15.9.2009

Fresh!

Huomasin Atrialta lanseeratun uuden Fresh-valmisruokasarjan, johon kuuluu tuoremikroaterioita, tuoresalaatteja ja sandwicheja. Safkoissa kuulemma yhdistyy helppous ja tuoreus, täydellinen win-win siis. Koska en itse olisi koskaan yhdistänyt eineksiä ja tuoreutta samaan lauseeseen, saati tuotteeseen, päätin vähän tutkia asiaa.

Sanottakoon, että sarjassa on paljon hyvääkin. Raaka-aineet toimitetaan tuotantoon vasta viime hetkellä, tuotteita ei pastöroida (jolloin kuulemma maku ja värit ja oletettavasti myös ravintoaineet säilyvät paremmin) ja tuotteita valmistetaan tilausten perusteella läpi viikon. Mutta freshiys on kyllä hyvin tulkinnanvarainen käsite.

Tuoreus näkyy luonnollisesti myös säilyvyysajoissa. Atria Fresh -tuoremikroateriat säilyvät vain kymmenen vuorokautta tavanomaisen 20 vuorokauden asemesta. Salaatit säilyvät 6 ja sandwichit 10 vuorokauden ajan.


Too much infomation! Olisin toivonut, että mikään ruoka ei säilyisi "tavanomaisesti" 20 päivää..! Ja pahoittelen ahdasmielisyyttäni, mutta kymmenen päivää vanha sandwich ei ole tuore. Tuskin kukaan edes kuvittelisi tekevänsä itselleen leivän, jonka syö puolentoista viikon päästä, eh?

Tsekkasin myös, miltä sisällysluettelot näyttää. Tässä fetasalaatin aineosat:

salaattisekoitus, salaattijuustokuutio 21%, kirsikkatomaatti, musta kivetön oliivi, punasipuli, ranskalainen salaatinkastike 10g (vesi, rapsiöljy, sokeri, suola, mausteet (mm. valkosipuli, paprika, kurkuma), maltodekstriini, happamuudensäätöaine (E 330, E 262), sakeuttamisaine (E 412, E 415, E 405), väri E 160c, etikka, laktoosi, säilöntäaine E 202)

Todella fresh salaatti. Oisko ton kastikkeen ainakin voinut vaan jättää pois - suurin osa varmaan kuitenkin haluaa fetasalaattinsa balsamicon ja öljyn kanssa. Broilerin filee ja herkkusienirisotosta löytyi myös - yllätys yllätys - natriumglutamaattia (vihaamani E621). Not fresh at all.

Totuus on, että valmisruoka ei ole koskaan tuoretta tai raikasta. Ei, vaikka kuinka purkin kyljessä niin lukisi. Fresh-sarjan mikroateriat on kuitenkin pakattu kierrätettävään nestekartonkiin, mikä on kuulemma Suomessa ainutlaatuista. Annetaan nyt pisteet edes kunnianhimoisesta yrityksestä.

13 kommenttia:

 1. Tämä oli hyvä kirjoitus! Minä nimittäin justiinsa tänään mietin, että mitenkähän ne perustelee oikein tuon tuoreuden. Siihen ehkä tarvitaan jotain muutakin kuin vain pakkauksen päälle painettu teksti "fresh".

  VastaaPoista
 2. Ai niin. Se salaatinkastikehan on niissä ihan erillisessä pussissa, niin että sitä ei ole pakko käyttää, jos ei halua. Tosin kastikkeen voi myös ostaa erikseen jos haluaa.
  Söin yhtenä päivänä tässä tuommoisen ceasar-kanasalaatin ja ei se kyllä ollut mitenkään erityisen hyvää. Etenkin ne sellaiset punaiset salaatinlehdet maistui ihan joltain myrkyltä. Tiedä sitten, jos se on niiden luontainen maku...

  VastaaPoista
 3. Tiina, kiitos kastikevalaisusta! Se punainen salaatti on kamalaa! En oikeasti tajua miten kukaan kokki, jolla on minkäänlaiset makunystyrät, haluaa pilata salaatit sillä, mutta kai se on trendikästä. O_o

  Jams, koska olemme Suomessa niin tuskin näin on :), mutta tuotelanseerauksissa pitäisi kyllä käyttää paljon enemmän sarkasmia!

  VastaaPoista
 4. Fresh on naurattanut tässäkin taloudessa. Jos valmisruokien valmistajan täytyy oikein erikseen lanseerata Fresh-tuotesarja, herää vaan kysymys miten freesejä ne muut tuotteet ovat...

  VastaaPoista
 5. Ja ovat muuten pirun kalliita. Mieluummin teen itse ison kulhon TUORETTA fetasalaattia kuin maksan säälittävästä pikkukiposta 4,99 €. Eihän sillä lähde edes mieliteko, nälästä nyt puhumattakaan.

  Minna

  VastaaPoista
 6. Joo, kun näin mainoksen, niin kävi heti mielessä, että tuo kierrätettävä pakkaus taitaa olla parasta tuossa tuotteessa. Mutta tuote uponnee henkilöihin, jotka aiemmin ovat vetäneet niitä 20pv säilyneitä tavaroita.

  VastaaPoista
 7. Jep mutta oletteko nähneet niiden telkkarimainosta? Keski-ikänen nainen fantasioi nuoremmasta miehestä ja syö Fresh ateriaa puiston penkillä. Mä olin lentää sohvalta eilen! En osta =)

  VastaaPoista
 8. No voi hyvänen aika taas!!!!!

  Onhan tuo konsti saada myytyä nekin tuotteet, mitkä ei mene muuten kaupaksi... Ihan sama kuin jakaa pillereitä tai vitamiinijuomia ilmaiseksi niille, jotka ei kuitenkaan mistään valita. Kuka nyt siitä salaatista valittaisikaan, jos sen voi jättää syömättä? Miksi söisikään? Mut joku ostaa ne kuitenkin ja teollisuus saa rahansa pois...

  VastaaPoista
 9. Kiinnitin samaan huomiota, hyvä, että on faktat pöydässä ennen kuin ehdin ostamaan!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi anonyymille...

  Oli pakko tarttua tähän. Salaateista ja niiden tuoreudesta viis. Käsitänkö siis oikein, että esim. ikäiselleni (48) naiselle on kiellettyä haaveilla, rakastaa tai olla suhteessa nuoremman miehen kanssa? Tai päinvastoin; mediassa on kiellettyä näyttää nuorempaa miestä suhteessa ikäiseni naisen kanssa? Tämäkö näkökulma siis lennättää aiemman kirjoittajan sohvalta?

  T: Onnellinen leski Hyvinkäältä

  VastaaPoista
 11. Sofia N, se tuoreushan on tosiaan sitten sitä 20 päivän säilyvyyttä. Yök..

  Minna, todellakin! Omatekemässä salaatissa ei ole myöskään 7 eri e-koodia lisukkeena..

  Henkka, mä jotenkin mielsin että tällä yritetään nimenomaan hakea naisia eineskuluttajiksi - eli juuri kilpailla oikeasti tuoreen kanssa. Eineskansa lienee parantumatonta. ;)

  Anonyymi, en tiedä mitä sillä yritetiin hakea, mutta tuotteen lanseerauskampanjaksi se oli aivan susi.

  Paula, joo eiköhän tolle ostajia löydy.

  Satsu, niin, kyllähän se kuulosti hyvältä. ;)

  Anonyymi, tuskin kukaan itse suhdetta paheksuu, mutta yhteys oli liian kaukaa haettu ja teennäinen. Lisäksi voisi kysyä eikö keski-ikäinen nainen voi olla fresh?! Toki suhde ihan yhtä sallittuahan se on kuin vanhemmalle miehelle haaveileminen nuorista naisista. ;) Markkinointi&mainonta näytti olevan samoilla linjoilla viime viikolla.

  VastaaPoista
 12. Kiitos tästä kirjoituksesta - haluisin lukea lisää mistä kaikkialta löytyy sitä E621 natriumglutamaattia. Kiitos. Sun blogia on erittäin mukava seurata!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...