10.9.2009

Tervehenkistä

Saan joskus duunikavereilta mahtavia linkkivinkkejä, etenkin kun pyristelyni jonkinlaiseen ekologisuuteen (mikä liitetään myös tervehenkisyyteen) on yleisesti tiedossa.

Tämän viikon voittaja on tervehenkinen This is why you're fat. Nothing further, kuvat puhukoot puolestaan.Erityisesti "kanahampurilainen", jossa kahden deep fried kanafileen välissä on juustoa ja pekonia kosketti sepelvaltimoita myöten. Kiitos Okko!

Päivän tervehenkisin uutinen taas on farkuista löytyneet suuret myrkkypitoisuudet. On tietenkin päivänselvää, että näitä aineita on muissakin vaatteissa kuin farkuissa. Olen aina pessyt kaikki lastenvaatteet ennen käyttöä, mutta pitää alkaa näköjään pestä omatkin.

8 kommenttia:

 1. Ja ne myrkyt tunnistaa jo hajustakin. Harvassa uudessa vetimessä on miellyttävä tuoksu tehdasasetuksena. Suosittelen "esi"pesua myös ihon/alusvaatteiden/vaalean laukun värjäytymisen ehkäisemiksi...

  VastaaPoista
 2. Mä luin keväällä jostain, että uusia farkkuja ei pitäis pestä kuuteen (!!) kuukauteen. Että jos haluu puhdistaa niitä, niin pitäis laittaa ne pakastimeen (!). WTF?!?

  Mä olen kyllä pessyt heti kun ovat likaantuneet, ja nyt siihen on taas yksi syy lisää.

  -Annis-

  VastaaPoista
 3. Hyi hel... En ole varsinaisesti terveysintoilija, mutta nuo ruoat näyttää kertakaikkisen ällöttäviltä. Ja ne annoskoot! Ei kai kukaan OIKEASTI voi syödä sitä tower burgeria, siinä oli 4 hampurilaista. Entäs pekonista tehty malja, josta tarjoillaan englantilaista aamiaista? Tai tämä kuvailu: "A fried chicken breast in a jelly filled Krispy Kreme donut with cheese and honey"?! I´m speechless.

  VastaaPoista
 4. Ärsyttävää on, että yllättävän monet aikuisten vaatteet (ja jotkut lastenkin) pitää pestä nykyään 30:ssä. Eihän siinä mitkään myrkyt lähde (jotenkin maalaisjärkeni niin järkeilee). Yritän kuitenkin noudattaa merkintää ettei käy niinkun sun vaatekassille :(
  Mä en ole kyllä pessyt yhtäkään Bellan (uutta) vaatetta kolmessakympissä vaikka lappu niin ohjeistaa.

  Noi annokset on niiiiin jenkkejä! Yök. Mä en tajua miksi niiden pitää mennä niin over the top. Esim. kanelirullapullat ois ihan hyviä sellaisenaan, mutta sit ne laittaa niihin vielä jotain sokerikastiketta päälle... Joo ei ihme että lihotaan :-/

  VastaaPoista
 5. Tulipa elävästi ajat Ameriikassa mieleen. Laihduin useamman kilon kun en pystynyt koskemaan JUURI NOIHIN ällötyksiin tikullakaan...Enkä paljon muuhunkaan. Kaikki oli kieritelty, friteerattu, saostettu, ryöpätty ja marinoitu ylimääräisessä rasvassa. Vaihtoehtona vastapuolella oli kemikaaleista rakennettu laihdutuspöperö. Kaupasta raahaamani kuorimaton, tavallinen potaatti herätti pitkään kummastusta paikallisväestössä...huoh

  VastaaPoista
 6. Kuin myös tuli noista annoksista Jenkkiaika mieleen. Salaatin tilalla oli aina sipsit ja annoskoot oli ihan mielettömiä. Mun kämppis (amerikkalainen tyttö) piti mua ihan hörhönä, kun söin kaurapuuroa aamuisin. Noista rasvamössöistä vaan menee vatsa niin sekaisin ja mieli matalaksi, että en tajua miten niillä voi elää jatkuvasti.

  VastaaPoista
 7. Sofia N, etenkin farkut haisee ihan kamalalle! Ja kaikki mustat vaatteet..

  Annis, O_o Mites ihmeessä pakastin puhdistaa tahrat..? Mun täytyykin vähän tutkia tätä että onko urbaanilegenda.

  Onna, sama vika. Tykkään kyllä suolasta ja rasvasta mutta rajansa kaikella!

  Karina, totta!" Joskus oli aamu tv:ssä joku Marttaliiton täti joka sanoi että ne on aivan liian alhaisia monille tahroille, esim alstenvaatteet pitäis aina pystyä pesemään myös kuumassa - niinhän ei ole pakko tehdä, sillä toki on ekologisempaa pestä viileässä.

  Polly, mä muistan Los Angelesin hotellistani sen että en pystynyt syömään aamiaisella mitään: kaikki oli päällystetty vaahterasiirapilla tai kuorrutettu sokerilla / rasvalla. Suomalaisen aamupala on kohtuullisen terveellinen..

  Henkka, eihän niillä vissiin eläkään kun jenkit on sairaampia kuin koskaan..

  VastaaPoista
 8. Linkkivinkki:

  http://www.atria.fi/asp/empty.asp?P=2975&VID=default&SID=411935753598507&S=1&C=24957

  Saako näitä syödä edes vähän kevyemmällä omallatunnolla?

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...