16.8.2009

Minä poljen

Se on tässä, uusi fillarini! Vanha pyörä sai huoltomieheltä tylyn tuomion: vaihteet kokonaan uusiksi ja kustannusarvio muine huoltotöineen ja osineen 200-300€. Sääli.

Valinta oli vaikea. Olisin ehdottomasti halunnut Helkaman 8-vaihteisen hybridipyörän, joka oli huomattavasti tyylikkäämmän näköinen, mutta myyjä oli vahvasti tämän toisen mallin kannalla, joten päätin ruokkia lamaa ja valita tylsän, mutta yhtä toimivan ulkomaisen. Koeajon perusteella olen joka tapauksessa töissä viidessä minuutissa. Fillareissa on näköjään tapahtunut pientä kehitystä parissakymmenessä vuodessa.

Tässä on kyllä muutama downside.

Ensinnäkin se, että nyt saa ihan oikeasti pelätä varkaita. Ja jouduinkin investoimaan ihan törkykalliiseen U-lukkoon. Mun edellinen fillarihan pöllittiin jo kerran pihasta, mutta se löytyi hyljättynä noin 50 metrin päästä, naapurista pöllityllä satulapehmusteella pimpattuna. Ei siltikään ollut kelvannut. Olin vähän loukkaantunut.

Toinen kamala asia on se, että mulla on nyt pyöräilykypärä. Kukallinen, kammottava hiustentuhoaja. Toinen päähäni sopinut vaihtoehto oli Nalle Puhin tähdittämä lastenkypärä, mutta myyjä sai sitten vakuutettua, että valkoinen kukkakypärä on helpompi tuunata katu-uskottavammaksi, Puolen Hehtaarin metsän asukkaissa olisi enemmän hommaa. En ole vähään aikaa törmännyt yhtä sukupuolistereotypioita varjelevaan tuoteperheeseen, hyi olkoon.

Kolmas ikävä puoli on se, että joudun kiinnittämään lastenistuimen telakan uudestaan. Huoh. Siinä on case-esimerkki hommasta, joka kuulostaa, tuntuu ja näyttää paperilla helpolta, mutta johon on piilotettuna kaikki henkilökohtaisen kriisin ainekset.

Ensimmäinen testiajo on huomenna, tuli taivaalta mitä skeidaa tahansa. Tuulta päin!

5 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta pyörästä!:) Lauttasaaren mäen kannattaa kiertää kotiinpäin ajaessa ajamalla vaikka Meripuistotietä ja Pajalahdentietä pitkin.

  Bulevardilla on kyllä pyöräkaistat, eikä niillä ole yhtään mukulakiviä...missäköhän olet ajanut?:)

  VastaaPoista
 2. Pyörä näyttää sikahyvältä ja voin kuvitella, että sillä on ihana polkea. Pitänee itsekin harkita uuden ostamista. Tähän asti olen perustellut miehelle monin tavoin, että vanha yksivaihteinen Monarkini on ihan hyvä. Vaikka mies jo pyysi, että saisi ostaa mulle synttärilahjaksi uuden. Synttärit lähestyy, joten....

  VastaaPoista
 3. Pyörä näyttää asialliselta, kyllä kelpaa tuolla ajella. Toivotaan, että sait alennusta näin syksyllä.
  Minulla oli vanha työkaverilta ostettu 3 vaihde pyörä. Poikani sai inspiraation ja maalasi sen siniseksi vanteineen päivineen. Nyt se on niin kauhean näköinen, että täytyy ostaa uusi. Uudessa pitää olla jalkajarru ja muutama
  vaihde.
  t Annu

  VastaaPoista
 4. Santeri, Bulevardi on täynnä mukulakivikohtia: kaikki risteykset Ruoholahdesta lähtien on mukulaa.

  Henkka, ei muuta kun lahjakortti pakettiin! Pyörä ON myös ihan sikahyvä, heti lähti viis minsaa matkasta! Mutta vaihteita pitää hieman säätää prkle, on rahinaa ja lonksuntaa. Väkisinkin tulee mieleen että olisiko Helkamassa tarvinnut.. O_o

  Annu, maalasi siniseksi..? Johan nyt. No ehdottomasti hyvä syy päivittää menopeli.

  VastaaPoista
 5. Onnea uuden hienonnäköisen menopelin omistajalle!
  Ja sen minkä matka-ajassa säästää voi laittaa kukkakypärän tuhoaman kampauksen kohentamiseen. :)

  -Annis-

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...