6.9.2009

Mulla ei oo mitään päällepantavaa

On tapahtunut humanitaarinen katastrofi. Kuten edellisestä postauksesta voitte päätellä, pesukone on siis rikki, joten vein kaksi säkillistä vaatepyykkiä pesulaan. Sain takaisin kaksi säkillistä puhtaita vaatteita - nukelle. Kaikki vaatteet oli ilmeisesti pesty samalla ohjelmalla pesulappua lukematta ja käytetty vielä päälle kuivaajassa, jolloin ne olivat kutistuneet ja haalistuneet.

Miten ammattipesula voi tehdä tällaista?!

Tuli sellainen voimattoman väkivaltainen olo niin kuin joskus äärimmäistä vääryyttä kohdatessa tulee. Peruspuuvillapaitoja lukuunottamatta siellä meni koko duunivaatearsenaalini sisältäen kesän Tukholman ostoksia, Ranskan ostoksia, Kuyichia, Filippa K:ta etc.

Käynnistin tietenkin välittömästi reklamaatioprosessin ja toivotin kaikki pienikokoiset ystäväni tervetulleiksi ilmaiskirpparille, mutta itse ongelma ei poistu: mulla ei todellakaan ole mitään päällepantavaa! No tietenkin jotain on, mutta yllättävän haastavaksi menee, jos viisikin lempivaattetta poistetaan valikoimasta - etenkin kun olen leikannut shoppailua niin radikaalisti, että mitään yllätysvaatteita ei kaapista enää löydy.

Joudun siis ehkä rikkomaan vaatelupaukseni, koska kyseessä on kaikista sopimuksista tuttu force majeure. Teen nyt ensin intensiivisen Huuto.net-kierroksen (olen jo tänä aamuna yhden tunikan verran paremmin varusteltu) ja tilasin Ascensionilta pienen korjaussarjan, mutta helvetti sentään että tuli kalliiksi tämä keikka.


22 kommenttia:

 1. Ohhoh, johan pomppas! Luulis nyt sentään ammattilaispesulan osaavan pestä pyykit pesuohjeiden mukaan! Kunnon korvaukset on kyllä paikallaan!

  VastaaPoista
 2. Siis anteeksi että mitä?!

  Mikähän helvetin typeryyskohtaus jollain on ollut.

  Toivottavasti saat kunnolliset korvaukset. Minä olisin varmaan saanut itkuhuutoraivarit niiden pesupussien äärellä.

  VastaaPoista
 3. Miten tuo voi olla mahdollista??? Todellakin pidät siellä meteliä niin pitkään, että saat asialliset korvaukset pilalle menneistä vaatteista ja hukkaanmenneestä ajasta!

  Tsemppiä uusien hankintaan! (ja jos tämä ei ole force majoure -syy mennä vaatekauppaan, sitten ei kyllä mikään...)

  VastaaPoista
 4. Huh. Mun vanhemmat taas on luottaneet vain ja ainoastaan Solin palveluihin, kun pienemmässä ja lähempänä sijaitsevassa mattopesulassa matot pestiin niin, että värit sekottuivat keskenään ja menivät muutenkin pahoiksi. Solissa on osattu juhlavaatteiden pesut, mitä ite ei voi tehdä sun muut, mut näköjään siis missä tahansa voi sattua mitä tahansa! Toivottavasti vaatteet sulle korvataan ja saat vähän lisää vaatetta garderoobiisi.. (ei liikaa ;)

  VastaaPoista
 5. Siis mitä ihmettä hä?! Eihän toi ees _voi_ olla mahdollista! Kerrohan sitten miten reklamaatioprosessi lähtee etenemään!

  VastaaPoista
 6. voi ei, aivan järkyttävä tilanne! ja voi sol. ei ne vaan osaa...

  olen kerran saanut juhlamekkoni sieltä 2 päivää ennen kaverin häitä takaisin täysin käyttökelvottomana. printtikuviot oli levinneet rinnuksista, ja hlökunnan edustaja väitti kivenkovaa, että se siinä kunnossa oli sinne tuotukin. reklamaatioprosessi oli toooodella pitkä ja työläs, kun pesulan omistaja aluksi uskoi työntekijäänsä. loppujen lopuksi korvasivat mekon hinnan, mutta vain koska olin itse todella tiukkana ja paha suustani heille...

  tsemppiä prosessiin, toivottavasti saat homman selväksi!

  VastaaPoista
 7. voi kamaluutta! todellakin. osanottoni.ei voi muuta sanoa!

  VastaaPoista
 8. =8-o
  No johan on! Tsemppiä korvaustaisteluun, vaikka luulis, että tossa tilanteessa mitään taistelua ei tarvitse käydä - aika ilmiselvä virhe.
  Uskomatonta.

  VastaaPoista
 9. Karmeaa, voiko noin tosiaan käydä?!?! Tiettyihin riepuhini syvästi kiintyneenä olen järkyttynyt jo tuollaisesta mahdollisuudesta. Mikään korvaus ei kuitenkaan korvaa pari vuotta vanhaalempimekkoa jne.

  Ja tällainen tilanne on todellakin force majeure, jonka takia lupaukset voi tunnontuskitta rikkoa. Onnea uusien lempivaatteiden hakuun!

  -Annis-

  VastaaPoista
 10. Sol-pesulat osaavat tunaroida uskomattoman paljon. Ovat kutistaneet vaatteita, pilanneet värit, pilanneet juhlakoltun kankaan, rikkoneet ja/tai kadottaneet nappeja jne.. Ja mistään korvauksista tai pahoitteluista ei koskaan puhettakaan! Ihan käsittämätöntä "asiakaspalvelua". Kerran mekkoon uusia nappeja metsästäessäni Stockmannin myyjä vinkkasi että ko. tapaukset ovat ihan normaalia ainakin Stockan yläkerran pesulassa ja suositteli vaatteiden viemistä jonnekin muualle - ainakin jos ne haluaa ehjänä takaisin. Helsingin keskustassa luotettavaksi osoittautunut pesula on Lapin pesu Lapinlahdenkadulla - perheyritys jossa henkilökunta ei vaihdu usein ja jossa tietävät mitä tekevät. Suosittelen - pesivät mm. hääpuvun aivan järkyttävät tahrat pois eikä maksunut kuin 55 e.

  VastaaPoista
 11. Ei oo totta. Minä olisin saanut ihan p...ahalvauksen, jos noin kävisi omille kuteille. Toivottavasti saat hyvän korvauksen.

  Muuten kiitän vielä siitä Kuyichia postauksestasi. Löysin Tukholmasta aivan ihanan Kuyichian neuletakin, joka on ehdottomasti lempivaate.

  VastaaPoista
 12. Toivon tosiaan, että joku SOL:in asiakasjohtaja löytää tän keskustelun ja varmistaa, että vastaavaa ei ihan heti tapahdu; eihän tollasta vahinkoa voi korvata rahalla mitenkään..!? Voin keksiä parikin vaatetta, joiden pilalle pesemisestä tulisi itselleni kahden päivän itkuhuutoraivari. Voimia taistoon Mama!

  VastaaPoista
 13. Shokeeraavaa!

  SOL on kallis pesula ja tein jo päätöksen luopua lafkan palveluksista - nyt asiaa ei tarvitse enää pähkäillä sitäkään vähää.

  Kiitos "Lapin pesu"-vinkistä!

  VastaaPoista
 14. Onhan tuo ihan selvä nakki että tuosta joku korvaus tulee, mutta ei tietenkään moraalista kärsimystä, tunnearvoa ja uudelleen shoppailun vaivaa kattava.

  Olisiko jotain uutta vanhaa luvassa, jos vaikka pääsisit siitä, öh, huoltomiehen persiistä ahkeralla fillaroinnilla? Itse sain juuri valloitettua takaisin yhden perusmustan suoran hameen, tai on se vielä niin kireä ettei lounastunnilla vahingossakaan repeä santsaamaan :)

  VastaaPoista
 15. No johan on. Tuota ei toivoisi pahimmalle vihamiehellekään. Itsellä on kyllä vain hyviä kokemuksia SOLlista, mutta vähän pistää tuollainen vahinko epäilemään.

  Jos sun kirppis on vielä auki, mä voin tulla ihmettelemään.

  VastaaPoista
 16. Hanski, niin luulis joo. Omaan piikkiin menevät kutistelut vielä jotenkin kestää.

  Iina Kraak, itkupotkuraivari oli juurikin mun reaktio. Päätin soittaa sinne vasta seuraavana aamuna.

  Tahruska, saas nähdä mitä korvaavat. Vituttaa erityisesti kun kaikki vaatteet on tuskalla hankittuja tänä vuonna.

  kte, tää oli eka kerta kun pesetin pesulassa jotain muuta kuin mattoja. O_o

  pilami, I'll keep you posted..

  Hanna, no kivat on kokemukset sullakin! Hyvällä tässä maailmassa ei vissiin saa mitään

  Roza, kiitos. :)

  Karina, we'll see miten auliita ovat virheensä myöntämään..

  Annis, no todella! Lempivaatteet on yleensä jotain spessuja joita ei enää löydä mistään.

  Anonyymi, muistin just että kutistivat myös mun yhden maton pari vuotta sitten mutta en jaksanut valittaa koska se oli niin halpa. Kitos tosta vinkistä!

  Henkka, no mä todella sain paskahalvauksen. Mutta hyvä että Kuyichi maistuu! Odotan kieli pitkällä sitä että niitä tulee Yaloon.

  Ina, kiitos. Ajattelin kyllä vihjaista niille että mulla on blogi ja voin tietysti kertoa niiden korvayskäytännöistä joko hyviä tai huonoja uutisia..

  Polly, kallis ja huono on yhdistelmä jota ei kannata käyttää.

  Katja, huoltomies oli kuulemma ollut kohtuullisen laiha joten olen vähän rentoutunut sen suhteen. ;) Putsasin kyllä kaapit niin täysin kirpparille että jäljellä on aika vähän "projektivaatteita", mutta täytyypä vilkaista..

  Anu, mä infoan sua kun saan esiteltyä noi vaatekappaleet SOLille ja viralliseen jakoon!

  VastaaPoista
 17. Eihh!!! No eipähän tarvii sinne viedä jatkossa mitään...

  VastaaPoista
 18. Mun ja SOLlin kivikkoisen suhteen viimeinen pisara oli se, kun he piittaamattomuuttaan pilasivat mun parhaimman (ja sitä myöten toki myös kalleimman ja rakkaimman) jakkupuvun. Siis juuri sen The Luottovaatteen, joka yllä tukkakin näyttää tuuhealta ja englanti sujuu kuin natiivilta.. Priceless.

  Uuden auvoisan onnen olen nyt löytänyt espan Pyykkipojan kanssa (www.pyykkipoika.fi). Äärimmäisen taitavaa ja ystävällistä toimintaa plus tuo hyvän mielen ekohipinkin omatuntoon :)

  VastaaPoista
 19. Satsu, suosittelen, että et ainakaan mitään arvokasta vie, on liian raskasta.

  Tuikku, jaaha, tää tuhoaminen siis on SOLin ihan perusmeininkiä. Täytyypä katsastaa tämä pesulavinkki, etenkin jos siellä jotain ekohippeilyä harrastetaan! ;) Otan osaa jakkupuvun puolesta, toivottavasti sille on löytynyt joku seuraaja.

  VastaaPoista
 20. Onko tälle tarinalle jo jatkoa?

  VastaaPoista
 21. Ei vielä. Vaatteet ovat nyt SOLilla ja jonkun pitäisi sieltä tällä viikolla soittaaja kertoa miten edetään. infoan kyllä heti jatkuuko vääryydet!

  VastaaPoista
 22. Hei Mama,

  tulin sivullesi sattumalta, mutta pakko kommentoida pesula-aihetta: meillä meni SOL totaaliboikottiin, kun pilasivat vesipesulla anopin ihanan 40-luvun iltapuvun, joka tyttärellä oli aikomus pukea ylleen vanhojentansseihin. Ja minä vielä ajattelin, että vienpä kerrankin puvun pesulaan, etten pilaa sitä väärin pesemällä...

  Tsemppiä reklamaatiotaistoihin!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...