14.7.2009

Kyssäkaalia pöytään

Teen piston ruokablogien puolelle, tosin en omaa ansiotani.

Anoppini on kaikissa kädentaidoissa minua valovuoden edellä, myös ruoanlaittajana, ja koska syömme mökillä hyvin usein isossa porukassa, pääsen säännöllisin väliajoin tutustumaan hänen koekeittiönsä raaka-aineisiin, viimeisimpänä kyssäkaaliin.

Kuulun niihin pervertikkoihin, jotka rakastavat kaikkia kaaliruokia, mutta valitettavasti kasvisruokaa kaalista tehdään harvoin. Anoppi oli kuitenkin pyöräyttänyt tästä epäilyttävän baltialaiselta kuulostavasta juureksesta lettuja ja hurahdin aivan täysin. Jopa siinä määrin, että tein niitä onnistuneesti itse! Siispä kyssäkaalilettujen ohje, olkaapa hyvät:

 • 1 kg kyssäkaalia
 • 2,5 dl vehnäjauhoja*
 • 1 tl soodaa
 • 2 munaa
 • suolaa
 • pippuria

Kuori kyssäkaali ja ja raasta se. Sekoita raasteen joukkoon jauhot, sooda ja munat, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista letut runsaassa** voissa suht pienellä pannulla. Nauti kuumana hapankerman ja kuivan valkoviinin kanssa***.

Helppoa ja törkeän hyvää!

* käytin itse hiivaleipäjauhoja, koska en löytänyt vehnäjauhoja, mutta lopuksi kävi ilmi, että hiivaleipäjauhot ovat vehnäjauhoja. Älytöntä!

** alkuperäisessä ohjeessa ei ollut sanaa "runsas"

*** alkuperäisessä ohjeessa ei ollut sanoja "kuiva valkoviini".

5 kommenttia:

 1. Päätin minäkin jättää kommentin, vakilukija kun olen :)

  Kiitos reseptistä, tätä on kokeiltava heti viikonloppuna kun perhe on taas kotona.

  Ja ehdottomasti kuivan valkoviinin kanssa!

  Terv, Raija

  VastaaPoista
 2. No eipä kestä! Toivottavasti maistui. ;)

  Huom huom. Kommentointi on erittäin suositeltavaa, on kiva kuulla että en huhuile täällä tyhjille servereille. (tiedän että noin ei voi oikeasti sanoa mutta sanoinpa kuitenkin)

  VastaaPoista
 3. Tuota syömme viikonloppuna, kaikilla mainitsemillasi aineilla. Kiitos.

  VastaaPoista
 4. Anu, tein juuri näitä viime viikonloppuna uudestaan ja kyllä täytyy todeta että letut ovat kesällä sata kertaa parempia!! Kyssäkaalin pitää olla todella tuore ja kostea että siitä tulee hyvä taikina, puiseva maku siirtyy suoraan lettuihin. Kannattaa kuitenkin kokeilla!

  VastaaPoista
 5. herkukkinen resepti! Ostin vahingossa kyssäkaalin ja tuli tenkkapoo, että mitäs sillä nyt tekis... Oli hyvää myös raakana!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...