24.6.2009

In harmony is in!

Nyt seuraa häpeämätöntä mainontaa. Olen hyvin satunnainen spa- ja kauneushoitolakävijä, vaikka toki kaikista ihanista palveluista diggaankin. Ehkä säännöllinen kauneusammattilaisella käynti on jäänyt siksi, että en ole koskaan uskonut sellaisiin adjektiiveihin kuin heleyttävä, virkistävä, kiinteyttävä ja tasapainottava. Olen uskonut vakaasti, että tasan hormonit ja ruokavalio säätelevät sitä, mitä huokosista pukkaa ulos, ja geenit sitä miten ja milloin rupsahtaa. Nyt tämän uuden luomuinnostukseni myötä olen kuitenkin joutunut vähän paneutumaan kosmetiikkaan: mitä tuotteet sisältävät, miten ne valmistetaan, miten ne toimivat iholla, mitkä aineet todella imeytyvät elimistöön ja mitkä eivät. Kun luin marketissa Lumenen finniaineen inci-listaa, havahduin siihen, että minulla ei ole tässä kevään aikana ollut yhden yhtä finniä. Mulla on aina ollut hyväkuntoinen iho eli muutos ei ole dramaattinen, mutta todellinen. Ne muutamatkin näpyt on jääneet tulematta. Ruokavalioni on juuri niin epäterveellinen kuin aina aikaisemminkin (en erityisesti välttele suklaata, rasvaisia juustoja, sipsejä, pizzaa ja leivoksia) ja hormonitoimintani on täysin ennallaan. Ainoa muuttuja tässä yhtälössä ovat tökötit, mitä naamani tuuppaan! Joudun siis vähän tarkistamaan kantaani.

Kun sitten sain äitienpäivälahjaksi avoimen lahjakortin haluamaani spa-käyntiin ja kampaajani vielä vihjaisi, että heillä on yhteistyökumppanina luonnonkosmetiikan kanssa työskentelevä kauneushoitola, joka on sitoutunut samanlaisiin arvoihin kuin hekin, katsoin, että ei se ota jos ei annakaan. Olisi muutenkin kiva jutella ammattilaisen kanssa kyseisen teollisuudenalan näkymistä.

In harmony sijaitsee Helsingissä Lönnrotinkadulla ja pientä putiikkia pyörittää kosmetologi Anu Helle (kuvassa), joka on toiminut yksityisyrittäjänä jo pitkään ja työskennellyt luonnonkosmetiikan kanssa melkein alusta asti. Anu on nähnyt alalla tapahtuneen muutoksen aika selkeästi: tunnettuus on lisääntynyt ja myynti kasvanut. Mitä Hollywood-starat edellä, sitä kuluttajat perässä - sekä hyvässä että huonossa. Tuotteet ovat nykyään erittäin laadukkaita ja pakkaukset tyylikkäitä, luonnontuotteiden käyttö ei ole enää epäilyttävää hippeilyä. Viimeisin käänne on se, että isotkin brändit ovat heränneet kuluttajien ekologis-eettisiin vaatimuksiin ja alkaneet muuttaa tuotantoaan luonnonmukaiseen suuntaan. In harmonyn valikoimista löytyy tällä hetkellä Jurlique* ja Sothys Beauty Garden tuotesarjat sekä joitain tuotteita Melvitalta ja Floramelta, mutta Anu skannaa jatkuvasti markkinoilta uusia sarjoja.

Olin juuri viikonloppuna käräyttänyt otsani ja kevyen kesäflunssan seurauksena niistänyt nenäni raastinraudaksi sekä lomamoodissa jättänyt myös kulmakarvat nyppimättä, joten naamani oli ns. kyntämätön pelto. Anu tutki ihon tilanteen ja valitsi jonkun superelvytyskuurin, johon kuului kuorintaa, höyrytystä, puhdistusta, tehotippoja, naamioita, hierontaa (myös hartiat ja päänahka!), hauteita ja voiteita. Täytyy myöntää, että kun nousin tuolista puolentoistatunnin käsittelyn jälkeen olin todella heleän näköinen! Yleensä kosmetologilta ihonpuhdistuksesta tullessa näyttää lähinnä siltä kuin olisi päättänyt viiden päivän rännin (silmät vetistää, naama kiiltää ja nenä punottaa), mutta nyt ei nolottanut liikkua päivänvalossa. Posket tuntuvat vielä tänäänkin sametilta. Sain muutaman testerinkin mukaan, ilmeisesti vinkkinä siitä, että itsekin kannattaa tehdä jotain joskus. Summa summarum: erittäin osaava ja mukava mimmi ja hyvät tuotteet. Anulta saa monipuolisten kasvohoitojen lisäksi myös sokerointeja, vartalo-, käsi- ja jalkahoitoja sekä aromaattista hierontaa. Näyttäisi valikoimassa olevan yksi miehille tarkoitettu hoito, joten taidanpa pakottaa koti-insinöörin koekaniiniksi.


* Jurliquen olen maininnut jo aikaisemminkin. Merkillä ei ole eurooppalaista luomusertifikaattia (australialainen kylläkin), sillä tuotteissa on käytetty eurooppalaisissa luomutuotteissa kiellettyjä synteettisiä säilöntäaineita ja PEG-aineita, mutta yrittävät nyt lähivuosina korvata nuo aineet ja saada sen.

3 kommenttia:

  1. Allekirjoitan täysin kommenttisi, Anu on tosi taitava hoitaja, ja hänen käyttämänsä tuotteet erinomaisia. En tiedä muuten ketään, joka ei olisi ollut tästä täysin samaa mieltä!

    VastaaPoista
  2. Enkä ole poikkeus tästä säännöstä minäkään; Anu on ykkönen!

    VastaaPoista
  3. Hienoa että muutkin ovat samaa mieltä! Olen muutaman kerran pettynyt siihen, että kosmetologin päätehtävä on ollut kaupata omaa tuotesarjaansa ja kakkosprioriteettina on ollut itse hoito. Anu ei tyrkyttänyt mitään vaan keskittyi nimenomaan tekemiseen - thumbs up!

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...