14.10.2009

Ja mitä sitten tapahtui

Ajattelin ensin kirjoittaa tämän statusraportin tuohon SOL-postauksen loppuun, mutta tulikin vähän pitempi selostus, niin teen ihan oman.

SOL siis petrasi loppua kohti. Kun reklamaatio vihdoin otettiin käsittelyyn, se hoidettiin asiallisesti ja nopeasti - korvaukset maksettiin parissa päivässä. Kontaktihenkilö tuntui myös olevan aidosti pahoillaan ja kohtuullisen perillä vaatemerkeistä (osasi muuten kertoa, että salolainen kauppa nimeltä Grado myy Kuyichia - voiko joku siltä suunnalta tsekata tämän?!). Virheet myönnettiin, puhelinvastaajan viestikin korjattiin. Mutta mikään ei tietenkään poista sitä faktaa, että olisin mieluummin pitänyt nuo kyseiset vaatekappaaleet ja että en koskaan enää vie pesulaan mitään arvokasta.

Reklamaatioiden käsittelystä on tehty satoja akateemisia tutkimuksia sekä brandimielikuvan että prosessin näkökulmasta. Kaveri kyllä  tiesi, että nopea reagointi on todettu useissa tutkimuksissa tärkeimmäksi muuttujaksi käsittelyssä, mutta prosessin pitää tukea nopeutta. Yksiselitteistä vastausta siihen, miksi prosessi petti, ei ollut, mutta työntekijöiden vastuunotto on tietenkin avainsana. Reklamaatio pitäisikin aina ohjata päällikkötasolle tai asiakaspalveluun, jossa motivaatio epämiellyttävienkin asioiden käsittelyyn on riittävän korkea.

Mitä korvauksiin tulee, esitin vaatimuksia vain uusimpien ja kalleimpien vaatekappaleiden osalta. Korvauksia nimittäin maksetaan pesula-alan yleisten korvausehtojen mukaisesti ja korvausprosentti perustuu vaatteen ikään. Mikäli muistan taulukon oikein, 100% korvauksen saa siis vain alle 4kk sitten hankitusta vaatteesta. Tuolinpäällisestä ja matosta en saanut korvauksia, sillä matossa on kuulemma käytetty esikutistamatonta lankaa, joka on sitten normaalipesussa kutistunut, ja puuvillainen tuolinpäällinen taas kutistuu aina ensimmäisessä pesussa (yrittävät vielä pesulassa saada sitä kosteana venytettyä). Mikä sitten taas siirtää vastuun valmistajille. Miksi ihmeessä tavallisessa, vesipestävässä puuvillamatossa on käytetty eritavalla pesussa käyttäytyviä materiaaleja? Miksi ihmeessä Ikeassa myydään pestäviä irtopäällisiä, jotka kuitenkin kutistuvat pesussa niin että eivät mahdu takaisin tuoliin..?

Eipä muuta kuin palautetta taas menemään.

12 kommenttia:

  1. Niinpä niin, nopeus on valttia...
    Bemz.comista voi etsiskellä korvaavia tyynynpäällisiä. Itse meinasin viedä julmetunkokoisen Ikea-sohvan päälliset pesuohjeen mukaisesti pesulaan, mutta neuvoteltuani pesulan kanssa päädyinkin kokeilemaan varovaista ja väljää vesipesua kotona ja venytin märkänä ja hyvät tuli. Bemzistä tilatut päälliset saa luvan kanssa pestä koneessa.

    VastaaPoista
  2. "Miksi ihmeessä Ikeassa myydään pestäviä irtopäällisiä, jotka kuitenkin kutistuvat pesussa niin että eivät mahdu takaisin tuoliin..?" Tätä samaa olen myös ihmetellyt. Olen tilaamassa uusia bemzistä.

    VastaaPoista
  3. meillä on ikean nojatuoli, rahi ja kulmasohva, ja pesen niitä 60c eikä ikinä ole kutistunut.
    tätä olen ihmetellytkin, kaiken järjen mukaan pesen liian kuumassa.

    mutta hyvä, että SOL sai vihdoin pantua pisteen asiaan.

    VastaaPoista
  4. siis puuvilla päälliset.

    VastaaPoista
  5. Rousku venytätkö irtopäälliset pesun jälkeen vai eivätkö kutistu siis ollenkaan?

    Melko tilava pesukone muuten teillä.. ;)

    VastaaPoista
  6. OT, ympäristöasiaa ihan muualta (tulit mieleeni, kun sain tiedotteen postilta - tai siis Itellalta): http://www.itella.fi/group/tiedotteet/2009/20090908_itella_green.html

    VastaaPoista
  7. Iso hurraa sulle. Ensinnäkin tästä blogista ja toiseekseen asioiden loppuun asti viemisestä. Fanitin jo vihaisia avautumisia, mutta tämä yhteenveto paketoi homman hienosti. Itse olen liian kiltti/laiska reklamoimaan. Pitää ottaa opiksi.

    Ja Sol-palvelut jätän muille. Kaikesta huolimatta.

    Aurinkoista syksyä!

    VastaaPoista
  8. anonyymi, en venytä, ne ei vaan ole kutistuneet ollenkaan.
    on meidän pesukonen normaalia isompi, mutta ihan tavis vehje silti. selkänojan kankaat ja istuintyynyt on irrallisia.
    tooosiiin on se sen verran iso,että pesen siinä olkkarin matonkin :)
    tätä ei pidä vakuutusyhtiölle kertoa;)

    VastaaPoista
  9. See, kiitti tosta Bemz vinkistä!

    Rousku, niin kyllähän niiden kaiken järjen mukaan pitäisi kestää pesua. Mä epäilenkin että kyseessä on se kuivausrumpu eikä niinkään pesu, mutta katsotaan nyt mitä Ikea vastaa..

    Anonyymi, toi linkki ei toiminut - mistä postilla oli asiaa?

    Annukka, kiitos itsellesi! Toivottavasti jonkun muun kamat säästyy tän ansiosta..

    Rous, olkkkarin matto?! O_o

    VastaaPoista
  10. Kyllä tuo Itellan linkki toimii mulla, se pitää kopioida niin että osoitteen loppukin tulee sieltä piilosta. Näkyvissä olevan linkin perään kuuluu vielä _green.html

    VastaaPoista
  11. Rousku: varmaan tossa toisen anonyymin isossa koneessa viitattiin kirjoitukseesi "meillä on ikean nojatuoli, rahi ja kulmasohva, ja pesen niitä 60c eikä ikinä ole kutistunut" (ei tullut mainittua, että niitä päällisiä!).

    Ja siis postin (sorry, Itellan) viesti oli, että ensin yritysasiakkaille ja ensi vuonna jossain vaiheessa myös kuluttajille tarjotaan "vihreää lisäpalvelua, jolla voi neutraloida lähetyksen kuljetuksesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt".

    VastaaPoista
  12. Vaatteissa ja kodintekstiileissä on yllättävän usein VIRHEELLISET PESUMERKINNÄT!! Minulle kotona on monet kerrat käynyt hassusti, vaikka olen toiminut hoito-ohjeiden mukaan. Valmistajat eivät jaksa/halua/viitsi/tahdo TESTIPESTÄ tuotteitaan ja arpovat niille ohjeet..... hyvin ärsyttävää! Ihmisiä siellä SOLilla on töissä, milloin tietää mikä väärä ohje?
    Kerran vein mekkoni SOLille pesuun, ohjeessa luki DRY CLEAN only. Myyjä kuitenkin tutki vaatteeni nestetahrat ja sanoi että emulsio?pesu olisi parempi. Eli jonkin sortin vesipesu. Tahrat lähtivät ja mekolle ei käynyt kuinkaan! Vaikka pestiin aivan pesuohjeen vastaisesti. Tuli vain mieleen, että vaatteet voi olla konstikkaita pestäviä.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...