5.11.2009

Glögiä! Luomuna!

Alkossakin kannattaa aina vähän vaellella hyllyjen välissä,  saattaa tehdä hyviä löytöjä! Silmiin sattui tällä kertaa ruotsalaisen Snällerödsin luomuglögi, joka on tehty luomumarjoista ja -mausteista. Myyjä kertoi, että tämä ruotsalaisen perhepanimon tuote oli voittanut vuonna 2007 Hesarin glögitestin ja veikkasi, että tuote myydään loppuun ennen joulua. Otin siis varmuuden vuoksi kaksi pulloa.

Maistoin ihan hiukkasen torstain ja ensilumen kunniaksi - ja voin suositella! Mä laimennan yleensä glögiä noin kolmasosalla vettä ihan siksi, että melkein kolmen desin mukillinen 15% tavaraa on mulle vähän liikaa seuraavaa aamua ajatellen mutta tämä kesti senkin ryhdikkäästi. Mainio perinteinen maku, juuri sopiva makeus- ja maustebalanssi. Hintansa (10 egeä)  väärti tunnelmanluoja. Nautitaan marraskuun paskimpana päivänä tuikkujen, appelsiinituorejuustolla voideltujen piparkakkujen ja hyvä seuran kera.

Ps. Snälleröds tekee myös luomusnapsia. En tosin usko sen olevan merkittävästi parempaa luomuna..

8 kommenttia:

 1. Uuh, kiitos vinkistä. Laitetaan ostoslistalle.

  VastaaPoista
 2. Juu kiitos vinkistä minultakin. Ostan varmaankin ennemminkin viemisiksi. Appelsiinituorejuusto on ihanaa :)

  VastaaPoista
 3. Tänään taitaa olla yksi marraskuun paskimmista päivistä eli kurvaanpa Alkon kautta. :)

  -Annis-

  Ps. Onhan www.vihreatvaatteet.com sulle tuttu saitti? Sieltä on mulle löytynyt hyviä vinkkejä kuten Brennels, jonka verkkokaupassa on muutama todellinen houkutus.

  VastaaPoista
 4. Tuo on nii-iin vaarallista kamaa! Join synkkänä lokakuun iltana (vielä vahvempaa) glögiä parisen mukillista. Ei sitä (muka) tajua, että se on niin vahvaa... Kauhea olo seuraavana päivänä.

  VastaaPoista
 5. Luin tästä glögistä yhden tutun fb-statuksesta ja innostuin välittömästi. Tarkastin huvikseni Alkon sivulta saatavuustiedot ja kappas: ko. glögiä ei saa koko kaupungista. Asun 80000 asukkaan kaupungissa jossa on kolme Alkoa eikä yhdessäkään ole tuote. Kaikkien parin tuhannen asukkaan ympäristökuntien pikku-Alkoista sitä tietysti saa. Jotenkin tuntuisi perverssiltä lähteä autolla hakemaan luomua kahdenkymmenen kilometrin päästä.

  VastaaPoista
 6. Snälleröds (aikaisemmin ei-luomua) on ollut jo vuosia meidän perheen suosikki. Mutsin ja faijan ja jopa mun isovanhempien luottoglögi jo silloin, kun en itse saanut kuin nuuhkaista 15% kamaa.

  Sitten se yhtäkkiä viime- tai toissa vuonna loppui, eikä sitä tullut joulun alla alkoihin ollenkaan. Kivaa, että ne ovat palanneet entistä ehompina takaisin!

  VastaaPoista
 7. glogista ei tietoakaan mutta
  cheers!

  VastaaPoista
 8. Sofia N, ostakaa varastoon ettei vaan käy niin että lopuu enen kun vit konsumoida enemmän kuin 4 cl.. ;)

  Nanile, on muuten varmasti hyvä vieminen!

  Annis, good judgement! :) Kyllä vihreät vaatteet on tuttu, taidankin lisätä sen tohon lukulistaan..

  Pellon pientareela, laimennus on avainsana. :) Jos ei halua vedellä laimentaa voi laimentaa glögimehulla.

  Anni, Alkot kyllä tilaa tuotteita hyllyihinsä kun asiasta vinkkaa! Alkolla on - koomista kyllä - yksi Suomen parhaista asiakaspalveluista.

  Anna V., ai tätä on myyty ennenvanhaan epäluomuna.. Tiesitkö, että suomalaiset on ilmeisesti maailman kovimpia glöginjuojia, ja Suomi on ilmeisesti ruotsalaisen glögin tärkein vientimaa. :D

  BLOGitse, no cheers!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...