30.7.2009

Iso tyttö

Skidille on tänä kesänä koittaneet kovat ajat.

Tuttipullot on viety.
Vaipat on viety.
Kukaan ei pidä takapenkillä seuraa.
Syödäkin pitää itse.

Tilalla on muki ja potta, yövaippa sentään vielä sallitaan.

Kun sitten kehuin ipanaa yhden onnistuneen lautasen tyhjennyksen jälkeen isoksi tytöksi, Madde katsoi minuun kysyvästi ja totesi, että äiti ei jaksa kantaa. Selitä siinä sitten, että ihan niin isoksi ei tarvitse vielä kasvaa. Ja äiti kyllä jaksaa kantaa vielä ekaluokkalaistakin.

Annoin päiväunituttipullon takaisin. Ei se sitä koulussa enää vedä.

6 kommenttia:

 1. Kasvaminen on joskus rankkaa.

  Ja kyse kantamisessa ja isoksikasvamisessa ei koskaan ole koosta, tuollaiseen kommenttiin kannattaa vastata että äiti on niin vahva että jaksaa lapsensa aina kantaa tarvittaessa.

  VastaaPoista
 2. Meillä on noiden asioiden kanssa ollut äidillä kovat ajat. Tuttia ei suostunut ottamaan laitokselta kotiuduttuamme, tissiä kylläkin, ja usein. Tuttipullosta poika vierotti itsensä puolivuotiaana kun halusi vain ja ainoastaan nokkamukista ja vuoden ikäisenä huusi siitä nokkiksesta kannen pois. Syödä piti itse 8kk ja sitä sotkua oli ensin vähän vaikeaa katsella/kestää, mutta mielummin sitäkin kuin kuunnella huutoa siitä, että haluuuuuu itse. Takapenkillä ei ole onneksi tarvinnut ikinä seuraa, muuten olisi tällä äidillä pitänyt olla yrjöpussi messissä. Mutta vaipoista tämä pikkujätkä ei halua luopua, vaikka sitä on vähän jo vinkattu vanhempien taholta. Ennen iltakylpyä potta on yes, muulloin ei. Ihanan erilaisia ovat ipanat....kuin myös niiden vanhemmat.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo kuva :D!

  Ja aika julmaahan se lapsen elämä taitaa olla. Aina joku muu kertomassa, mitä pitää tehdä tai mitä ei saa tehdä. Ja sitten vielä pitäisi sietää se ristiriita, että samaan aikaan haluaa itsenäistyä muttei kuitenkaan halua. Ei ole helppoa pienillä ihmisillä.

  VastaaPoista
 4. Mrs. Marple, joo, jotain sellaista sain tippa linssissä soperrettua. :)

  Henkka, en halua masentaa, mutta musta tuntuu että se sotkeminen ei lopu ikinä..

  Marjaana, ei ole helppoa ei. Joskus sitä itse unohtaa että ipana on vasta KAKSI, ei sen tarvii hallita kaikkea heti ja se ei ole epänormaali jos se ei osaa derivoida kolmevuotiaana. :)

  VastaaPoista
 5. Mama, just toi "se on vasta kaks" kertoo kaiken. Itsekin koen, että kesäkuussa tuon maagisen ison lapsen iän saavuttaneen pitäisi olla kaikilla alueilla iso, vaikkei se normaalin lapsen kohdalla ole niin. Meillä ei taas ole tutteja, tuttipulloja tai syöttämisiä ollut aikoihin, mutta pottaan ei edes suostuta istumaan - ehkä kun päiväkoti alkaa pian...toivoo äiti...

  VastaaPoista
 6. Kertakaikkiaan ihania ipanoita. Meidän nelivuotias löi äidin sanattomaksi vastaamalla äidin ISO TYTTÖ kehuun: 'mutta äiti sä oot TOSI ISO! Isin viereen mahtuu satutuolissa, mut sun viereen ei.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...