9.7.2009

Turuilla ja toreilla

Yksi keski-ikäistymisen varma merkki on se, että alkaa rakastaa ostoksia toreilla ja kauppahalleissa, ja varma loman merkki on se, että niin ehtii tehdä. Kävin tänään Turussa ostoksilla (etsin skidille kurahousuja näille lomasäille) ja yhdistin siihen ruokaostokset torilla ja hallissa - ja sain menemään aivan järkyttävän summan rahaa. Koska kaikki oli vaan niin hyvännäköistä: tuoretta, raikasta, lähieltätullutta, ei-pakattua ja tietysti hyvin myytyä! Iloinen kauppias osasi kertoa lunttaamatta tuottajat, valmistuspaikat, raaka-aineet ja antaa loistosuosituksia - ihanaa henkilökohtaista palvelua ja huomiointia. Lapsikin oli tervetullut: Matildan ihastunut hihkunta pullatiskillä kirvoitti myyjältä piparin.

Jäin pohtimaan, miksi en aina tee ostoksia näin. Noh. Olen valitettavasti näitä ei-kovin-suunnitelmallisia kaupassakävijöitä, joten ruokakauppani pitäisi ylipäätään olla auki 24/7. Lisäksi lähimmät kunnon torit ja kauppahallit ovat Helsingissä (correct me if I'm wrong..?), eikä edes työmatkan varrella. Torin tuominen kotiin ei oikeastaan ole sama asia, sillä palvelu jää pois. Pitää varmaan kehittää joku viikonloppuruokaprosessi, johon kuuluu lauantaiaamun aloitus torikahveilla.

4 kommenttia:

 1. Eikös Mama vaikuta Fredalla/Punahoodissa? Fredan torin Josen kahvilaan vaan aamutuimaan kaffelle arkenakin. Samalla saa hankittua mansikat ja vihannekset sekä aivan ihania perinteisiä kukkia: hajuherneitä, harjaneilikoita, leijonankitoja, ruiskaunokkeja, auringonkukkia, ...

  Kauppatorilla valikoimaa on toki enemmän, mutta ainakaan marjojen laadussa Fredan torilla ei ole mitään hävettävää.

  VastaaPoista
 2. Laiha, mutta ehkä lohtu kuitenkin, voisi olla SIS. Delin luomukassi? Kassi sisältää puoli kiloa luomuvihanneksia Svarfvarsin luomutilalta. Tilaus viim. sunnuntaina ja kassin saa hakea tiistaina. Eikä hintakaan ole paha; 25 euroa! Jännitystä elämään tuo se, että tuotteet vaihtuvat kauden mukaan :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, Josen kahvila, mitä häh? No perkele, täytyypä tutustua! Vaikka kahvittelijaksi musta ei arkiaamuna ole, niin lounaalla vois ainakin hakea vihreät.

  Marikki, joo Svarfars on tuttu! Mut mikä on toi SIS Deli?

  VastaaPoista
 4. SIS. Deli on kahvila-deli tai oikeastaan kaksi, joista toinen on Korkeavuorenkadulle ja toinen Kalevankadulla. Sieltä saa mukaan valmiita ruoka-annoksia, keittoja, salaatteja, kahvia, keksiä jne.jne. Tai ne voi toki nauttia paikan päälläkin. Sivustoilta löytyy lisätietoa: http://www.sisdeli.fi/. Tuotteissa ei käytetä lisä- tai säilöntäaineita ja ne ovat ymmärtääkseni suurimmaksi osaksi luomua.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...