30.9.2009

Kerro Povipointista

Minulta vaadittiin eräänä aamuna tarinaa. Kun sitten tiedustelin, mistä jutun pitäisi kertoa, vastaus oli "Povipointista".

Ahaa.

Yritin urkkia, että mikähän tämä mystinen povipointti mahtaa olla, mutta en saanut skidiltä lisävihjeitä. Sepitin paremman puutteessa tarinan Povipointti-nimisestä madosta, joka asuu vihreässä omenassa ja kutsuu ystävänsä koppakuoriaisen joka päivä kakkukahville - ipana näytti tyytyväiseltä.

Yritin vimmaisesti pohtia, mikä on sanan etymologia. Onkohan jompi kumpi meistä puhunut ipanan kuullen powerpointeista, missä yhteydessä ja ennen kaikkea miksi. Ovatko powerpointit salakavalasti hiipineet normisanastoomme? Puhummeko niistä usein? Pyytääkö lapsi seuraavaksi kertomaan tulostavoitteesta ja asiakasrajapinnasta? Jeesus.

Koti-insinööri ei myöntänyt. Ja voihan kyse olla sattumastakin - uusia omia sanoja tulee joka päivä (piirtäminen on kynimistä, tietokoneella kirjoittaminen tietoilemista jne). Ei noista tiedä.

Mutta joka kerta kun alan nykyään vääntää slaideja, ajattelen vihreää matoa, joka kahvittelee koppiksen kanssa. Paluuta entiseen ei ole.

16 kommenttia:

 1. Ai, ai, tää on parempaa kuin TV:n ääressä oleminen.. :D

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti myös Axceli Ampiainen seikkailee pian!

  VastaaPoista
 3. Mä ihan oikeesti luulin, että Povi Point on uusi rintsikkakauppa... ja toi Madden kuva vahvisti erhettä ennen jutunlukemista :D

  VastaaPoista
 4. Hei Katja, oli niin herkullinen juttu tämä että siteerasin!

  http://simplicitas09.blogspot.com/2009/10/povipoint-kokemuksia.html

  VastaaPoista
 5. mä jotenkin heti otsikosta yhdistin tämän powerpointiksi, josta Madde on pyytänyt äitiä kertomaan :D Loistavaa :D

  VastaaPoista
 6. :)
  Mä oon kyllä huomannut, että jotain asiaa/sanaa ei tarvitse mainita kuin yhden kerran ja se jo syöpyy 2-vuotiaan mieleen.

  VastaaPoista
 7. Mitäköhän tämäkin kertoo mun alitajunnasta mutta todellakin ajattelin että juttu liittyy jotenkin povipommeihin eli noihin omenoihin tossa kuvassa :D

  VastaaPoista
 8. Taas mahtavaa postaus :D! Ja joudun minäkin myöntämään ajatelleeni ensimmäisenä juurikin povipommeja. Mitä kaikkea nää povipommit ja PowerPointit kertookaan meidän aikuisten elämästä... Kyllä vihreät madot on paljon mielenkiintoisempia :)

  VastaaPoista
 9. Itsekin linjasin heti kaksimielisesti povipointin ja ihailin kykyäsi kääntää oudon sanavalinnan herttaiseksi tarinaksi madosta ja koppakuoriaisesta. Miten miten kykenit... :D

  VastaaPoista
 10. Meillä puheeseen on eksynyt facebook (en valitettavasti nyt muista asiayhteyksiä, mutta veti joka kerralla vanhemmat aika noloiksi) ja usein lapsi "kattoo äkkiä koneelta", kun esittää kiireistä. :D vai kenties kuitenkin :(?

  Monia monia muita työhöni liittyviä termejä on myös ilmaantunut lapsen sanavarastoon, eikä meilläkään mitenkään hirveästi kotona töistä puhuta. Jostain ne vaan niitä napsii ja keksii hauskoja käyttötapoja.

  Viimeksi aamulla olin ihan suu auki, kun lapsi sanoi "näillä mennään" ja jopa ihan järkevässä yhteydessä. Meistä kumpikaan ei kyseistä ilmaisua käytä. Lapsi kaiketi huomasi hämmästykseni ja selitti, että (pikku kakkosen) sirkus temppulassa aina sanotaan niin. Nopeita oppimaan nämä pikkuiset.

  VastaaPoista
 11. Hauska tyttö! en olisi minäkään osannut povipointista tarinaa kertoa, kuivasti olisin vaan alkanut selittää powerpointin ominaisuuksia :)

  VastaaPoista
 12. Oltiin hoitamassa miehen 4-v. siskontyttöä pääsiäisenä, ja kahta kuukautta myöhemmin hän oli julistanut isälleen ruokapöydässä "sinä istut diagonaalisesti vastapäätä minua". Hetken oli isä ihmetellyt, miten lapsi osasi (vieläpä oikeassa tilanteessa) käyttää moisia termejä. Kysyi sitten tytöltä onko äiti opettanut, ja tämä oli julistanut että ei vaan eno opetti. On herättänyt hieman hilpeyttä...

  VastaaPoista
 13. Hehe, lasten suusta voi todella odottaa mitä tahansa! Ja joitain asioita (kuten kirosanoja)ei tosiaan tarvitse mainita kuin kerran sivulauseessa - toisin kuin käsien peseminen, vessan vetäminen, ruoalla leikkiminen yms, joita saa toistella ihan ilman vaikutusta useita kertoja päivässä.

  Ja mitä tarinaan tulee: mun mielikuvitus on niin surkea että en todellakaan yhdistänyt mihinkään rintsikkakauppaan tätä vaan nimenomaan Office-pakettiin. Microsoftista tuli mieleen Macit ja omenat - ja kas tarinalla oli runko. Vittu että on surullista. ;)

  VastaaPoista
 14. (nyt minua katsotaan kieroon kun naureskelen ääneen luettuani povipointista..)

  ei ole paluuta entiseen kuulkaa täälläkään tämän jutun luettua.... (tirskuntaa..povipoint)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...