17.6.2009

Uimalakko

Voiko joku kertoa, miksi uimahallit menevät kesäksi kiinni?

Eihän siinä ole mitään hiton järkeä! Ei Suomen kesä tarjoa mitään takuuta miellyttävään luonnonvesissä uimiseen, kuten olemme taas jälleen kerran havainneet. Ei mulla ole mitään tarvetta karaistua, haluan uida! Ei 11-asteisessa vedessä ole mitään hauskaa.

Skidi oli ihan samaa mieltä, tosin 20-asteisesta vedestä.

Tapiolan uimahallin lipunmyynnissä oli sunnuntaina lappu, että kaikki lämpimät altaat on tältä kesää suljettu ja koko putka menee kiinni maanantaista. Pelkäsin pahinta, mutta maksoin kuitenkin muutaman euron siitä, että maanittelin vartin verran tavalliseen lastenaltaaseen kauhusta kiljuvaa ipanaa, joka juoksi suihkutilaan heti kun päästin irti.

Lisäksi tyyppi huomautti lauteilla, että äidin napa ei näy.

Money and time well spent.

4 kommenttia:

 1. mä en myöskään ymmärrä näitä uimahallien kesäkiinnioloja. onneksi on muuama kylpylä, jotka päivystävät vuoden ympäri tarpeeksi lämpiminen vesineen.
  mä ymmärrän maddea, kaikista kauheinta uimisessa on veden kylmyys.
  sen täytyy olla noin ihon lämpöistä, mielellään vähän lämpöisempääkin;) mulla on päällä 9 vuotinen talviturkki, eikä se tänäkään vuonna lähde.

  vai napaa ei näy...on ne ihania ne miniskidit:DDD

  VastaaPoista
 2. Ei kai siinä muuta järkevää selitystä ole, kuin että ne tekee kesällä halleihin ne vuosihuollot. Kuvittelevat että se on hiljasinta aikaa, kun KAIKKI tietysti haluaa uida järvessä/muissa luonnon vesissä.

  ps. itse heitin talviturkin pari viikkoa sitten lähteessä... Se vesi oli kylmää!

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä! Ihme touhua. Sitä paitsi, järvessä ei voi _uida_ mitään kuntouintimatkoja vaan pelkästään pulikoida. Jos kaupungilla ei ole tarjota maauimalaa (hämmentävän vähän näitä Suomessa on) kuntouimistarkoituksiin kesällä, niin kyllä sen hallin pitäisi ehdottomasti olla auki! Noh, meillä on kirjastokin kiinni 2 vkoa heinäkuussa, kun hlökunta on lomautettuna.

  VastaaPoista
 4. Rousku, sä olet samalla linjalla koti-insinöörin kanssa, joka ilahtui Thaimaassa siitä että joku oli laskenut hänelle valtamerellisen kylpyvettä. ;)

  Hanski, niin kai. Mutta ehkä tästä voisi myös kysyä käyttäjien mielipidettä että onko pakko jo kesäkuussa sulkea. Mä muuten heitin talviturkin jo huhtikuussa avannossa. ;)

  Pilami, tosiaan, ei ainoastaan herkkähipiäisten lasten vaan myös kuntouimareiden harrastus lopetetaan kesäksi. Mahtavaa.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...