun shampoota. Myös sellaiset Suomessa täysin (?) tuntemattomet merkit kun Neobio ja Yalia kannattaa katsastaa. Yalialla on aivan käsittämättömän edullisia vartalonhoitotuotteita, 200 ml suihkugeeli parin euron luokkaa. Valmistaja on saksalainen ja tuotteilla on BDIH sertifikaatti.

    VastaaPoista
  16. Lintunen, kiitos hei tästä, mä tsekkaan! Voisin varmaan tehdä tilauksen ja testata noita mainitsemiasi sarjoja.

    Tässä muuten hyvin tulee ilmi, että luonnonkosmetiikan EI tarvitse olla kovin kallista eli myös opiskelija tms tiukoille budjeteille löytää tuotteita.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...