6.11.2009

Hylättyjen äänestyslippujen näyttely

Ei helvetti, Oulun kaupunginarkistossa on avattu näyttely, jossa voi tutustua hylättyihin äänestyslippuihin. Mikä nerokas idea, siellä on ihan mahtavaa kamaa! Diggailin etenkin yhtä lappua, johon oli piirretty  joku hörökorvainen tikku-ukko "arvaa kuka?" -kysymyksen kera. Ääntenlaskija on varmasti hetken pohtinut, että oiskohan se nyt sitten joku demari. Toinen suosikkini oli "vaimon mieliksi täällä kopissa seison". Sitten kun vaimo on illalla tiukannut, että ketä se Martti nyt sitten äänesti, niin Mara on vain tiukasti tuijottanut Sami Borgia ja vaiennut vaalisalaisuuteen viitaten.

En tietenkään suosittele, että seuraatte näiden tuntemattomien kapinallisten esimerkkiä, mutta kyllä suomalaisessa protestissa on jotain hyvin sympaattista. Menkääpä ainakin oululaiset lukijat (onko teitä?) tsekkaamaan!

6 kommenttia:

 1. Hip hei! Oulusta....=)

  Vaimon mieliksi :D Huippu.

  En ole äänestänyt kertaakaan. Aina sanon, että seuraavissa...mutta en koskaan löydä ketä äänestää....:/

  VastaaPoista
 2. No hip hei Oulu! Ehdokkaan löytäminen on kyllä hankalaa, mutta äänestäminen paremman maailman puolesta on kuitenkin niin tärkeää, että sen eteen kannattaa nähdä vähän vaivaa. Paikallislehdistä saa osviittaa mitä nykyiset tyypit ovat saaneet aikaan, puolueet listaavat ehdokkaidensa blogeja ja ehdokkaita värjöttelee vaalien alla vähän joka puolella esitteet kädessä eli eikun rohkeasti vaan juttusille. :)

  VastaaPoista
 3. Oulussa en enää asu, mutta aikoinani olen siellä useammankin kerran vaalitoimitsijana ollut (siitä maksettiin sen verran, että opiskelijan veroprosentilla vietti mielellään päivän moisessa puuhassa :D). Muistan vieläkin erään lappusen, joka oli täytetty kirjaimellisesti kantista kanttiin tulikivenkatkuisella kritiikillä suomalaisesta valtiovallasta ja poliitikoista - ai että poltteli ottaa paperista valokopio itselle, se oli hauska (no, ehkä väsymys ja päivän turhauttavuus edesauttoivat, mutta silti...).

  VastaaPoista
 4. tähän näyttelyyn mäkin tahtoisin :)

  VastaaPoista
 5. Voi,voi, sähköinen äänestys tulee tuhoamaan nuokin taidepläjäykset! Kuinka tylsää on sitten äänestää "tyhjää" -nappia.

  VastaaPoista
 6. Totta!! Eikö sinne vois laittaa jonkun "joku muu, mikä?" -vaihtoehdon? ;)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...