7.6.2009

Isä Metro

Muistan elävästi lapsuudesta sen, että vaalivalvojaiset eivät kuuluneet suurimpiin huveihin, mitä maailmalla oli tarjota. Uutisetkin olivat jo hirvittävä riesa puhumattakaan sitten koko illan kestävästä statistiikkapainajaisesta. Näin aikuisiällä olen löytänyt vaalipäivästä aivan uutta viihdettä: sen lisäksi, että käymme täyttämässä kansalaisvelvollisuutemme, valmistaudumme tuloslaskentaan kuin mihin tahansa kisastudioon.

Eurovaalit tarjosivat yllätyksiä, järkytyksiä ja selityksiä. Vihreiden kaksi paikkaa teki iloiseksi, mutta äänestysprosentti masensi. Surkean osallistumisprosentin syitä pitää pohtia jos EU:ta halutaan ylipäätään kehittää demokratiana. Voisin helposti nimetä yhdeksi selkeäksi kehitysalueeksi tiedotuksen: mitä mepit oikein tekevät, mitä asioita parlamentissa ylipäätään käsitellään, mitä ensi kaudella on tulossa? Tämä ei liene kenellekään liian selvää.

Olemme myös ankarasti pohtineet sitä, minkälaiset ihmiset ovat äänestäneet Mitro Repoa (yli 70.000 ääntä). Oma arvaukseni on, että Isä Metron (illan hauskin lipsahdus Urpilaiselta) äänisaaliista on kiittäminen iltapäivälehtiä. Viittakohun saama julkisuus antoi tälle joulupukin oloiselle demariukkelille puhtaita sääliääniä! Vai onko jollain parempi selitys? Toinen järkytys oli se, että Euroopan parlamenttiin siirtyy Timo Soinin tilalle puolentoista vuoden kuluttua Veltto Virtanen. Aivan mahtavaa. Onneksi sentään Ari Vatanen ei päässyt läpi. Kiitos nyt syville riveille edes siitä.

11 kommenttia:

 1. Kyllä siellä on varalla Sampo Terho (PS) eikä Veltto Virtanen. Tosin en tiedä lohduttaako se yhtään. Sampohan taisi olla Halla-Ahon suosikkiehdokas.

  Mä pystyn jotenkin ymmärtämään Soinin suosion, mutta Mitro Revon äänestäjien ajatuskulkua en pysty seuraamaan mitenkään. woot!

  VastaaPoista
 2. Samaa pohdittiin täällä: kuka äänestää Metroa. Noh, viisissä kuusissakymmenissä oleva, empatiastaan kärsinyt naishenkilö, joka tykkää lukea Helsteniä ja Tabermannia ennen nukkumaanmenoa, kärsii ahmimisesta mutta yrittää sauvakävellä kuitenkin silloin tällöin?

  Sampo Terho on fiksu. En tiedä poliitikko, mutta fiksu ja pätevä henkilö, työssään hyvä, sanavalmis. Kamalaako se on, että ei jaksa lässyttää samaa "suvaitsevaa" kotoutumissoopaa kuin kaikki muut...

  VastaaPoista
 3. m, no jumalalle kiitos siitä että Terho (kumpi on etunimi) kiri ohi. Siinä vaiheessa kun kirjoittelin tätä, Veltto oli vielä lentolipun kannassa kiinni.

  Laila, tiukka luonnehdinta! :) Heräsi myös kysymys mitkä ovat isän poliittiset teemat - siis muut kuin että viitta olis kiva.

  VastaaPoista
 4. Viittametro aikoo politikoida kielten ja uskontojen puolesta (kautta? avulla?). Mikäs sen parempaa sekulaarissa Unionissa, jossa kulutetaan esim. kielenkääntämisen vuoksi jokunen pari miljoonaa A4-arkkia vuodessa...

  Vaali-dialyysia lisää tuolla: http://riikka-puruja.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Uskonto jyräsi tällä kerralla joka rintamalla, Katolinen Soini, Ortodoksi Repo, Ev.lut. Essayjah (miten kirjoitetaan?) ja oli niitä muitakin jotka selkeästi uskovat mihin uskovat.

  En tosin usko että monikaan Soinia äänesti hänen uskomustensa vuoksi..

  Mutta Vihreille riehakas HEI huuto!

  VastaaPoista
 6. Mun pahin pelkoni oli jostain syystä Jani Sievisen läpimeno. Pari päivää ennen vaaleja jokin tutkimus listasi hänet mahdollisten Brysseliin pääsijöiden joukkoon. Onneksi ei sentään. Mitähän kannuksia hänelläkin olisi hommaan ollut?

  VastaaPoista
 7. Laila, jep, luin hessusta saman uutisn. En voi muuta sanoa kuin että toivottavasti äänestäjät saavat mitä halusivat.

  Mrs. Marple, eikä unohdeta faksaaja-Takkulaa! Siinäpä jumalan karitsa #1. Mutta HEI! ;)

  milla-emeliina, myös koti-insinööri ällöttyi eniten Sievisen kampanjasta ja ajattelija-julisteesta. :D

  VastaaPoista
 8. Onneksi sentään ns. julkkisehdokkaat jäi lähes kautta linjan ilman paikkaa, Mitro Repoa lukuunottamatta. Ilmeisesti ajatellaan että autolla lujaa ajo, kovaa vauhtia hiihtäminen, nopeasti uiminen tai vauhdikkaasti kävely ovat jonkunlaisia meriittejä, joilla pitäisi päästä politiikkaan ihan ilman muuta, ja joilla ihminen oppii kaikenlaista hyödyllistä esim ympäristöasioista, taloudesta ja maahanmuuttopolitiikasta. Maailman nopein kansa, vai miten se menikään...

  Isä Metroa veikkaan äänestäneen kaikkien, jotka ovat etsineet puhtoista ehdokasta vaihtoehtona ammattipoliitikoille, uskovat ilmeisesti että pappi on turmeltumaton ja korruptoitumaton, hyvä ihminen, ja sen vuoksi hyvä edustamaan Suomea europarlamentissa. Itse veikkaan että Metro syödään elävältä ensimmäisen kuukauden aikana.

  Äänestin muuten Heidi Hautalaa, hyvä minä ;)

  VastaaPoista
 9. Ihmetellyt, miksei EU:lla ole Suomessa omaa selkokielistä, tiuhaan päivittyvää nettisivustoa? Tarkoitan jotain USn ja iltapäivälehden välimaastoa, jotain joka olisi sille keskivertokansalaiselle, joka ei selvästikään nyt tajua miten tärkeää näissä, ja etenkin näissä, vaaleissa on äänestää. Voisi siitä sitten seurata, mitä siellä konkreettisesti päivittäin tehdään, blogit voisi keskittää sinne jne.

  No joo, pahemminkin olis voinut käydä.

  VastaaPoista
 10. Jees, todellakin wtf tuo Mitron valinta. Äijähän haiskahtaa epäilyttävältä kotisohvalle asti. Ei oikein vastaa mun mielikuvaa viisaasta ja vilpittömästä hengenmiehestä, puhumattakaan vakuuttavasta poliitikosta. Voisko olla niin, että valtaosa uurnilla kävijöistä on senioreita, joihin pappismies vetoaa "hyvänä ihmisenä"? No, ainakin uusi jäsen meppien viiniklubiin.

  VastaaPoista
 11. Eija, olen täysin samoilla linjoilla siitä että Isä ei välttämättä pärjää Berlusconille. :D

  Polly, aivan! Kun tämä interweb keran on keksitty niin miksi sitä ei käytetä!

  Sohvi, olemus on kieltämättä hiukan punakka. ;D Ja taannoinen aamu-tv esiintyminen Jaakonsaaren kanssa oli sen verran viihdyttävä että en usko sen jäävän viimeiseksi.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...