23.6.2009

Lomalle.com

Voin juhlallisesti kertoa, että minulla on tällä viikolla omaa aikaa kun koti-insinööri on viimeistä viikkoa töissä ja Madde päivähoidossa. Kuuluisaa, kaivattua, vähäistä omaa aikaa. Viikosta riittää jaettavaa kaikille laiminlyödyille: itselle, lapselle, kodille ja ystäville. Olen buukannut lounaita, kasvohoidon (juttu tulossa hetimiten), kampaajan, hammaslääkärin ja kirpparikierroksen, aion pesettää matot, korjauttaa lastenrattaat, käydä puutarhakaupassa - ja istua takapihalla.

En tiedä teistä, mutta minun on lomalla ihan ensimmäiseksi opeteltava rentoutumaan, mikä ei tapahdu hetkessä. Tiedättehän millaisia tehopakkauksia ovat äitiyslomalta töihin palanneet äidit? Hehän eivät ole tottuneet olemaan hetkeäkään rauhassa, joten hommat hoituvat ennätystahdilla. Sama juttu pätee lomalaiseen. Ensimmäisinä päivinä kannattaakin ottaa tehoista kaikki irti - tulee kerralla uskomaton määrä rästitöitä hoidetuksi - ja hiljentää sitten tahtia kun to do -lista on lyhyempi. Kun istuin eilen lukemassa kirjaa takapihalla ja naapurin täti moikkasi, olo oli kuin peuralla ajovaloissa. Oli liian aikaista löysäillä! Tänään viinilasillisen kanssa istuskelu oli jo hiukan helpompaa, loppuviikosta se on jo tehdasasetus.

Sitten aloitamme lapsikesän numero kolme. Mökille, Muumimaailmaan, Korkeasaareen, Linnanäelle, Serenaan. Ihanan epäjännittävää kesää mulle!

Huom. Jos teillä on hyviä lapsimatkailukohteita tiedossa, laittakaapa jakoon! Vaihtoehtoja ei voi koskaan olla liikaa.

9 kommenttia:

 1. Muumimaailmaa voin ainakin tosiaankin suositella, käytiin eilen muutaman mamman ja 2-vuotiaiden kanssa tsekkaamassa paikka ja oli kyllä tosi kiva :) Taaperot tykkäs hirveästi ja nähtävää riitti. Muumit oli ihan in juttu ja teatteriesitys teatteri Emmassa hyvä. Väsynyt 2v lumoutui täysin ja malttoi pysyä koko esityksen ajan paikoillaan.

  Puuhamaa on myös yksi varteenotettava vaihtoehto jo näille 2v taaperoille, siellä kun on niitä liukumäkiä (joita lasketaan yhdessä vanhempien kanssa) ja pomppupaikkoja vaikka muille jakaa. Myös vesipuisto siellä on ihan jees. Muistan että itse tykkäsin käydä siellä lapsena ja muutama vuosi takaperin myös aikuisena oli mukava päivä viettää siellä.

  Kotieläinpihat yms. on varmaan myös aika hyviä tämän ikäisille. Meidän perheessä huvipuistoilut on vielä tänä vuonna aikuisten omaa kivaa puuhaa, ehkä ensi vuonna voi taaperokin päästä mukaan :)

  Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hanski! Puuhamaa on vähän pelottava meikäläisen mielestä, joten aloitan tuolla Muumimaalla ja sitten haen rohkeutta noihin reamuamispaikkoihin. ;) Kotieläintilalla on Madde kertaalleen käynyt mummin kanssa ja hyvin viihtyi, joten niitä voi tosiaan suositella.

  Maria, no tämähän on hauskalta kuulostava tapahtuma! Lasten kulttuuria ei tosiaan ole liikaa ja Hämiksessä asuu serkkujakin joten laitetaanpa kalenteriin.

  VastaaPoista
 3. Olen tänä kesänä kiertänyt melkein kaikki perinteiset kesälomakohteet työni puolesta. Puuhamaa oli hirveä pettymys, muistan käyneeni siellä lapsena ja oli mukavaa, mutta nyt oli todella rähjäisen näköistä. Ravintola jonne olimme jo maksaneet olikin kiinni, pelihalli tyhjennetty, minigolfrata rempsotti. En siis suosittele. Sen sijaan todella positiivinen paikka oli Espoon Huimala http://www.huimala.fi/ jossa oli tekemistä aikuisellekin. Ja melko halpa ja hyvä ruoka ruoka! Kotieläinkohteena tykkäsin Kanniston koitieläintilasta, ihana Tauno-pappa (lähes 80 v) opasti ja oli esim. pieniä poronvasoja ja karitsoja siellä.
  Mutta minne menettekin niin kivaa kesälomaa koko perheelle :)

  VastaaPoista
 4. Kanniston kotieläintila sijaitsee tässä meidän nurkilla, taitaa olla matkaa ko. paikkaan peräti 7km tjsp. On tosi kiva paikka kotieläinkohteena, ite en kyllä muista ees millon oon viimeksi käynyt... Ehkäpä tuo oma jälkikasvu pitäisi sinne tänä kesänä viedä tutustumaan myös :)

  Mutta kyllä, oikein mukavaa kesää koko perheelle ja toivottavasti on mukavia reissuja :)

  VastaaPoista
 5. Minulle on suositeltu Titi-nallen taloa. Sopii kuulema sellaisellekin taaperolle, joka ei noita ohjelmia katso (natsiäiti ei anna 2-vuotiaan niitä katsoa, kun ei itse jaksaisi sitä ainaista renkutusta). Vieressä Ikaalisten kylpylä lämpimien vesien ystävälle ;) Oma poikani kyllä rakastaa meressäkin leikkimistä, vaikka vesi on KYLMÄÄ! Esim. Tuorinniemen ranta Herttoniemessä on lapsiystävällisen matala ja vieressä hyvä leikkipuisto ;) Huonolla ilmalla (toivottavasti niitäe osu lomallenne) kannattaa vierailla Luonnontieteellisessä museossa, siellä eläimet näkee paremmin kuin Korkeasaaressa (joka myös on vakikohteemme).

  Aurinkoista, rentouttavaa, hauskaa lomaa!

  VastaaPoista
 6. Kyllä nyt paineet nousi, sillä listasi käytävistä paikoista oli pitkä ja kunnianhimoinen. Me olemme 5 lapsikesän aikana toteuttaneet noin kaksi kohdetta per kesä (mökkeilyn lisäksi). Enempää ei ole riittänyt aika eikä energia.
  Toinen on ollut Muumimaailma (joka sijaitsee helposti 20 km päässä) ja toinen joku eläimiin liittyvä eli Zoolandia, Ähtäri tai joku pienempi kotieläinpuisto. Serena tai muu vesipuisto on ollut usein suunnitelmissa (pääasiassa siksi, että siellä oikeasti viihtyisi vanhemmatkin) mutta silloin kun on kylmä, ei huvita/kannata, ja kun on lämmin, ei viitsi tuhlata sitä istumalla autossa....

  Huvipuistot olemme skipanneet suosiolla sen jälkeen kun Viljami oli 3-vuotiaana Budapestin huvipuiston junassa (johon aikuinen ei päässyt), ja ensimmäisten 15 metrin jälkeen äiti sai juosta monta kierrosta junan vierellä huutavan lapsen rauhoittamiseksi edes jotenkuten, koska poiskaan sieltä ei kesken matkan päässyt... Mutta tänä kesänä on tarkoitus testata huvipuistovekottimia uudelleen Moskovan Gorkin puistossa :)

  Yksi kohde, jota meille on suositeltu, mutta minne ei vielä ole sitä energiaa riittänyt itse mennä, on Herra Hakkaraisen talo Vammalassa.

  Lämmintä ja mukavaa lomaa!!

  -Annis-

  VastaaPoista
 7. Elisa, en ollut koskaan kuullutkaan Huimalasta! Täytyypä ottaa sekin sateisen päivän ohjelmistoon, kiitos vinkistä!

  Hanski, Kannisto vaikuttaa kyllä kivalta. Eikä nyt mikään mahdoton matka Naantalin mökiltä.

  Anonyymi, mäkään en jaksa TiTi-nallea enkä varsinkaan sitä muikkia, mutta kun Madde laulaa sitä mainosta "kylpylään, kylpylään Ikaalisiin!" niin varmaan täytyy mennä. Ja joku kylpyläreissu on kuitenkin pakko tehdä. ;)

  Annis, herra Hakkarainen on kyllä suosikkihahmoja, mutta misshänä on Vammala. O_o Älä turhaan ota paineita, mne ollaan varmaan eniten kuitenkin tossa Tapiolan ulkoaltaalla. ;) Hauskaa Moskovan reissua!!

  VastaaPoista
 8. Kylpylöitä aika paljon kiertäneenä suosittelen lämpimästi Turun Caribiaa. Se on pienempien lasten kanssa ihan loistopaikka.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...