30.11.2009

Ruokablogien juhlaa

Halusin tänä marraskuun viimeisenä päivänä ilahduttaa teitä oodilla ruokablogeille - etenkin, koska ystäväni Nooran Kemppari rankattiin Suomen kolmanneksi parhaaksi ruokablogiksi! Keittokirjoissa on usein se vika, että resepteissä tarvitaan aina jotain galanga-juurijauhetta tai kaksi vuorokautta sherryssä marinoituja kampasimpukoita. Mä ainakin lannistun sellaisesta. Ruokablogit auttaa nimenomaan arkisissa ruokavalinnoissa inspiraation kautta (vrt. otetaanko muusin kanssa kalapuikkoja vai nakkeja) ja usein niissä käytetäänkin jotain tuunattua keittokirjareseptiä pohjana. Noista nimetyistä ainakin Pastanjauhantaa on loistava, monipuolinen ja hyvin kirjoitettu. Suosittelen.

Noh, Project Mamaa ei kisassa noteerattu edes kunnimaininnalla, vaikka olen kiistaton mestari tekemään ruokaa, joka kuulostaa ihanalta, mutta näyttää yrjöltä. Ohessa kyseisen genren uusin luomus: feta-pinaattipastaa kera pinjansiementen ja kirsikkatomaattien a la Katja.


7 kommenttia:

 1. voi pirjo nää on niin hirveen näkösiä :D

  VastaaPoista
 2. Pastanjauhantaa on myös oma ikisuosikkini, pelastanut monelta uhkaavasti vaanivalta einesillalliselta.

  VastaaPoista
 3. Tossa Kempparissa on musta jotain pelottavaa; kun vahvoja mielipiteitä kirjoitetaan noin taitavasti, niistä saattaa tulla monille lukijoille totuuksia vrt. sikainfluenssapiikki, jonka ottamispäätöksen soisi tehtävän Thl:n (thl.fi), ei bloggarin suositusten perusteella.

  Sun ekoilu siis uppoaa paremmin! Ja hei toi annoshan oli varmaan maukas vaikka ulkoasua voiski kehittää :) -huono ohje varmaan?

  VastaaPoista
 4. Pollyn kanssa samoilla linjoilla. Pari tuoretta tomaatinsiivua lautasen reunalle ehkä jotain vihreetäkin, servietti ja haarukka sivuun ja näyttää jo kummasti paremmalta.

  VastaaPoista
 5. Ah! ;D Tämä vetää lähes vertoja viime sunnuntaiselle omalle deli-herkulleni, joka oli "vuohenjuusto-tomaatti-prosciutto-pasta". Edes hienosti annoksen päälle lopuksi rullattu parmankinkku ei pystynyt pelastamaan alla piilevää vastaavan näköistä punaista kökkärekasaa kuin tossa kuvassa.

  Ja viikon leffavinkki: älä mene Mama katsomaan Julia/Julie -leffaa. Kertoo tositarinan maailmanmenestykseen päässeestä ruokabloggaajasta. Joka tietysti oppi lopulta täydelliseksi kokiksi. JA vaimoksi. Ja kaikkee.

  VastaaPoista
 6. Luen Nooran blogia - onnea hanelle!
  Mina tykkaan hanen tavastaan kirjoittaa suoraan ja reippaasti.

  Jokaisen suomalaisen lukutaitoisen ihmisen pitaa myos ajatella omilla avoillaan.
  Kirjoitettua tulkitaan yhta monella tavalla kuin luetaan.
  Ikina ei voi miellyttaa kaikkia.
  Ajatteleva ihminen hakee tietoa monipuolisesti eika 'usko' vain yhteen lahteeseen.

  Tuo pasta-annos ei kylla hirveasti houkuttele ulkonaollaan mutta uskon maun olleen sitakin parempi!

  VastaaPoista
 7. Rousku, kiitos, I try my best. ;D

  Sofia N, sä sen mulle muistaakseni joskus taannoin vinkkasitkin!

  Polly, kiitos! Noora kyllä puhuu mun mielestä aika vastuullisesti ja jaksaa muistuttaa että nämä ovat hänen ja vain hänen valintojaan eikä hän edusta viranomaisia. :)

  Henkka, hmm. Täytyy ensi kerralla kokeilla lievää koristelua. ;)

  Ina, :D meidän pitää varmaan pystyttää yhdessä ruokablogi! J&J:stä mua jo varoitettiinkin..

  BLOGitse, spot on, medialukutaito on internet-ihmisen yksi tärkeimmistä avuista! Kiitos luottamuksesta ruoan maun suhteen. ;)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...