25.8.2009

Suosittelen!

Olin erittäin ilahtunut, kun muutama lukija tunnusti kokeneensa lievää ekoherätystä tämän blogin kautta - huippua! On oikeasti helvetin hienoa, jos tällä tavalla voin vähintäänkin madaltaa ekotuotteiden kokeilukynnystä. Tästähän tuli kertaheitolla merkityksellistä, kiitos siitä teille!

Helsingin keskustan ekotuotteiden shoppailumahdollisuudet paranevat pian, kun Ruohonjuuri saa remonttinsa valmiiksi. Uusi, tuplasti isompi liike avautuu 1.9., joten käykääpä ensi viikolla tsekkaamassa, mitä hyllyistä löytyy - kuulin, että jotain avajaistarjouksiakin olisi. Mut myös valittiin niiden Asiakas suosittelee -kampanjaan, joten tarkkasilmäinen saattaa jatkossa löytää tutun naaman erään hyllyn vierestä..!

Ruohonjuuri on ennakkoluulottomalle keltanokalle mainio ostospaikka. Kaikki tuotteet eivät tietenkään natsaa omaan makuun (esim. huipputerveelliset goji-marjat maistuivat mun mielestä lähinnä saunavastalle), mutta kerronpa nyt muutaman todella hyvän tuttavuuden - en voi käsittää, jos joku ei tykkää näistä.

Ensinnäkin Dr. Kargin täysjyvänäkkileivät, joihin rakastui myös mun mutsi. Kuulostaa spedeltä, mutta tässä tapauksessa nimi pahentaa miestä. Kävin pummimassa ensimmäisen Kargini duunikaverilta ja spelttijuustonäkkäri pääsi heti parasta mitä tiedän -listalleni! Kyseessä on siis todella hyvänmakuinen ja rapea luomunäkkileipä, jonka päällä on auringonkukansiemeniä ja emmental-juustoa. En todellakaan tiedä, mitä hittoa on speltti, mutta viis siitä - tuote maistuu sellaisenaan. Samasta tuoteperheestä löytyy muitakin makuja kuten ihanalta kuulostavaa tomaatti-mozzarellaa, mutta en löytänyt kuin hamppu-kauraa (mua naurattaa aina vähän kaikki hamppu-tuotteet). Ehkä valikoima täydentyy kun hyllytilaa tulee lisää.

Toisena mainittakoon Terra Mediterranian juuressipsit. Jälleen: punajuurivärjätyt tarojuurilastut kuulostaa konseptina aika väkisin väännetyltä, mutta ei ole. Jos tykkäät Kartanon perunalastuista, kannattaa kokeilla näitä. Värikkäät lastut näyttävät todella hyvältä tarjoilukulhossa, eivätkä sisällä ihan niin paljon rasvaa kuin perussipelit. Mutta make no mistake: mistään terveyspommista ei ole kysymys.

Kolmanneksi nostan ruotsalaisen Renee Voltairen vadelmaremmit. Terveellistä karkkia. Alhaisessa lämpötilassa kuivattua ja nauhaksi prässättyä vadelmaa, aprikoosia ja banaania eikä mitään muuta. Mutta mä olenkin vadelmafriikki. Jos muuten ruotsi ja ruoanlaitto sujuu, niin tän mimmin blogissa on kaikenlaisia hyvännäköisiä vegereseptejä.

Josta tuli mieleen, että otan syksylle uuden projektin: kasvisruoat. Koska tää alkoikin olla jo liian helppoa.

6 kommenttia:

 1. Muakin on alkanut kiehtoa vegaanius, ehkä jopa raakaruokavalio. Mietin, että pitäisin näin alkuun vaikka yhden vegaaniviikon (pehmeä lasku) ja heti perään raakaruokaviikon. Voi kyllä olla liian kunnianhimoinen suunnitelma, kun tällä hetkellä olen lähimpänä carnivorea..

  Ajattelitko jättää myös munat ja maitotuotteet? Kaikki luomuna?

  -M

  VastaaPoista
 2. Kuinka paljon käytät luomua ruoanvalmistuksessa, pyritkö perusruokakauppakäynnillä valitsemaan luomua? Mitä mieltä olet kauppojen valikoimista?

  Entä oletko pyrkinyt kotona antamaan lapsellesi vain esim. luomumaitoa ja -kasviksia? Näitä tavoitteitahan ei valitettavasti usein voida noudattaa enää hoitopäivien aikana, miten teillä?

  VastaaPoista
 3. Voi veljet. Rupes niin tekemään mieli shoppailemaan Ruohonjuuren hyllyille. Täytyykin kokeilla joskus ainakin noita sipsejä ja hedelmäremmejä.

  VastaaPoista
 4. M, en mä kyllä ihan vegaaniuteen lähde (en voi elää ilman maitotuotteita, kanamunia ja juustoja!) joten lähinnä rupean kokeilemaan erilaisia kasvisruokia. Mutta tsemppiä koitokseen jos itse kokeilet!

  Johanna, käytän mahdollisimman paljon mutta en metsästä. Eli jos hyllyssä on vieressä luomutuote niin otan sitä, mutta jos ei ole, otan tavista. käytän tasan kahta kauppaa, viereistä K-markettia ja Stockaa. Marketti vie jossain perustuotteissa voiton, mutta Stockan vihannesosasto on tietysti miljuunasti parempi.

  Marjaana, koti-insinööri diggaa niitä lastuja -> eivät siis missään tapauksessa maistu terveelliselle! ;)

  VastaaPoista
 5. Aloitin itse kasvisruokaprojektin kolmisen viikkoa sitten. Eli lopetin lihansyönnin ja kahvin juomisen, sekä vähensin sokeria ja maitotuotteita. Kokonaan en maitotuotteista osaa minäkään luopua.

  Positiivista on ollut se, että on tullut tutustuttua moniin uusiin tai aiemmin vain vähänkäytettyihin ruoka-aineisiin, kuten kik-herneisiin, soijarouheeseen, tofuun, linsseihin, avokadoon (juu, en ole käyttänyt aikaisemmin ruoanlaitossa), tattariin ja juurikin tuohon mainitsemaasi spelttiin. Suosittelen lämpimästi jo ihan sen takia, että ruokarepertuaari kasvaa huimasti!

  VastaaPoista
 6. Mä oon niin kyllästynyt kesän jälkeen kaikkeen grillattuun lihaan että haluan nimenomaan vaihtelua. Ja ainoa tapa, jolla mut saa piintyneistä tavoista irti on näää erilaiset projektit: aina lauantaisin kasvisruokaa.

  Irtokarkkien kanssa mulla on kunnes kuolema meidät erottaa -suhde, mutta olen vaihtanut niissäkin vähemmän lisäaineita sisältäviin versioihin esim. Malacon Truly-sarjaan, salmiakkohimoon valitettavasti tepsii vain vanhan brandit.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...