10.8.2009

Aarteita ja muruja ekona

Vaihteeksi esittelyssä pari ekologista lastenvaatevinkkiä. Lastenvaatteissa on myös havaittavissa selkeä vihreä aalto, oli jo aikakin. Molemmissa alla mainituissa merkeissä suunnittelu ja valmistus on kotimaista ja materiaalit luomua. Lisäksi vaatteisssa on käytetty maman mielestä erittäin tervetulleita raikkaita kuoseja ja värejä - kuten mustaa! (Kyllä, lapsen voi pukea myös mustaan.)

Muru on kotimainen, luomupuuvillainen lastenvaatemerkki, joka toimii kahden suunnittelijan voimin. Nettikauppa ei näyttäisi olevan toiminnassa, mutta näiltä löytyy myös jälleenmyyjiä ympäri Suomen mm. Punavuoren Peikko.. Kivoja kuoseja eikä juurikaan vaaleanpunaista hapatusta, me like!

Malliston vaatteissa turha sukupuolisidonnaisuus on karsittu pois, joten monia niistä on helppo kierrättää sisarukselta toiselle. malliston vaatteet ovat kevyttä jacquard-neulosta ja ne ovat pehmeitä ja mukavia päällä. materiaali on 100 % luomupuuvillaa, joka tuotetaan eettiset ja ekologiset kriteerit huomioon ottaen. vaatteet valmistetaan alusta loppuun asti kotimaassa. suunnittelussa on huomioitu käyttömukavuus ja housuihin on jätetty riittävästi tilaa myös kestovaipalle. koot ovat toistaiseksi välillä 74cm ja 116cm.
Aarrekid Collection on toinen uusi (perustettu tänä vuonna) merkkituttavuus, joka ei kaihda mustaa. Tykkään myös näiden keinuhevosista ja tyynyiksi sopivista pehmoleluista! Elokuun ajan näyttäisi olevan vielä toimituskuluttomuuskin.

Ihania värejä ja kuoseja, suomalaista suunnittelua ja tuotantoa. Näillä vaatteilla voi mennä sekä puistoon että juhliin. Trikookankaat tulevat suomalaisilta kutomoilta ja pellava Keski-Euroopasta. Vaatemallisto on suunniteltu yhteistyössä tekstiili- ja vaatesuunnittelija Piia Kedon kanssa. Keto on suunnitellut myös kuosit kankaisiin, jotka painetaan suomalaisessa kangaspainossa ympäristöystävällisillä painoväreillä.

Mallisto on suunniteltu niin, että vaatteet ovat hyvin yhdisteltävissä toistensa kanssa. Värimaailma sopii sekä tytöille että pojille.


Laittakaa infoa, jos tiedätte tällaisia merkkejä lisää!

8 kommenttia:

 1. Lastenvaatteissa en osaa auttaa, kun hyödynnän suurelta osin ystävien lapsilta pieneks jääneitä vaatteita. Mutta uutta on ainakin La Alpaca Korkeavuorenkadulla, joka möi ainakin vielä viimeviikolla edullisesti ihan kivoja Luomu puuvillasta tehtyjä neuleita, perus alpakanvilla mallistonsa lisänä.

  VastaaPoista
 2. Voi olla, että tämä on jo tuttukin, mutta jos retrohenkisyys viehättää, niin Punainen Norsu Turusta tarjoaa mielestäni kivannäköisiä lastenvaatteita kierrätyskankaista. Ainoa miinus siitä, että mielestäni mallisto on hyvin tyttömäinen. Tsekkaa täältä:
  http://www.punainennorsu.com/punainennorsu.html

  -Annis-

  VastaaPoista
 3. Tämmöinen löytyy myös:
  http://ipanajamit.com/shop/index.html

  Itse bongasin sen vasta eilen, joten ei kokemusta. Paperilla kuulostaa ainakin hyvältä.Helsingin Toukolasta löytyy myös- ilmeisesti kodin yhteydestä- kauppa.


  Pinkkiä vastaan kapinoinnissa joudut sitten tuossa muutaman vuoden päästä nostamaan vaan kädet pystyyn ja opetella tekemään kompromissejen kinaavaan 4 v kanssa.siinä kuule tuntee itsensä aikuiseksi..


  t.risteilyemäntä

  VastaaPoista
 4. Moi!

  Oon lukenut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta nyt omankin projektin alkaessa (siis aloittelemme vasta, ei ole varsinaisesti alkanut), olen lueskellut myös aikaisempia juttujasi.

  Vakuuttuneena kaikista kirjoituksistasi (ja peläten muuttuvani pullantuoksuiseksi, epätoivoiseksi & espoolaiseksi lähiövaimoksi ja -äidiksi, jos luen yhtään lisää perusvauvablogeja) aion käyttää tätä blogia virallisena oppaana äitiyteen, ja luetuttaa myös miehellä (= enemmän vauvakuumeisella osapuolella).

  Kiitos!

  -Anna

  Psst.
  Madde on cool!

  VastaaPoista
 5. Nemi, kiitos vinkistä! Täytyypä mennä lounastauolla tsekkaamaan! :)

  Annis, ei ollut tämä elefantti tuttu! Joo on aika tyttöpainotteinen, mutta takki oli ihan mahtava.

  Risteilyemännälle myös kiitos vinkistä! Olipas siellä kaikkea ihanaa, alekorissakin. Ja sellanen matkalaukku on tietty pakko saada. ;) Pinkkitaistelusta tulee mielenkiintoinen, yritän olla itse taantumatta nelivuotiaan tasolle kun se alkaa..

  No mutta Anna! En aio toivottaa plussatuulia, koska siinä kiteytyy jotain perustavanlaatuista raskauslässytystä, mutta onnea proggikseen! ;) Ja kiitos kauniista sanoista, olen iloinen että esimerkkiäni pidetään enemmän rohkaisevana kuin surullisena. :)

  VastaaPoista
 6. www.riemukas.fi

  Ja tällä linkkisivulla on lasten ja koko perheen kokonaisvaltaiseen sekä ympäristön hyvinvointiin liittyviä linkkivinkkejä:

  http://www.luonnonlapsi.fi/linkit.shtml

  VastaaPoista
 7. En haluais olla ilonpilaaja, mut pakko huomauttaa, että kantsii olla tarkkana jos pukee muksunsa mustaan. Tekstiilialaa opiskellessani meille nimittäin opetettiin, että musta on väriaineena usein vahva ja ärtsy, ja ei näinollen sovellu aivan pienten/ herkkäihoisten lasten vaatteisiin. Tietysti luulisi, että jos materiaaleissa on ekomeininki, niin väriaineetkin ovat turvallisempia...

  Mukavaa, että sukupuolineutraaleja vaatteita on alkanut ilmestyä kauppoihin. Vaikka kyllä ne prinsessaleikit oli kivoimpia :).

  VastaaPoista
 8. Anonyymi, olipas kivoja nämäkin. Iso hatunnosto tällaisille ompelutaitoisille äideille!

  Sohvi, hyvä pointti, muistelen kuulleeni tuon aikaisemminkin, mutta jotenkin haluaisin uskoa että tämä on lastenvaatteissa otettu huomioon. Taidanpa laittaa noille kysymyksen!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...